У "Місті професій" маленькі тернополяни вчилися заробляти перші гроші


У "Місті професій" маленькі тернополяни вчилися заробляти перші гроші

На центральній алеї парку "Топільче" розгорнулося "Місто професій" для дітей у суботу, 8 липня. Тут гасять пожежі, розшукують міни, продають ковбаси, танцюють, зупиняють порушників, рятуюють людей. 

Керівник оргкомітету національного проекту Марина Чаплигіна розповіла, що в парку представлено понад 50 професій. 

Тут усе, як у дорослому житті: спочатку ти отримуєш паспорт, а потім ідеш на пошуки роботи, за яку отримуєш гроші. На зарплату дитина можеш придбати у мінімаркеті різноманітні солодощі. 

Відео дня

12-річний футболіст Назар Дудар прийшов на свято разом зі своїм другом Павлом.

- Я спробував себе у ролі хореографа, гасив пожежу з вогнегасника, гуляв із собакою і намагався врятувати людину, - захоплено розповідає хлопець. - Найбільше мені сподобалася хореографія. Там було дуже весело. Я граю в ДЮСШ "Чемпіон" і мрію у майбутньому стати відомим футболістом.

Професіями цікавилися не тільки діти, а і їх батьки. Зокрема, 33-річна Тетяна Євсєєва захоплено розпитувала про професію експерта-криміналіста разом зі своїм сином.

- Мого сина зацікавили кінологи, піротехніки, рятувальники і пожежники, - розповідає жінка. - Син любить складати LEGO, я бачу, що йому подобаються різні моделювання, конструктори. Хочу, щоб він обрав професію, яка йому прийдеться до душі і буде гарно оплачуватися. Яку саме, - це вже його вибір.

Пані Тетяна вважає подібні проекти дуже корисними. Адже діти повинні розуміти, що кожна професія важлива і по-своєму потрібна Тернополю. 

8-річний Максим Кривий прийшов на свято разом із мамою і подругою Сашею.

- Я був поліцейським, шукав міни, не знаю, як звуться ті дядьки, - ділиться хлопець. - Мені найбільше сподобалося бути копом, бо я ним хочу стати у майбутньому.

10-річна Вікторія Хомич попрацювати вирішила психологом. Дівчинка провела сеанс своєму батьку.

- Я хочу стати актрисою, - розповідає мала. - Я ходжу в театральний гурток. Поки ще не знаю, у якому кіно хочу знятися, але дуже мрію бути відомою акторкою.

7-річному Колі Соболєву сподобалося бути поліцейським.

- Я прийшов разом із татом, мамою і сестричкою, - каже хлопець. - Я спробував бути копом, але мені не дуже сподобалося. У майбутньому я дуже хочу стати пожежником, тому зараз спробую погасити вогонь.

Разом із сестричкою, 4-річною Ганусею, Коля приміряв форму поліцейського. 

- Я хочу стати "магазинницею", - каже дівчинка. А мама збоку підказує - "продавцем".

9-річний Олександр Плавшак прийшов на свято разом із татом і другом.

- Я пробував шукати міну і гасити вогонь, - розповідає Коля. - Я взяв металошукач і потім, коли знайшов цю міну, я взяв лопату і викопував її. Мені дуже сподобалося. Я ще не знаю, ким хочу стати у майбутньому. Але мені подобаються професії поліцейського і пожежника. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:01 Під час гасіння пожежі у свинокомплексі в Тернопільськомцу районі врятували 650 свиней 16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up