70 гривень на день: їжу для пацієнтів у Чортківській лікарні готує місцеве кафе

70 гривень на день: їжу для пацієнтів у Чортківській лікарні готує місцеве кафе

Вартість трьохразового харчування на одну людину в лікарні вартує 70 гривень.

У Чортківській центральній міській лікарні змінили організацію харчування пацієнтів. Про це повідомляє пресслужба Чортківської міської ради.

Як розповів в.о. головного лікаря Чортківської міської лікарні Ростислав Шульський, міський голова Чорткова Володимир Шматько влітку минулого року, починаючи реформування лікарні, особливу увагу першочергово акцентував саме на необхідності швидко покращити харчування пацієнтів. Адже ситуація була, м’яко кажучи, не найкращою.

«Раніше лікарня закупляла на тендерах продукти, де у підвальному приміщенні потім готувались страви для пацієнтів. Там і погана вентиляція, і надмірна вологість повітря, через що продукти часто швидко псувались, за тими продуктами не було ніякого контролю. Окрім того, все оснащення – старезне, споживало великі об’єми електроенергії. І працювало у харчоблоці 11 людей. Все це разом обходилось лікарні до 5 мільйонів гривень в рік», – розповідає Ростислав Шульський.

Відео дня

Тепер ж харчування пацієнтів у Чортківській ЦМЛ перевели на аутсорс. Тендер на надання послуг виграло місцеве кафе «Золота Нива». До лікарні привозять вже готові до споживання страви. Із лютого та до кінця року харчування пацієнтів обійдеться у 4 мільйони гривень. Вартість трьохразового харчування на одну людину вартує 70 гривень. Як бачимо, суттєвої різниці фінансування харчування не зазнало, втім пацієнти відразу відчули кардинальні зміни між тим, що було і тим, як стало зараз.

Зокрема позитивні зміни відзначає і 74-річна жителька Чорткова Марія Петрівна Тобілко. Жінка протягом двох тижнів перебувала на лікуванні у кардіологічному відділенні лікарні. Будучи у міській раді у справах та випадково зустрівшись із Володимиром Шматьком, розповіла про свої думки щодо реформи медицини у Чорткові:

«Дуже покращилось ставлення медичних працівників до людей, особливо молодших медичних сестер. Я одинока жінка, тож без їхньої допомоги мені було б значно скрутніше.

Особливо сподобалось, як у лікарні почали годувати! Їжа смачна та корисна, щодня інші страви, все свіже, порції великі!

Також здивувалась, що мене безкоштовно забезпечували необхідними ліками, вата, бинти, шприци – все безкоштовно! У лікарні тепло, є гаряча вода, є де прийняти душ, це теж дуже важливо. Зміни на краще просто величезні, тому щиро розказую про те, що бачила».

Нагадаємо, раніше "20 хвилин" перевіряла, яке харчування в тюрмі, дитбудинку і лікарні. Найбільше грошей, як виявилося, виділяли на харчування у виправному закладі — в середньому — 56 гривень 36 копійок на людину на день.

А от у тернопільських лікарнях на харчування дорослих пацієнтів витрачали в середньому від 16,57 грн до 34,70 грн. В дитячій міській лікарні — в середньому від 6,08 до 44,11 грн за день на дитину, залежно від віку.

Читайте також Де годують краще: у лікарні, тюрмі чи дитбудинку? Ми перевірили (ІНФОГРАФІКА)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up