Чому в тернопільські дитсадки насамперед беруть 3-річних дітей?

Чому в тернопільські дитсадки насамперед беруть 3-річних дітей?
  • Тернополяни нарікають, що не мають змоги оформити дітей в той садок, у який вони хочуть, незважаючи на місце в електронній черзі .
  • В управлінні освіти кажуть, що в першу чергу беруть 3-річних дітей, в чиїх батьків завершується декретна відпустка. Іншим же пропонують найближчі садки.

На те, що її дочку не взяли в садочок №3 скаржиться тернополянка Інеса Голояд.

- Стосовно ситуації з садочком, то Евка наприкінці літа таки туди потрапить, - продовжує мама дівчинки Інеса Голояд. - Правда, не в 3-й, а в 13-й. Але ситуацію, коли в садок оголошують електронну чергу, а потім виявляється, що цього року взагалі нікого не приймають (ну як нікого...) я не вважаю нормальною, і впевнена, що таке можна передбачити і якимось чином батьків попередити. Мене таке бісить до неможливого, бо одне діло, коли твоя дитина не попадає в садок, бо занадто далеко в черзі, а інше - коли вона пролітає як фанєра над паріжом, не зважаючи, що друга в списку, а зареєструвала ти її тоді, коли їй два тижні тільки було.

В управлінні освіти кажуть, якщо нема можливості взяти дитину в переповнені групи одного садка, пропонують інший, найближчий.

Відео дня

— У батьків декретна відпустка діє до 3-років. Тому першочергово в садки будуть приймати дітей 2014-го року народження, оскільки батьки мають йти на роботу, - коментує начальник міського управління освіти і науки Ольга Похиляк. -  А 2-річні можуть або піти в інший садок, або дочекатись своєї черги наступного року. В цій ситуації нема нічого дивного чи надзвичайного, так було і минулоріч.

Як розповідає Ольга Похиляк, ажіотаж з садочком № 3 пов’язаний з тим, що він новий, і чимало батьків хочуть віддати дітей саме туди.  Проте є місця і в садочку № 13 та №16, що неподалік. Така ж ситуація є в мікрорайоні "Канада", де є переповнені садки № 33 та №31.

- Вільні місця в переповнених молодших групах садків можуть ще з’явитись, - каже головний інспектор з дошкільної освіти Ірина Антонюк. - Остаточно, де ще є місця,сказати не можемо, оскільки батьки тільки почали подавати документи. Справа в тім, що електронна черга відбувається в два етапи. Вільні місця можуть з’явитися, якщо батьки передумали віддавати дитину в садок чи змінили місце проживання. Але часто батьки не повідомляють про це, і так "висять" в черзі до 1 жовтня, бо саме тоді останній строк подачі документів. Проте, якщо батьки вже записалися в інший садок, то перевестися в інший вони не зможуть. Тут потрібно обирати - йти на ризик і чекати місця саме в цьому садку, або погодитись на інший, але вже знати напевно, що дитина цьогоріч точно потрапить в групу.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Кактус

    якшо  місця і появляться, то тільки для "своїх"
  • Іван Микитович

    то просто садочок для самих "ізбранних", нічо дивного. Ті хто мав попасти - той попав.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up