З 1 травня змінять правила проходження техогляду

З 1 травня змінять правила проходження техогляду
  • Обов’язковим техогляд є для транспортних засобів, що здійснюють перевезення пасажирів та багажу, отримуючи за це прибуток. В тому числі і громадський транспорт та таксі.
  • Якщо власник транспортного засобу отримав бланк протоколу ОТК до набрання чинності постанови Кабміну, він зможе користуватися документом старого зразка до моменту закінчення строку його дії.

З 1 травня в Україні змінюється порядок проходження перевірки технічного стану транспортних засобів.

Про це повідомив головний спеціаліст зі зв’язків з громадськістю регіонального сервісного центру МВС в області Василь Барановський.

Нововведення направлені на мінімізацію фальсифікації протоколів обов’язкового технічного контролю.

Відео дня
  • З 1 травня 2019 року паперовий бланк протоколу буде видаватися суб’єктами здійснення обов’язкового технічного контролю (далі ОТК – прим. авт.) в комплекті зі самоклейною міткою радіочастотної ідентифікації, - повідомив Василь Барановський. -  Відповідно до пункту 30.2 Правил дорожнього руху, власник транспортного засобу зобов’язаний закріпити мітку в правій верхній частині вітрового скла, з його внутрішнього боку.

Контролюючим органам буде легше перевіряти, чи допущено певний транспортний засіб до участі в дорожньому русі: інформацію зі самоклейної мітки радіочастотної ідентифікації незабаром стане можливо зчитувати з відстані за допомогою спеціального технічного устаткування, кажуть в регіональному сервісному центрі.

  • Зміни в порядку проведення ОТК затверджені Постановою Кабінету Міністрів України від 23 січня 2019 р. № 46, що було опубліковано 7 лютого 2019 р. та яка набуває чинності через три місяці з моменту публікації, - пояснив Василь Барановський. - Якщо власник транспортного засобу, що підлягає обов’язковому технічному контролю, отримав бланк протоколу ОТК до набрання чинності ПКМУ від 23 січня 2019 р. № 46, він зможе користуватися документом старого зразка до моменту закінчення строку його дії.

Нагадаємо, що з травня 2017 року за ініціативою Головного сервісного центру МВС в Україні вперше була запроваджено фотофіксацію під час проведення обов’язкового технічного контролю транспортних засобів.

ОТК підлягають певні категорії транспортних засобів, що беруть участь у дорожньому русі та пройшли державну реєстрацію. Тобто, це транспортні засоби, що здійснюють перевезення пасажирів чи вантажу з метою отримання прибутку.

Таксі – раз на рік

Автобуси – двічі на рік

Вантажні до 3, 5 т і легкові, які перевозять пасажирів, але не є таксі – раз на 2 роки

Вантажні понад 3, 5 т - раз на рік.  

Довідка

Отримати додаткову інформацію та консультації можна за телефоном (044) 290-19-88 та на Фейсбук-сторінці Головного сервісного центру МВС, переглянути актуальні новини сервісних центрів МВC – на hsc.gov.ua.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Валерий Бондаренко

    Этот  нужно только для обдиралово
    населения,я думаю что уважающий себя водитель не в коем случае не будит использовать неисправный транспорт.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up