Як вберегти своє авто під час підтоплень доріг: поради патрульних

Як вберегти своє авто під час підтоплень доріг: поради патрульних

У зв’язку з дощовою погодою у Тернопільській області, патрульні нагадують кілька способів, як вберегти своє авто, у випадку підтоплення доріг та вулиць.

Дощі та зливи, навіть сильні, рідко загрожують технічному стану вашого автомобіля. Можливість потрапляння води у салон та двигун автомобіля майже неможливе, якщо ваш автомобіль у відмінному стані, йдеться у повідомленні патрульної поліції Тернопільської області у facebook.

Однак, не варто ризикувати автомобілем, проїжджаючи глибокі калюжі чи підтоплені ділянки доріг, особливо, якщо ви не за кермом високого позашляховика.

Неглибокі калюжі, глибиною до 10-15 см, автомобілі долають без труднощів. На працездатності автомобіля це не позначиться ніяк, адже промокнути можуть лише гальмівні колодки, диски, дно автомобіля.

Відео дня

Калюжі висотою як бордюр, справні автомобілі теж можуть подолати.

Читайте також Тернопіль знову «плаває»: вулиці затопило, а в один із будинків влучила блискавка

Однак, якщо йдеться про глибокі калюжі (від 30 сантиметрів), то з’являється ризик "заглушитися", через потрапляння води у вихлопну систему, або ще гірше - упіймати гідроудар, якщо вода потрапить у двигун.

Часто, автомобіль може заглушитися саме з першої причини. Водій намагається завести його з водою у двигуні. Як наслідок – авто ламається і потрібен капремонт.

Варто звертати увагу і на місце, де ви залишаєте автомобіль. Наприклад, ми не радимо паркуватися на місцях поряд з каналізаційними решітками, де може накопичуватися вода. Не бажано залишати авто наприкінці спусків, куди вода стікає. Під час зливи, не варто залишати авто під деревами. Адже сильні вітри можуть обірвати гілки, які впадуть на ваш транспортний засіб.

Тож радимо не випробовувати долю та дотримуватися цих простих порад, задля уникнення матеріальних збитків.

Нагадаємо, що через сильні зливи на Заході України, на Тернопільщині найбільше постраждала Монастирищина. Три села постраждали найбільше, там затопило двори, вулиці, городи, людей евакуювали. На двох дорогах села Вістря проїзд став неможливий.

Читайте також Через негоду на Тернопільщині найбільше постраждало три села: де проїхати неможливо? (ФОТО.ВІДЕО)

За прогнозом синоптиків, сьогодні, 25 червня, у Львівській, Тернопільській, Івано-Франківський, Чернівецькій, Запорізькій Одеській областях та Криму ще будуть йти грозові дощі. Однак на всій іншій території України спостерігатиметься помірна хмарність.

У західних областях температура вдень становитиме від +22 до +28 градусів тепла, а вночі від +13 до +17 градусів.

У центральних та північних областях температура очікується від +25 до +29. Вночі стовпчики термометрів опустяться до +15 +18 градусів.

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:02 Про блуд, зради і церковний шлюб. Отець Олексій Філюк відповідає на гострі питання про сім'ю photo_camera 21:01 На війні загинув захисник з Почаївської громади Віталій Сімора, якого вважали зниклим безвісти photo_camera 20:01 Тернопільські поліцейські отримали нові авто 19:04 У кого можуть вилучити авто, за новим законом про мобілізацію Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 18:03 У Тернополі відкрили виставку до річниці першої згадки про місто photo_camera 17:30 Новий закон про мобілізацію: розʼяснення про те, що зміниться 17:05 Скільки коштує орендувати електросамокат у Тернополі: порівняли тарифи та умови photo_camera 16:25 Тернопільська модель, студентка ЗУНУ Маріна Міжонова здобула титул Miss Supranational 15:55 Президент підписав Закон про мобілізацію 15:40 Тарифи підняли, а людей не спитали! Тернополяни скаржаться на управителів будинків 15:10 Помер український письменник та громадський діяч Дмитро Капранов 14:35 Газопостач на Тернопільщині завищував ціни, тепер має повернути майже півмільйона у бюджет 13:55 У Тернополі організовують перший ековелопробіг 13:15 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up