Бізнесмен відповідальний за все, вважає отець Віктор Веряскін

Як правильно приймати рішення, вирішувати кадрові питання, аби врешті у справах досягти поставленої мети, навчає... Біблія.

Про це тернополянам розповів отець Віктор Веряскін. Зустрічі із митрополитом Київським і всея України апостольської православної церкви відбувалися 26-27 жовтня.
- Цікавий чоловік, - зауважив тернополянин Олександр (30 р.), який чув отця вперше. – Він дуже начитаний, ерудований і знає мирське життя – і про останні політичні конфлікти, і про наслідки економічної кризи... Але головне – він дуже доступно пояснює зміст релагійних притч: цитує Біблію, а тоді ілюструє описане сучасними подіями та сюжетами, і тоді прихований зміст Божих послань стає очевидним.


До мети ведуть кроки
Під час попередніх лекцій у Тернополі Віктор Веряскін пояснив важливість застосування законів логіки, а також інтуїції в будь-яких справах, в тому числі й у веденні бізнесу. Тому цього разу він підбив підсумок того, що тернополянам уже відомо.
- Якщо логіку сприймати як тезу, то інтуїція є якоюсь мірою антитезою, - розповідає він. – Дехто навіть вважає логіку суто чоловічою рисою, а інтуїцію – особливістю жіночого світосприйняття. Навіть наводять приклади... Хоча історія людства доволі часто підкидає сюрпризи, які не вкладаються у чіткі рамки. Скажімо, Маргарет Тетчер – жінка, але вона, на думку багатьох, логікою, волею та інтелектом більшість чоловіків „за пояс заткне”.
Зрештою, останні дослідження науковців, за словами священика, довели, що права і ліва півкулі мозку мають перехресні зв’язки. Крім того, зовнішня оболонка забезпечує єдність і сприяє правильному функціонуванню мислення. Та, аби зробити необхідні висновки, які врешті забезпечать безпомилкові рішення ті вчинки, свідомість має пройти кілька фаз.
- Вчені дійшли висновку, що творче мислення має певну структуру, - продовжує отець, - і тільки при дотриманні чотирьох кроків воно врешті дає результат. Перша фаза так і називається – підготовча. На цьому етапі людина збирає інформацію, готує базу даних, необхідних для досягнення поставленої мети, вирішення завдання.

Відео дня
>
Час минає не дарма
Другу фазу, за словами отця, назвали періодом інкубації. Це внутрішня стадія, так зване виношування проблеми. На цьому етапі бізнесменові часом видається, що час минає дарма.
- Насправді - це ми так думаємо, - додав лектор. – Фактично ж впродовж другої фази тривають процеси класифікації, структурування знань, відомостей, так - наче у внутрішньоутробному періоді розвитку людини. А діти народжені завчасно, як відомо, часто неготові до життя. Те саме відбувається і з нашими ідеями та планами.
Третя фаза, пояснив Віктор Веряскін, – це просвітлення, або інсайт.
- Тоді ми кричимо, як Архімед: „Еврика!” – продовжує священик. – Видається, начебто сів чоловік у ванну – і ось воно відкриття! Втім події, які передували цьому, підтверджують, що Архімед мав особливу мотивацію: цар сказав, що через три дні, якщо вчений не дізнається, чи подарована корона - не підробка, а вилита зі щирого золота, його стратять...
Тільки тепер, за словами отця, настає час четвертої фази – перевірки: здобуте у результаті інсайту варто співставити із попереднім досвідом, застосувавши логіку, математику.
- Перевірте все експериментально, а раптом вас не те осяяло, може ви помилилися? – зауважив Віктор Веряскін. – Тільки тоді можна братися до справи.


Ісус обирав люблячих свою справу
Раніше нікого не навчали підприємливості й ініціативності - безликою масою було легше керувати. Тому, на думку отця, нині так важко багатьом бізнесменам брати відповідальність на себе. Однак їм все одно доводиться це робити, скажімо, вирішуючи кадрові питання.
- Якось учні, яких Ісус відправив проповідувати у народ, повернулися зі скаргою: „Нас слухати не захотіли... Може, покараєш їх вогнем небесним?” Люди, які три роки були поруч із Христом, навчалися у Нього, не змогли здобутих знань передати іншим, - зауважив священик. - Ісус не з’ясовував, чи учні добре читали, чи зрозуміли те, що він намагався їм передати, а запитав: „Чи любите ви мене, чи любите ви істину, чи любите ви те, чим заямаєтеся, чи любите тих людей, яким будете служити?” Мовляв, якщо ви відповісте на все „так”, то лише тоді готові втілювати своє покликання.
Практичні навики та вміння напрацьовуються і вдосконалюються, зауважив доповідач. Тому коли бізнесмен замислюється, кого взяти на роботу, кого ввести у команду, на кого зробити ставку, йому варто чинити, як Христос: молодий, недосвідчений працівник, який має бажання навчатися і працювати, людина добросовісна і любляча – це найкращий вибір. А кваліфікацію такого працівника можна підняти будь-коли.
- Звичайно, хочеться відразу мати серед підлеглих фахівців високого рівня, але, виявляється, натхнення не купиш і любити не навчиш, - додав отець Веряскін. - Якщо людина таких рис не має, то хорошого працівника з неї в жодному разі не буде. І дипломи не допоможуть...
Отець при цьому наголошує, що всі відповіді на свої питання людина може знайти у Святому Письмі. Мовляв, варто лише навчитися його не просто читати, а й аналізувати: співсталяти із власним досвідом і робити висновки.   

Довідка
Отець Віктор Веряскін - митрополит Київський і всея України апостольської православної церкви, завідувач кафедри релігієзнавства Сімферопольського економіко-гуманітарного інституту, декан теологічного факультету Кримського інституту ноосфери, куратор відділу освіти, президент Кримського відділення Міжнародної асоціації релігійної свободи, експерт-консультант Спілки підприємців Криму.
Він автор книги лекцій “Духовні принципи менеджменту”. Ще на початку 90-х ХХ ст. отець Веряскін побував на семінарі з економіки, який вів тибетський далай-лама. Проаналізувавши почуте, зваживши на власний досвід ведення справ общини, він став першим православним священиком, який написав книги для тих, хто займається бізнесом і хоче бути успішним.
Аби дізнатися, коли відбудуться нові зустрічі зі священиком, телефонуйте: 8 (098) 251-15-21 або 8 (093) 440-82-11 (Дмитро).

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Anonymous

    вже вкотре пишу (дай Боже здоров"я модератору) була я на зустрічі. сподобалось. придбала книги лекцій “Духовні принципи менеджменту”. і знаєте - після прочитання перших сторінок нарешті зрозуміла суть 10 заповідей! якби ці закони дотримувались при веденні бізнесу, то не крали б, робили якісно свою роботу. хіба не це є найбільшою проблемою? а на рахунок працівників - то сама знаю, що є люди без досвіду і освіти, які можуть виконувати гарно свою роботу.

    Anonymous reply Anonymous

    "вже вкотре пишу " - а ти перед тим,як натиснути кнопку "добавить",скопіюй свій текст,про всяк випадок. Тоді навіть якщо комент "заріжуть" - зможеш його знову добавити без проблем.

    Anonymous reply Anonymous

    дякую за пораду :-)

    Anonymous reply Anonymous

    :)
  • Anonymous

    Оце правильний підхід,підтримую!

    Anonymous reply Anonymous

    "Бізнесмен відповідальний за все" підтримую але тут ієрархія йде наприклад від простого бізесмена - закінчується людиною яка має бізнес по всьому світу . Те що бізнесмени зараз набирають або хочуть людей набирати молодих не досвічених які хочуть працювати такого немає - не підтримую ( зараз кожна людина яка відкриває свій бізнес вона хоче на халяву знайти людину яка має відповідати 5 тьом професіям )

    Anonymous reply Anonymous

    Дума, ви просто неправильно висловилися. Ісус чинив правильно і те саме радив робити іншим менеджерам. Проте нинішні бізнесмени не дослухаються до його поради. Проте згодом можуть про це пожалкувати
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:36 Волонтерка Христина Феціца розповіла, чому складає депутатські повноваження 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 млн грн Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up