До 3700 і навіть 4000 грн зросте мінімальна зарплата

До 3700 і навіть 4000 грн зросте мінімальна зарплата

Урядовці знову заговорили про збільшення мінімальної зарплати. З їх слів, мінімалка може зрости на 500 грн ще цього року. Проте не слід очікувати значного покращення фінансового стану громадян в нашій країні, ввжають фахівці.

Український уряд пропонує підвищити мінімальну заробітну плату, і вона становитиме понад 3700 грн. Проте це можливо лише після прийняття законопроекту про пенсійну реформу, запевняють урядовці. На урядовому порталі зазначено, що нардепи готові підтримати пропозицію підняття мінімалки до 4 000 грн. На що вплине чергове підняття мінімалки роз'яснюють, місцеві фахівці.

На даний час влада дійсно планує підвищити мінімальну заробітну плату, і це має відбутися з 1 січня 2018 року до 3723 грн, коментує кандидат економічних наук Віталій Кудлак. На відміну від попереднього зростання, коли мінімальну зарплату підняли фактично у двоє, цього разу зростання складе близько 16%, що не можна вважати суттєвим підвищенням. 

- Згідно нещодавньої заяви прес-служби НБУ, споживча інфляція в Україні в серпні цього року в річному вимірі склала 16,2%, - продовжує фахівець. - Тобто, заплановане зростання заледве покриє інфляцію. Тому, на мій погляд, не слід очікувати значного впливу даної події на економічну ситуацію в країні.

Відео дня

Те що матеріальний стан українців суттєво не зміниться, вважає ще один експерт - Віталій Левицький. 

- Тернополяни не сильно "розгуляються" за таку надбавку до зарплати, - жартома каже пан Левицький. - Також чергове "покращення життя" навряд чи позначиться на вітчизняному бізнесі та податках. 

Зокрема ті підприємці, які платять зарплату легально, продовжать і далі платити її офіційно, каже він. А ті бізнесмени, що оплачували працю в конвертах, не сплачуючи при цьому податки, також продовжать це робити.

- Разом з тим, разове зростання мінімалки на понад 500 грн запустить ефект "доміно", - зауважує експерт. - Тобто за збільшенням зарплати почнуть підвищувати ціни на продукти, як результат - збільшення мінімалки просто знівелюється. 

Пан Левицький вважає, що зарплату потрібно збільшувати поступово, тобто протягом декількох місяців. В результаті ціни на продукти будуть зростати поступово, і тернополяни не будуть хапатися за голову від різкого підняття цін.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Діонісій

    краще не підвищуйте, а то ціни знову полізуть вверх більше ніж тієї зарплати. ви прожитковий мінімум збільшіть краще.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up