У Тернополі авто їздитимуть по бруківці замість асфальту

У Тернополі авто їздитимуть по бруківці замість асфальту
  • Ями в асфальті відійдуть у минуле, натомість буде бруківка. Так дешевше, кажуть у міськраді.
  • Вулиця Білецька коло "Циганки" стане першою у місті, де старе асфальтне покриття на проїжджій частині замінять бруківкою.

Бруківка обійдеться місту значно дешевше, аніж асфальтування, та й служитиме довше, кажуть чиновники.

В міській раді хочуть спробувати постелити бруківку не лише на тротуарах, але й під час ремонту проїжджої частини. Випробують таку технологію  на вулиці Білецькій, де ремонт уже розпочався. Згодом встелити бруківкою планують всі дороги Тернополя.

– Хочемо максимально забрати асфальт і перейти на бруківку, - каже начальник управління ЖКГ Олег Соколовський. - В разі виникнення аварійних ситуацій, бруківку можна розібрати, а після ліквідації аварії – встановити на місце. Це економія, адже вкладається та ж сама бруківка. Немає необхідності застосовувати спеціальну дорожню техніку, адже бруківку можна швидко вкласти вручну.

Відео дня

Роботи із бруківкою можна здійснювати у таких температурних режимах, коли робота із асфальтом є неможливою. Після здійснення ремонту не потрібно чекати потепління, щоб повторно заасфальтувати розкопку, при цьому після  «латання» асфальтного покриття його вигляд буде безнадійно втрачений.

За словами фахівців, перевагами бруківки є не лише технічні характеристики.  Дослідники встановили, що при температурі повітря вище 30 градусів з асфальту починають виділятися шкідливі бензолові з’єднання. Бруківку виготовляють з екологічно чистих матеріалів, які при нагріванні канцерогенних речовин не виділяють. Завдяки своїм якостям матеріал не порушує природний обмін води і повітря в ґрунті, що сприятливо позначається на екологічному стані середовища.

В управлінні житлово-комунального господарства кажуть, що така технологія роками використовується у європейських країнах – Чехії, Туреччині,Словаччині.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • ромка

    нехай встельять бруківку на гайовій якшо там виртимає тоді можна і в місті .
  • Кактус

    Я як їжджу в маршрутці по бруківці коло дамби таке враження, що землетрус. І це дорога стара бруківка, то як же по надалівській трусити буде?
  • Олег Кубіцький

    Бруківка, котру кладе сірожа, від мештів не витримує, вони хочуть, щоб витримала рух транспорту! Найдешевше додавати до асфальту пластик зі сміття!Технології недорогих доріг уже давно придумані, так, що у Тернополі не потрібно придумувати ровер! а сірожа перед укладанням бруківки , нехай краще за розкрадену землю відповість!
  • Awaken Angel

    Суки, будуть бюджетні гроші собі в кишені класти....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up