ЗНО 2020: чи варто ходити до репетиторів та скільки коштує пробне тестування

ЗНО 2020: чи варто ходити до репетиторів та скільки коштує пробне тестування
  • Уже з 21 травня усі абітурієнти України складатимуть ЗНО. Спробувати свої сили можна 21 березня - на пробному ЗНО з української мови та літератури.
  • Коли складати ЗНО, як все буде проходити та які нововведення, дізнавалися «20 хвилин.

У 2020-му році ЗНО складатимуть не тільки одинадцятикласники, але й студенти четвертих курсів ВНЗ - для майбутнього вступу в магістратуру. Так, наприклад, п'ятого березня в Тернопільському Національному Університеті для студентів четвертих курсів провели пробне ЗНО з англійської мови.
За словами спостерігачів, саме на пробному ЗНО студенти зможуть спробувати сили та зрозуміти, що їм варто ще допрацювати.

 ̶  Я вважаю, що це дуже важливий екзамен, оскільки саме від нього залежить майбутнє, принаймні для мене. Там все дуже прозоро та без підкупів, і ці фактори дуже приваблюють. А пробне ЗНО – це як певний підготовчий етап, імітація справжнього екзамену, аби студенти знали, до чого готуватися. Я готуюся до ЗНО з англійської, дивлячись фільми, приблизно по годині-півтори в день, а також на університетських курсах, по дві години двічі на тиждень, - розповідає четвертокурсниця Оксана Жук.

Заняття з репетитором - від 50 гривень

Послуги репетитора вартують від 50 гривень за годину. Проте в середньому ціна складає 100-150 гривень, залежно від предмету, а також навиків репетитора. Хоча в школах, де навчаються одинадцятикласники, проходять також позакласні заняття, метою яких є підготовка до справжнього ЗНО.

Відео дня

Психологи радять підготувати вашу дитину перш за все морально. Зробити так, аби майбутній вступ в університет не наклав негативний відбиток, адже для самої дитини вступ - це доволі складно.

  ̶  Зараз знайти репетитора доволі проблематично,   ̶  розповідає мама одинадцятикласника Олена Панасюк. – У більшості вже немає вільного часу і шукати потрібно було вже з вересня. Навіть якщо ви знайдете дуже хорошого репетитора, наврядчи він встигне за два місяці багато навчити.

Пробне ЗНО 2020 – основні дати

Пробне зовнішнє незалежне оцінювання є платною послугою для учасників та неприбутковою для організаторів і проводиться за кошти фізичних і юридичних осіб. Вартість одного тестування для одного учасника - 142 грн.

У 2020 році пробне зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури відбудеться 21 березня, з історії України, з математики, з біології, з географії, з фізики, з хімії, а також з іноземних мов (англійської, іспанської, німецької та французької) – 28 березня. У день проведення пробного тестування кожен зареєстрований учасник може скласти тест з одного навчального предмета.

Для всіх зареєстрованих учасників пробного ЗНО будуть створені інформаційні сторінки, на яких до 2 березня розміщуватиметься інформація про час і місце проходження пробного ЗНО, а згодом – результати проходження тестування.

Для отримання результатів пробного ЗНО кожному учаснику потрібно буде занести свої відповіді до спеціального сервісу «Визначення результатів пробного зовнішнього незалежного оцінювання» у такі терміни:

  • 21 – 23 березня (українська мова і література);
  • 28 – 30 березня (історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, а також англійська, німецька, французька та іспанська мови).

Результати тестування з української мови і літератури будуть оприлюднені на інформаційних сторінках учасників 27 березня, з інших предметів – 3 квітня.

Основні дати ЗНО 2020

  • З 3 до 24 березня – проходитиме регістрація на ЗНО;
  • До 30 квітня – всі зареєстровані учасники повинні отримати запрошення-пропуск и роздрукувати його. З ним прийти в призначене місце та час на здачу екзамену;
  • З 21 травня до  15 червня буде проходити основна сесія ЗНО, під час якої абітурієнти будуть складати екзамени;
  • З 26 червня до 12 липня – пройде додаткова сесія.

Нововведення ЗНО

Позитивні:

  • Мінімальний конкурсний бал повинен складати не менше 125 балів;
  • Для абітурієнтів з особливими навчальними можливостями створять максимально комфортні умови;
  • Для медиків, мінімальний бал для вступу на бюджетне місце – 150, проте якщо конкурсний бал не нижче 175, то мінімальний може бути меншим.

Негативні:

  • Кількість спеціальностей, на які можна подавати документи скоротилося з 7 до 5, це зменшує шанси вступу на бюджет;
  • ЗНО з математики стало обов'язковим для вступу на спеціальність «Управління та адміністрування», «Публічне управління та адміністрування».
  • Для спеціальностей «Публічне управління та адміністрування», «Право», «Фармація, промислова фармація» 150 балів – прохідний мінімум.

Навіть незважаючи на всі нововведення, процедура ЗНО залишається доволі прозорою та зрозумілою, проте абітурієнтам варто постійно стежити за подіями навколо ЗНО та контролювати часові рамки.


А ви складали ЗНО чи готуєтесь до нього? Як думаєте, чи варто відвідувати репетиторів? Діліться думками в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    Зміст ЗНО якщо наша так звана освіта себе цілком і повністю себе знівілювала . Ну будемо логічно мислити , що в наших інститутах вчать на прикладі  тернопільського тех .університету.Перші 3 роки це ті самі шкільні предмети хімія ,фізика,укр.мова ,історія, світова культура , політологія , соціологія , психологія ,екологія та інша херня . Лишається 2 роки і тут теж глибока теорія на космічному рівні .Ось і результат ,що виходять з інституту нулячі . Виникає питання для чого витрачати час на ЗНО , витрачати час на безтолкові інститути від яких толку ноль щоб потім десь в якомусь барі обслуговувати бухих клієнтів ,або мити посуд ,або полуницю чи борувки збирати у Польші . А чим хреново поїхати у ту ж Польшу після закінчення 9 - го класу ,поступити на нормальну спеціальність і мати хорошу освіту . Тим більше з нашим так званим президентом і його кишеньковим урядом в Україні простій людині вже нех..... робити .
  • Анонім

    Щодо того чи варто відвідувати репетитора то на мою думку це дурнувата затія і марна трата грошей . На ЗНО можна підготуватися самому тим більше ,що є попередні відповіді які будуть і на цьому ЗНО. Якщо дитина не розуміє предмету то їй давай хоч 10 репетиторів вона не буде знати предмет . Тим більше це вчителі у школі мають викладати матеріал так щоб було зрозуміло всім, якщо викладач на уроках викладає так ,що ніх.... ніхто не розуміє , а після уроків ,але вже за гроші батьків ,які не обкладаються податком цей викладач подає матеріал так ,що всі все зрозуміло то таких треба гнати з школи оскільки у школі він отримує зарплату і ще лівак ,але подача матеріалу різна і спеціальна ,щоб діти ходили на так зване репетиторство .
  • Анонім

    Якщо б мені доводилося складати  ЗНО то я б його просто проігнорив оскільки вважаю це неефективний метод оцінювання людей при вступі в ЗНО . Одна людина може скласти ЗНО на купу балів ,поступити в інститутут ,але навичок по спеціальності у неї 0 ,і саме основне є такі які поступають щоб поступити . Є діти яким вся ця шкільна бодяга яку їм викладали тупо 11 років вона для них як ярмо ,відповідно напишуть ЗНО на низькі бали ,але у них є навички програмування ,конструювання і так далі ,але вони лишаються за бортом оскільки інститути зробили ставку на шкільні предмети які навіть в побуті не застосуєш . Ось і маємо таку ситуацію ,що у нас відсутні фахівці . Ось ті талановиті діти ,що лишилися за бортом їдуть у польшу ,німетчину де не вимагають ЗНО ,там вони поступають ,вчаться ,і живуть і працюють там і получають нормальне бабло ,а ті ,що тут вчаться просиджуть 5-6 років в тих інститутах в яких ніх.... толком не вчать ,а потім сидять на біржах праці ,або працюють офіціантами у барах .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up