Хто має право на податкову знижку за навчання

Хто має право на податкову знижку за навчання

Не всі громадяни України знають, що мають право на податкову знижку на оплату навчання, зазначають в регіональному центрі з надання безоплатної вторинної юридичної допомоги в Тернопільській області.

 

Роз’яснення надають фахівці  Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в рамках реалізації інформаційної кампанії Міністерства юстиції України «Відповідальне батьківство».

Згідно зі ст. 166 Податкового кодексу України кожен платник податків має право  на податкову знижку за результатами звітного податкового року. Податкова знижка на навчання – це сума коштів, яка повертається державою зі сплаченого податку на доходи.

Така знижка надається на суму коштів, сплачених платником податку на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти такого платника податку та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення (батьки, чоловік, дружина, діти).

Відео дня

Але не завжди платники податків можуть розраховувати на таку знижку. Якщо освіта здобувається за кордоном, на військовій кафедрі або ж платник податків оформлений приватним підприємцем, то податкова  компенсація не передбачена.

Усі здійснені витрати на навчання протягом звітного податкового року обов’язково мають мати підтвердження у формі чеків, квитанції або будь яких інших розрахункових документів.

ВАЖЛИВО! Платник податків має право скористатися нарахуванням податкової знижки за витрачені кошти на навчання  строго до кінця податкового року, який слідує за наслідками звітного податкового року. Тобто, для реалізації податкової знижки за 2018 рік потрібно подати декларацію про доходи до 31 грудня 2019 року.

Для того, щоб отримати податкову знижку, потрібно звернутися до Державної фіскальної служби за місцем проживання із заздалегідь підготовленими документами:

• копія паспорта;

• копія реєстраційного  номера облікової картки платника податків;

• довідка про доходи, одержані в звітному році з місця роботи за формою №3;

• заява, у якій зазначено реквізити рахунку для перерахування коштів;

• договір з закладом освіти;

• квитанції, чеки або інші платіжні та розрахункові документи про оплату навчання;

• оригінали документів, що підтверджують ступінь споріднення (свідоцтво про народження, свідоцтво про шлюб);

• податкова декларація про майновий стан і доходи.

Єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги:0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up