Кому з підприємців дозволили працювати без касових апаратів

Кому з підприємців дозволили працювати без касових апаратів

Уряд  звільнив ФОПів, що здійснюють роздрібну торгівлю в сільській місцевості, від обов’язкового застосування реєстраторів розрахункових операцій.Таке рішення Кабмін ухвалив 23 грудня на засіданні.

Згідно з рішенням Уряду від обов’язкового застосування РРО звільняються суб’єкти господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю на території села товарами (крім підакцизних товарів), при умові не перевищення граничного розміру річного обсягу розрахункових операцій (167 розмірів мінімальної заробітної плати).

Як наголосила Перша віце-прем'єр-міністр України - міністр економіки Юлія Свириденко, “Рівень доходів підприємців в селах значно менший, ніж в містах, а в умовах карантинних обмежень він ще більше знизився. Витрати на придбання РРО стануть для них додатковим фінансовим навантаженням, що матиме негативні наслідки для бізнесу. В той же час, використовувати програмні РРО, як альтернативу, не всі з них можуть через нерівномірне покриття швидкісним Інтернетом або його відсутність в селах. Тож Уряд вирішив підтримати таких підприємців, щоб вони не закривали бізнес і не звільняли своїх працівників, та надати їм можливість не застосовувати у своїй діяльності РРО”.

Нагадаємо, відповідно до Податкового кодексу України з 1 січня 2022 року платники єдиного податку другої-четвертої груп, які проводять готівкові розрахунки, повинні застосовувати у своїй діяльності реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій. 

Відео дня

Читайте також: Касовий апарат з 1 січня: скільки коштує і для кого обов'язково. Чи виживуть тернопільські підприємці?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Галина Бутковська

    І я про це.Непавне є щось нечесне...
  • Іван Петров

    Скажіть , а в чому причина ,того що усі так проти касових апаратів ?  Якщо люди працюють чесно , то чого їм боятися ?
  • Галина Бутковська

    Нехай працютьчесно і непотрібно боятись цих апаратів
  • Володимир Савнцев

    Мя'со на ринку дешевше і краще.

keyboard_arrow_up