Вже діє інтерактивна мапа: як подивитись, де і яку дорогу ремонтують та залишити скаргу

Вже діє інтерактивна мапа: як подивитись, де і яку дорогу ремонтують та залишити скаргу
  • Поскаржитись можна лише на недоліки на дорогах державного значення, якими опікується Служба автодоріг. До скарги бажано долучити фото. Коли проблему вирішать – інформація про це з’явиться на мапі.
  • В розділі «утримання доріг» є й перелік стаціонарних відеокамер. Невдовзі там буде інформація про готелі, заправки і заклади харчування на території області.

Переглянути, які дороги ремонтуватимуть в 2020 році і які вже відремонтували протягом останніх років, залишити заявку про яму чи вибоїну на дорозі та переглянути, на яких дорогах працює техніка в негоду, відтепер можна онлайн. Вся інформація з’явилась на інтерактивній мапі на сайті Укравтодору (посилання на дороги Тернопільської області – в довідці – прим. авт.).   

Щоправда, на «Інтерактивній мапі Укравтодору» ви побачите лише інформацію про дороги державного значення. Про це повідомив заступник начальника Служби автодоріг в області Ігор Василюк, який презентував мапу.

Відео дня
  • Завдяки мапі можна оперативно сповіщати Укравтодор про наявні проблеми, відстежувати рух техніки та роботу підрядників з утримання доріг, - запевнив Ігор Василюк. - Окремо на мапі відображаються нещодавно відремонтовані ділянки, актуальні та перспективні ремонти.

Наразі система працює в тестовому режимі, до її різних розділів додають інформацію. Однак, вже і в час тестування Укравтодор отримав перші 400 скарг з фотографіями проблемних ділянок доріг. На Тернопільщині таких понад 50. І на 48 них вже відреагували служби з підрядних організацій.

  • Час реакції на скаргу залежить від проблеми, - каже Ігор Василюк. - Якщо це ремонт дороги, то буде потрібно більше часу. Якщо це питання, скажімо, сміття на узбіччі – потрібно значно менше часу.

Мапа має 3 публічні модулі:

- звернення;

- ремонти;

- утримання доріг.

Сміття на узбіччі, яма, вибоїна, відсутнє освітлення – заходите за посиланням https://map.ukravtodor.gov.ua і залишаєте заявку. Вся процедура займає кілька хвилин. Звернення потрапить до диспетчера, а ви надалі можете відстежувати статус його опрацювання.

У розділі «Утримання» доріг ви можете переглянути інформацію про те, де зберігаються реагенти та які саме. Також дізнатись про пункти обігріву, паркінги для легкових та вантажних авто. Подивитись, де саме розміщені стаціонарні камери відеоспостереження та дізнатись, чи є на дорозі, яка вас цікавить, аварійно-небезпечні ділянки. Тут також є інформація і щодо снігозахисних ділянок, про ожеледь і замети.

У розділі «Ремонти» є інформація, коли, хто і за які кошти ремонтував ту чи іншу ділянку. А також, які роботи з ремонту доріг виконуватимуть в поточному році. Червоним кольором означені ті ділянки, де проводять ремонт дороги, зеленим – вже відремонтовані. Синім кольором окреслені перспективні ремонти.

На сайті, щоправда, немає інформації щодо обмеження руху чи затору на ділянці, де наразі проводять ремонт. Тому навряд чи вам вдасться чітко визначити час для подолання певної відстані. Але, знаючи, скільки ділянок і де саме ремонтують, можна вже припустити, скільки часу у вас займе дорога.  

Довідка

Інтерактивна мапа Укравтодору, Тернопільська область https://map.ukravtodor.gov.ua/ternopil

Черговий диспетчер САД: (0352) 52-54-43. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Vova Sheptitsky

    Є скарга на ту всю чудасію з дорогами і ямами .
    Ще весна толком нерозпочалась а вже роблять, ліплять  прийде травень - червень буде стабільна погода для сприятливого стану проведеннч робіт з влаштування дорожнього полотна ніхто робити нічого небуде .
    До поки буде ця планова економіка з закатування асфальту в ями з водою і таке подібне  . Нічого незміниться !

    закрутка помідорна=) reply Vova Sheptitsky

    ростиславе але ти рак=)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up