За смерть мотоцикліста в ДТП на Бандери водій іномарки отримав 1, 5 роки умовно

За смерть мотоцикліста в ДТП на Бандери водій іномарки отримав 1, 5 роки умовно
  • Вину чоловік визнав повністю, а потерпіла просила не призначати йому міру покарання, пов’язану з ув’язненням.
  • Водієві Opel також доведеться сплатити 18, 5 тис. грн. - за проведення експертиз та лікування збитого ним мотоцикліста.

 

Водія Opel визнали винним у смертельній аварії, за яку його засудили до 3 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на рік. Проте вироком міськрайсуду його звільнили від відбування покарання з випробуванням з встановленням іспитового терміну на 1, 5 року.

Нагадаємо, аварія трапилась на просп. Бандери у Тернополі 27 липня. Зіткнулись Opel та мотоцикл «KAWASAKI GPX». Водій мотоцикла був у шоломі, який від удару відлетів на метрів 10 від двоколісного транспорту. Іномарка повертала ліворуч, мотоцикл їхав прямо. За кермом двоколісного перебував 33-річний тернополянин Ігор. З місця ДТП його «швидкою» доправили до реанімації, де він через кілька днів помер.

Під час досудового слідства було встановлено, що водій іномарки, наближаючись до перехрестя з вул. Польового м. Тернополя, перетнув автомобілем подвійну суцільну смугу та розпочав виїзд автомобілем на зустрічний бік дороги.

Відео дня

В цей час проспектом Бандери у крайній лівій смузі для руху в напрямку центру міста рухався мотоцикл зі швидкістю 87 км/год - при дозволеній в населеному пункті швидкості 50 км/год.

Допитаний під час судового розгляду обвинувачений свою винуватість визнав повністю, щиро розкаявся та просив суд його суворо не карати і врахувати те, що в нього на утриманні перебуває двоє неповнолітніх дітей. Шкоду потерпілій повністю повернув, цивільний позов прокурора визнає в повному обсязі, зобов'язується його в майбутньому оплатити. Не садити до в’язниці чоловіка просила і потерпіла у справі.

До речі, прокурор Тернопільської місцевої прокуратури заявив  цивільний позов про відшкодування витрат на стаціонарне лікування потерпілого на суму 12 273,07 грн. Позов задовольнили.

Стягнуть за винуватця ДТП і витрати за проведення комплексної судової комп'ютерно-технічної та автотехнічної експертизи від 30.08.2018 року в сумі 2 860 грн, витрати на проведення судової автотоварознавчої експертизи від 31.08.2018 року 1 144, суму витрат на проведення автотехнічної експертизи від 27.08.2018 року 1 144. А також витрати, пов'язані з проведенням судової автотехнічної експертизи від 23.08.2018 року в сумі 1 144 грн. Все піде в дохід держави.

Апеляція на вирок може бути подана до апеляційного суду Тернопільської області через Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області протягом тридцяти діб з моменту його проголошення, а це – 12 жовтня.

Читайте також:

Аварія на просп. Бандери трапилась у вівторок, 9 жовтня, близько 19.20. Очевидці кажуть, що водій таксі виїжджав з вул. Польової і через маршрутку не помітив мотоцикліста, який їхав у напрямку Центру
 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up