Держзакупівлі по-тернопільськи: на що місцеві чиновники витрачають гроші платників податків

Держзакупівлі по-тернопільськи: на що місцеві чиновники витрачають гроші платників податків

Кулькові ручки Parker, візитки з золотим тисненням, футбольні м'ячі за 2 200 гривень за штуку, демонтаж фонтану майже за 200 тис. грн та мільйон на дитячий майданчик витрачають місцеві посадовці з бюджету.  

Уже більше року діє Закон "Про публічні закупівлі", який забезпечив переведення всіх державних закупівель в Україні в електронному форматі. Перехід відбувався у два етапи: з 1 квітня всі свої закупівлі в систему ProZorro зобов’язані були перевести центральні органи виконавчої влади, а з 1 серпня ProZorro стало обов’язковим для решти державних замовників.

Громадяни отримали реальний інструмент, який забезпечує прозорість та публічність усіх закупівель. Проте, місцеві чиновники часто легковажать цим та зловживають своїм посадовим становищем, витрачаючи нераціонально гроші платників податків.

Журналісти "20 хвилин" проаналізували цікаві пропозиції за останніх декілька місяців у електронній системі публічних закупівель ProZorro та з’ясували, на що чиновники витрачають обласний та місцевий бюджети.

10 780 грн на візитки із золотим тисненням

Відео дня

Тернопільська міська рада 20 березня уклала договір з ФОП Паляниця В. А. на виготовлення візитних карток з гарячим тисненням золотою фольгою.


23 326 грн на кулькові ручки
Тернопільська міська рада 10 березня уклала договір з “Би Ту Би Экспресс” на ручки кулькові Parker з нажимним механізмом. Кількість ручок 60 шт, тобто ціна однієї майже 400 грн.


12 000 грн на капітальний ремонт приміщень
Тернопільська міська рада 24 травня оголосила торги на проведення капітального ремонту приміщень в м. Тернопіль, вул. Данила Галицького. Очікувана вартість робіт - 12 тис. грн.


536 500 грн на комп'ютерну техніку
Тернопільська міська рада 16 травня оголосила торги на закупівлю комп'ютерів, системних блоків, моніторів та сканерів. Очікувана вартість робіт понад 0,5 млн. грн.


105 600 грн на футбольні м'ячі 
Комунальне підприємство "Футбольний клуб "Тернопіль" 19 червня уклало договір з ФОП Сіткар С.В. на закупівлю 48 футбольних м'ячів. Вартість одного м'яча для місцевих футболістів бюджету міста обійшлася в 2 200 грн. Згідно з тендерною документаціэю був лише один учасник торгів.


157 096 грн на спортивну форму
Комунальне підприємство "Футбольний клуб "Тернопіль" 19 червня уклало договір з ФОП Герман І.Т. на закупівлю спортивної форми. Відповідно до тендерної документації був лише один учасник торгів.


25 440 грн за транспортні послуги
Комунальне підприємство "Футбольний клуб "Тернопіль" 19 червня уклало договір з ФОП Українець І.Б. на закупівлю однієї транспортної послуги “Прокат пасажирських транспортних засобів із водієм”. Відповідно до тендерної документації був лише один учасник торгів.


200 000 грн на світильники
Комунальне підприємство "Тернопільміськсвітло" 19 червня провело торги на закупівлю 40 світлодіодних світильників для освітлення вулиць і доріг. Очікувана вартість за один 5 000 грн.


66 000 грн на ринкові дослідження
Тернопільська міська рада 27 березня уклала договір на зазначену суму з ТОВ “Рейтингове агентство "IBI-Рейтинг" на Послуги з проведення ринкових досліджень для того, аби визначити кредитний рейтинг та інвестиційну привабливість міста.


610 000 грн на охорону кладовищ
Спеціалізоване комунальне підприємство "Ритуальна служба", що у Тернополі, 11 квітня уклала договір з ТОВ “Максима-Т” на сторожування міських кладовищ м. Тернополя.



1 515 041 грн за нанесення дорожньої розмітки
Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради 10 квітня уклало договір з ТОВ "ТМГ-Сервіс" на нанесення горизонтальної дорожньої розмітки фарбою в м.Тернополі.


26 547 958 грн за утримання вулично-дорожньої мережі
Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради 30-31 березня уклала договір на літнє утримання УТРИМАННЯ вулично-дорожньої мережі міста на 2017 р. з "Міськшляхрембуд" (на суму 5 356 865 грн) та ТОВ "АВАКС ПРОФ" (на суму 21 191 093 грн).


199 754 грн на демонтаж фонтану
Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради 15 червня уклала договір з ТОВ “ТОМ-ІнвестБуд” про демонтаж фонтану в парк Національного відродження. До слова, Згідно з даними з відкритих державних реєстрів, власником зазначеного підприємства є - Василь Мазурик. Він також є власником ПМП “Нортон”, яка проводила капітальні ремонти більшості фонтанів нашого міста та "Брук Тон", яка постачає бруківку майже на всі будільні обєкти у місті. Тобто зазначенні орагнізації часто виграють тендери, які проводить міськрада нашого міста. Як повідомляють місцеві ЗМІ, пан Мазурик належить до людей, наближених до міського голови Сергія Надала.


948 757 грн на дитячий майданчик
Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради 15 червня уклала договір з ТОВ “ТОМ-ІнвестБуд” про капітальний ремонт території «Старого парку» з влаштуванням дитячого майданчика в м.Тернопіль.


1 495 122 грн на ремонт проїзду між будинками
Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради 11 квітня уклала договір з ТОВ “ТОМ-ІнвестБуд” на проведення капітального ремонту проїзду між житловими будинками за адресою бульвар С.Петлюри, 2-6.


91 949 грн на вуличні тренажери
Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради 15 червня уклала договір з ТОВ “ТОМ-ІнвестБуд” на влаштування вуличних тренажерів на території «Старого парку» в м.Тернополі.


1 371 892 грн на ремонт скверу
Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради 8 червня уклало договір з з ТОВ “ТОМ-ІнвестБуд” на проведення капіталього ремонту скверу між житловими будинками №3 на вул. Медовій та №7 на вул. Танцорова в м.Тернополі.


1 159 856 грн на ремонт гуртожитку ТДМУ імені І.Я. Горбачевського
ДВНЗ "Тернопільський державний медичний університет імені І.Я. Горбачевського МОЗ України" 31 травня уклав договір з ТОВ "ТОМ-ІнвестБуд" на проведення капітального ремонту гуртожитку № 1 за адресою: вул. Живова 3, в м. Тернополі.


200 000 грн на друковані книги
Комунальна установа "Тернопільська міська централізована бібліотечна система" оголосила тендер на закупівлю літератури для дитячих та дорослих бібліотек.


7 149 грн на газети
Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого 15 червня уклали договір на закупівлю газет на суму понад 7 тис. грн.


725 500 грн на авто для мера
Чортківська міська рада 21 грудня минулого року уклала договір з "Богдан-Авто Тернопіль" на купівлю Hyundai Tucson. 


40 600 грн за масло селянське
УТОР “Теребовлянський психоневрологічний будинок-інтернат” оголосило торги 19 червня на закупівлю масла селянського вагового на 290 кг. За один 1 кг масла - віддадуть 140 грн.


15 000 грн за ноутбук
Сектор культури Збаразької РДА оголосила торги 19 червня на закупівлю одного ноутбука. Очікувана вартість 15 тис. грн.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    400 гривень одна кулькова ручка?! Ні, за таке ті всі ручки Надалу в задницю треба запхати, бруківкою запечатати і нехай так ходить, сволота.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up