Тернопільські гурти виступили на молдовському фестивалі "Арт-Лабіринт" (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Тернопільські гурти виступили на молдовському фестивалі "Арт-Лабіринт" (ФОТОРЕПОРТАЖ)

ІХ фестиваль культури, мистецтва та екологічної свідомості “Арт-Лабіринт” відбувся в мальовничому місці поблизу села Леліна в Молдові. Цьогоріч його відвідало чимало українців, зокрема і тернополян.

Літній фестиваль "Арт-Лабіринт" щорічно проводять у наймальовничіших місцях Молдови, маловідомих для туристів. Цього року обрали ущелину поблизу села Леліна (Шолданештський район), що розташований за 130 км від Кишинева - місце справді досить важко знайти. Вперше в історії Молдови та фестивалю він тривав цілий тиждень - з 20 по 26 червня.

Тут свої правила: ніякого алкоголю, цигарок, агресії, зв’язку та інтернету (їх тут просто немає). В одному з кафе розмістили табличку "free wifi", але одна з учасниць фестивалю з усмішкою пояснила: "Це жарт. Просто жорстокий жарт". Сміття сортують на органічне, скло, пластик, метал тощо. Загалом життя тут зробили максимально наближеним до природи.

Previous Next

Відео дня

- Головним учасником фестивалю є місце, - розповідає один з організаторів та засновник фестивалю Ду О Ван. - Воно впливає на людей,  створює атмосферу,  відволікає  від повсякденного життя, проблем  і спонукає прислухатися до себе. Вчитися новому не так страшно, як здається. Фестивалю вже 9 років, і кожного разу ми обираємо нову локацію, про яку не знають туристи. Цього року до нас приєдналися понад 1500 людей різних країн: Угорщини, Румунії, України, Росії, Білорусі, Німеччини, США, Нідерландів тощо.

Незважаючи на усю екологічність, місце зробили максимально комфортним: є душові, туалети, питна вода з джерел, кафе, наметові містечка, сцени, медпункт. Тут однаково цікаво людям від 1 до 100 років - це сімейний фестиваль, беруть з собою навіть домашніх тварин.

Previous Next

На фестивалі можна було відвідати безліч майстер-класів та дійств. Зокрема, виготовити флейту, барабан, помедитувати з кристалами та чашами, навчитись грати на інструментах, побачити виставу театру імпровізації з міста Дніпра, фаєр-шоу, навчитись метати ножі, зайнятися йогою, танцями та багато чого іншого, і все це на свіжому повітрі. Програма була настільки насичена, що відвідати навіть половину заходів просто нереально. Відвідувачів фестивалю підкреслено називають "учасниками", адже вони максимально задіяні у процес.

Цьогоріч в музичній програмі брали  участь відомі українські гурти: "Оленки" (Львів), “Олово” (Чернівці), а також Nameless і Tik Tu (Тернопіль).

Previous Next

Тернопільський музикант Роман Божко на "Арт-Лабіринті" не вперше - декілька років тому виступав разом з гуртом ТПВГ, а пізніше з Echo Gardens. За його словами, цього року запросили на фестиваль у складі Tik Tu, музиканти з якого також входять до складу Nameless. Це сподобалося організаторам з Молдови, оскільки вони давно хотіли запросити цей гурт.

- Приємно, що публіка тепло зустріла тернопільських музикантів, - розповідає учасник гуртів Tik Tu та Nameless Роман Божко. - Було декілька сцен: головна, імпровізаційна сцена, сцена з етнічними барабанами, які звучали цілодобово. Також були музиканти з Індії, які проводили уроки для охочих пограти на інструментах. Ми мали нагоду познайомитися з одним із них, який повертався з нами з фестивалю у автобусі. Він безперервно подорожує світом впродовж 15-ти років і нещодавно вперше відвідав Тернопіль.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:01 У Тернополі загорівся будинок: подробиці пожежі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up