Коли у Тернополі почне дешевшати картопля та чи впаде ціна взагалі

Коли у Тернополі почне дешевшати картопля та чи впаде ціна взагалі
  • Тернополяни бідкаються на високі ціни на картоплю. Хоча літо вже закінчується, ціни на картоплю не знижуються, як це буває зазвичай.
  • Журналіст «20 хвилин» перевірив ціни на картоплю у магазинах та на ринку, та дізнався, коли впаде ціна на картоплю.

Минулого року, ще на початку липня, журналісти «20 хвилин» перевірили ціни на овочі на ринку. Тоді кілограм картоплі коштував 9 – 10 гривень. Зараз на ринку вартість картоплі складає 15 – 16 гривень за кілограм. Продавці кажуть, що ціни сокріше за все не почнуть знижуватися.

- Навіть не знаю, що буде з цінами, – каже продавець Ніна. – Люди по трохи купують. 2 – 3 кілограма, бо дорого. Все через поганий врожай, але чи правда то – хто його знає. Ми ж картоплю не вирощуємо, а лише продаємо. Нам привезли її, вказали ціну і ми продаємо.

Відео дня

Деякі продавці кажуть, що очікувати картоплю по 7 – 10 гривень не варто. Якби це було можливо – ціни вже б знизились. Дехто з продавців взагалі прогнозує ріст цін восени.

- Я думаю, що ціни знижуватись не будуть, – каже продавець Олексій. – Картопля вродила погано і буде ще дуже добре, якщо ціни не почнуть рости. На моркву, буряк, капусту ціни вже зросли. А от кавуни цього року вродили добре. Тепер одні кавуни будемо їсти.

На стихійних ринках картоплю продають дешевше. Просять всього 10 гривень за кілограм. Як кажуть торговці, картопля домашня. Однак ніяких документів на неї вони звичайно не мають, тому купувати овочі у таких продавців можна лише на свій страх та ризик. Однак багатьох тернополян приваблює така ціна і люди залюбки купують картоплю на стихійних ринках.

Дехто має свої городи і дачі. Як розповів тернополянин Володимир, картопля цього року дійсно не вродила.

- Вже викопав все що було на городі, – каже пан Володимир. – Цього року урожай поганий. Картопля є, але її мало, вона дрібна. Минулого року було краще. Доведеться на зиму купувати кілька мішків картоплі. Так значно дешевше, ніж купувати по 2 – 3 кілограма на ринку чи в магазині.

У деяких супермаркетах ціни на картоплю такі ж, як і на ринку, а в деяких вижчі. Ціни на картоплю в супермаркетах складають:

Сільпо – 21 грн/кг;

АТБ – 15,95 грн/кг;

Novus – 21 грн/кг.

А де ви купуєте картоплю? Чи маєте власний город чи дачу?  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Герасимчук Ростислав

    Олександр reply Герасимчук Ростислав

    вибрали...
  • Гурман

    Без корніплодів здоровіше будите
  • Гурман

    Хай самі ідять ті корнеплоди раді принципа не купляти хай згниє
  • Андрій

    нема картоплі...цього року в мене на полях одна дрібнота..як з великодня позаливало..так і лило до 10 червня..а потім запекло...і не тільки в мене..тому про ціни в 7-8грн помрійте..хіба навезуть з польщі/ Єгипту і т.д.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up