Електронний проїзний квиток у тролейбусі: тарифи та правила користування

Електронний проїзний квиток у тролейбусі: тарифи та правила користування

З грудня буде запроваджено проїзні квитки тривалого користування у вигляді безконтактних карток. Їх буде два види і чотири тарифних плани. Причому кожен із них дозволятиме пасажиру економити на проїзді від 7,5% і більше.

 

 

«Оскільки місячні проїзні квитки нині не мають популярності та вже пережили себе, КП «Тернопільелектротранс» пропонує пасажирам проїзні квитки тривалого користування у вигляді безконтактних карток, схожих на банківські.

Вартість самого носія становитиме 15 грн. Також пасажир оплачує номінальну вартість вибраного тарифного пакета.
Картки будуть запрограмовані на два види проїзних квитків – громадський і пільговий (студентський та учнівський). У кожному з них будуть чотири тарифні пакети: «Економ» (включає 43 їздки), «Стандарт» (65), «Преміум» (99), «Безліміт» (необмежена кількість їздок). Система розроблена таким чином, що, у залежності від обраного пакета, пасажир економить на проїзді від 7,5% і більше. Зазначимо, що строк дії проїзних квитків обмежується 90 днями, після чого картка підлягає обнулінню», – розповів начальник сервісного відділу обслуговування КП «Тернопільелектротранс» Тетяна Фурман.

У тролейбусі буде діяти два варіанти оплати проїзду:

Відео дня

1. Оплата за допомогою безконтактної картки. З якої кондуктор за допомогою валідатора знімає поїздку та видає пасажиру проїзний квиток.

2. Готівкова оплата проїзду, якщо у пасажира немає безконтактної картки.

У такому випадку пасажир платить за проїзд в тролейбусі готівкою відповідно до вартості проїзду (повний квиток чи студентський) кондуктору, який у свою чергу знімає поїздку з своєї службової картки та друкує разовий квиток в салоні транспортного засобу валідатором із зазначенням  часу проїзду, номера ТЗ та маршруту.

Зауважимо, що ці картки будуть неперсоніфіковані, тому їх можна передавати як членам сім’ї, так і працівникам підприємств та організацій, а також знайомим. Більше того, під час однієї їздки таким квитком можуть скористатися кілька чоловік, відповідно з картки буде знято певну кількість їздок (окрім пакета «Безліміт», який дійсний 30 днів та в якому обмежене повторне зняття їздок протягом певного часу в тому ж транспортному засобі).

Кожен пасажир може на власний розсуд вибрати той чи інший тип проїзних квитків. До прикладу, проїзний «Економ», кажуть у КП «ТЕТ», зручний для тих осіб, які їздять зазвичай на роботу і з роботи. Картка типу «Стандарт» зручна для людей, які активно пересуваються по місту не лише під час робочого дня, а й після роботи. Картка «Преміум» підійде для активних людей, які багато їздять громадським транспортом протягом усього тижня, в тому числі на вихідні. А пакет «Безліміт» зручний для організацій, чиї працівники по кілька разів на день переміщаються з однієї частини Тернополя в іншу. Особливо популярними нові картки мають стати для тих студентів, які навчаються у вузах, корпуси яких розкидані по всьому місту.

Придбати картки тривалого користування, а також поповнити їх можна буде у пунктах продажу по всьому Тернополю.

З грудня у місті буде діяти 10 пунктів продажу безконтактних карток. В подальшому мережа розшириться до 30-40. А загалом планують відкрити до 80 пунктів у напрямках покриття тролейбусних маршрутів.

 На проїзній картці буде QR-код, який міститиме посилання на офіційний сайт КП «Тернопільелектротранс», де розміщено інформацію про проїзні квитки тривалого користування (тарифні пакети, правила користування тощо) та пункти їх продажу.

Подібне нововведення буде вигідне як тролейбусникам, так і пасажирам. Перші, отримавши одразу «живі» гроші, зможуть по-іншому планувати господарську діяльність (оперативно вкладати кошти у ремонт та закупівлю транспортних засобів тощо). Інші ж отримають економію у вигляді бонусних їздок.

Зауважимо, що право на проїзд за такою карткою дасть не лише її наявність. Підтвердженням права на проїзд є разовий квиток, видрукуваний за допомогою валідатора з інформацією про факт зняття їздки з картки, а також маршрут тролейбуса, тип проїзного квитка, кількість невикористаних їздок. У випадку відсутності разового квитка проїзд вважається неоплаченим. При цьому, якщо пасажир користуватиметься пільговим типом проїзного квитка, при собі обов’язково повинен мати учнівський чи студентський квиток.

Пам'ятка користувача проїзним квитком тривалого користування

- Проїзний квиток тривалого користування (далі - ПКТК) – засіб фіксації проїзду, створений на основі безконтакної картки, що дає можливість проїзду в електричному транспорті м.Тернополя та є складовою Автоматизованої системи оплати проїзду та обліку пасажирів (АСОП та ОП) КП «Тернопільелектротранс».
- Інформація про види тарифних пакетів ПКТК, термін їх дії та порядок розрахунку вартості наведена у таблиці.
- Пільгові ПКТК (студентські, учнівські тощо) дають  право  на  проїзд  тільки  за  наявності  в пасажира студентського (учнівського) квитка. Залишок не використаних їздок та термін дії ПКТК Ви зможете побачити у підтверджуючому реєстрацію квитку. Квиток друкується за допомогою валідатора.
- Тарифний пакет «Безліміт» дозволяє зареєструвати лише одну поїздку в одному транспортному засобі одночасно.
- Поповнити ПКТК можна у пунктах продажу та поповнення, інформація про які розміщується в салонах транспортних засобів та на сайті перевізника. Якщо залишок доступних їздок дорівнює 0, Ви маєте можливість поповнити Ваш ПКТК до закінчення терміну дії попередньо оплаченого тарифного пакету. Термін дії тарифного пакету продовжиться автоматично в момент поповнення ПКТК.
- Обраний Вами тарифний пакет ПКТК зміні на інший не підлягає.
- Не рекомендується піддавати карту механічним пошкодженням, згинати та нагрівати її. У випадку пошкодження картки не використані їздки не повертаються.
- По закінченні терміну дії тарифного пакету не використані їздки не зберігаються.
- У  разі  виходу рухомого складу з ладу під час роботи на маршруті  (лінії)  пасажири,  що  оплатили  вартість  транспортної послуги або зареєстрували поїздку,  при  пересадці  на іншу одиницю рухомого складу повторно вартість проїзду не сплачують та не реєструють ПКТК, за наявності разового чи підтверджуючого проїзд квитка.
- Придбання ПКТК засвідчує згоду користувача із умовами, зазначеними вище. У випадку зміни умов користування ПКТК, інформація буде розміщена у пунктах продажу та поповнення, транспортних засобах та на сайті перевізника.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (43)
  • Олег Кубіцький

    А чому лише на електричному транспорті, у Варшаві, наприклад, міською карткою можна користуватися у всіх витдах громадського транспорту!
  • Tetiana Furman

    Пробачте перщий раз помилково відповіла не на Ваш коментар, а до всієї статті. видалити не можу.
  • Tetiana Furman

    Пробачте, помилково відповіла не до Вашого допису, а в коментар до статті, видали не можу на жаль.
  • Назарик Андрій

    А як можна буде перевірити залишок поїздок на картці?

    Олег Кубіцький reply Назарик Андрій

    Подати запит у міську раду і через місяць отримати відповідь!

    Tetiana Furman reply Назарик Андрій

    Пам'ятка користувача проїзним квитком тривалого користування



    ...Залишок не використаних їздок та термін дії ПКТК Ви зможете побачити у підтверджуючому реєстрацію квитку. Квиток друкується за допомогою валідатора.

    Анонім reply Tetiana Furman

    І якщо вже пішла така жара, то краще дати кондукторам апарати назразок СПЕККА, як у роз'їзних касирів у приміських поїздах.

    Відповідно, у квитку буде вказуватися початковий та кінцевий пункт поїздки пасажира, що важливо для обліку.

    Анонім reply Tetiana Furman

    а чи може бути таке, що валідатор зламається або зависне і зніме одразу дві поїздки або не дасть квитка?

    Діонісій reply Tetiana Furman

    з приводу багатьох питань Ви пояснили ситуацію, дякую !

    Tetiana Furman reply Діонісій

    Будь-ласка! Звертайтесь! :)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою!
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up