Чи підніматиме "Укрзалізниця" ціни на квитки у 2020 (Оновлене)

Чи підніматиме "Укрзалізниця" ціни на квитки у 2020 (Оновлене)
  • Раніше повідомлялось, що 1 березня тарифи на пасажирські перевезення можуть зрости.
  • Укрзалізниця планувала щомісяця підвищувати ціну на квитки на 2%. Загалом, до кінця року вартість квитків зросла б на 22%.

Згідно з повідомленням прес-служби, підвищення тарифів планувалось здійснювати поетапно - по 2% щомісяця з 1 березня по 31 грудня 2020 року у всіх категоріях вагонів, крім 1-го класу поїздів Інтерсіті+.

Проте відповідний наказ профільним міністерством наразі не погоджено.

При цьому з року в рік Укрзалізниця продовжує отримувати мільярдні збитки від пасажирських перевезень: надходження від пасажирських перевезень на 43% покривають витрати на їх організацію.

Відео дня

"Востаннє пасажирські тарифи переглядалися восени 2018 року. Відтоді значно подорожчали суцільнокатані колеса для пасажирських вагонів (+64%), запасні частини до вагонів (+35%) та інша промислова продукція, необхідна для забезпечення пасажирських перевезень. Пасажирські перевезення з року в рік є збитковими для компанії і фінансуються за рахунок перехресного субсидіювання з доходів від вантажних перевезень. Компанія прогнозує, що в 2020 році збитки від пасажирських перевезень можуть скласти 14,3 млрд грн", - йдеться в повідомленні. При цьому залізниця не отримує від держави коштів на оновлення пасажирського рухомого складу.

Нова послуга

Нагадаємо, у Тернополі квитки на поїзд тепер можна замовити і по телефону.

Послугою можуть скористатися ті, хто не мають часу стояти в черзі до каси чи не можуть зробити замовлення в інтернеті. 

На тернопільському вокзалі кажуть, що послуга швидка та зручна.

̶  Процедура не займе у вас багато часу. Замовивши квитки по телефону, пасажир точно гарантує собі місце, - розповідає завідуюча квитковою касою Любов Баталкіна. - Бронь на квиток не може перевищувати більше трьох діб.

Спілкуючись із касиром, людина може обрати собі напрямок, час, вагон та місце. Дана послуга є платною, вартує вона 40 гривень за 1 місце. Забрати квитки можна в касі №10, що розташована на другому поверсі вокзалу. Максимум можна замовити не більше дев'яти квитків в одні руки.

 Які дані потрібно вказувати при замовлені квитка по телефоні?

̶  Потрібно вказати лише свої імя та прізвище. Квиток потрібно викупити за добу перед поїздкою. Послуга розроблена так, що пасажир не може забронювати квитки в день поїздки. А у випадку, коли квиток був замовлений на завтрашній день, його потрібно викупити вже сьогодні.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Мене звати рагуль сільський рагуль.

    Рагулі сільські забудьте про Європу тайожний саюз приймає тільки рагулів сільських.

    чч reply Мене звати рагуль сільський рагуль.

    в тайожний саюз надо визу так что неполучитса
  • я

    так зарплата в лещенка 400 тисяч в місяць то ясно що треба піднімати ціни як інакше назбирають
  • Ludmila Gerei

    Поїзд 748 КА. А про нелюдські умови перевезення я все і говорити не хочу. Смердючий старий вагон перероблений під інтерсіті . Без вентиляції !!!
  • Оксана Жулицька

    Ваноеи обшарпані, білизна стара, смердить, прана без порошка. Літом задуха,  бо нема кондиціонерів, а зимою так дме з дерев'яних ввкон, що голову зносить! Квитки завищені за такі умови, і не може йти в убиток державі! Хай не брешуть! І підносити за такі послуги ціну - це знущання! Хай депутати іздять в таких "нормальних" вагонах!!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up