Втратили посвідчення водія – заміна обійдеться в межах 200 грн

Втратили посвідчення водія – заміна обійдеться в межах 200 грн

Обмін посвідчення водія проводиться незалежно від зареєстрованого місця проживання чи перебування особи за умови подання документів і квитанції про сплату. 

Обмін посвідчення водія проводять в територіальних сервісних центрах МВС без складення іспитів в разі: не придатного для користування (зіпсованого, записи в якому не читаються тощо), у зв'язку із зміною особистих даних власника (прізвище, ім'я та по батькові). Для цього потрібен документ, що підтверджує таку зміну, посвідчення водія, видане до набрання чинності Законом України від 24 вересня 2008 р. № 586-VI "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху", може бути обміняне на нове.

Під час отримання нового посвідчення водія вилучають посвідчення водія, що підлягає обміну.

- Якщо посвідчення водія втрачене – для його заміни іспитів складати не потрібно, - пояснив провідний спеціаліст сектору кадрового забезпечення та зв’язків з громадськістю сервісного центру Василь Барановський. – У такому випадку водієві видають дублікат. Заміна посвідчення обійдеться в межах 200 грн. Причому водій сплачуватиме лише за бланкову продукцію.

Відео дня
blockquote>

Обмін посвідчення водія проводять незалежно від зареєстрованого місця проживання чи перебування особи за умови подання наступних документів:
1.Посвідчення водія старого зразка;
2.Паспорт громадянина України (за наявності – закордонний паспорт), ідентифікаційного коду;
3.Екзаменаційну картку водія;
4. Медичної довідки встановленого зразка про придатність до керування транспортним засобом відповідної категорії;
5.Квитанції про сплату за бланкову продукцію та послуги.
Посвідчення водія, що належить особі, яка переїжджає на постійне місце проживання в Україну, дійсне на території України протягом 60 днів з дати видачі органами та підрозділами ДМС документів на постійне проживання в Україні і після цього підлягає заміні. Заміну таких посвідчень проводять після проходження особою медичного огляду та складення теоретичного і практичного іспитів.
Видані громадянам України за кордоном міжнародні посвідчення та посвідчення водія іноземної держави, які відповідають вимогам Конвенції про дорожній рух 1968 року, підлягають обміну на національні посвідчення за умови, що зазначені громадяни України постійно проживають на території України, наголосили у регіональному сервісному центрі.

Довідка

На Тернопільщині до регіонального сервісного центру входять п’ять підрозділів: у Тернополі, Кременці, Чорткові, Підгайцях і Теребовлі. Графік роботи: з вівторка до п’ятниці – з 9.00 до 18.00, субота – з 9.00 до 16.45. Неділя, понеділок – вихідні.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up