Кожен будинок матиме свої тарифи з 1 квітня

Кожен будинок матиме свої тарифи з 1 квітня

Тарифи на житлово-комунальні послуги у Тернополі будуть встановлюватися для кожного будинку окремо, але після узгодження з мешканцями. Подорожчання варто чекати з 1 квітня.

Зміни прийматимуть після обговорень з мешканцями будинку, на яких пояснять за що та скільки платитимуть, повідомили в міській раді.

- Тарифи залежатимуть від різних факторів, зокрема терміну експлуатації будинку, квадратних метрів тощо, - повідомили в управлінні ЖКГ. - Структура витрат залишається та сама, просто відбудеться коригування вартості тих послуг, які подорожчали. Наприклад, подорожчання обслуговування ліфтів не зачепить будинки, де його немає. Або у нових будинках не потрібно платити за ремонт сходових кліток. Найбільше на тарифи впливатиме подорожчання електроенергії  та збільшення мінімальної заробітної плати.

Таке нововедення стане чинним з 1 квітня. А вже в травні  споживачі отримають платіжки за квітень з новими сумами.

Відео дня

Тарифи переглядатимуть і ОСББ, яким аби змінити тарифи тепер не доведеться чекати на рішення виконкому.

- Раніше тарифи на житлово-комунальні послуги затверджував виконавчий комітет. Зараз ці повноваження буде реалізовувати управління ЖКГ, – пояснює міський голова Сергій Надал. – Тобто балансоутримуюча організація, або як в народі називають ЖЕК, повинен розробити вартість тарифу для кожного будинку окремо, обговорити його з мешканцями будинку і лише після цього управління ЖКГ буде затверджувати чи не затверджувати тариф і контролювати, щоб він відповідав якості послуг, які надаються.

Розрахунки наразі ще готуються, і будуть затверджені на тарифній комісії. Про зміни, коли їх приймуть, тернополяни зможуть дізнатися на сайті ЖКГ.

ПЕРЕЛІК ПОСЛУГ, ЩО НАДАЮТЬСЯ ПІДПРИЄМСТВАМИ, ЯКІ ОБСЛУГОВУЮТЬ ЖИТЛОВИЙ ФОНД МІСТА:
1. Прибирання прибудинкової території
2. Прибирання сходових кліток
3. Технічне обслуговування та технічний огляд ліфтового господарства.
4. Енергопостачання для ліфтів
5. Освітлення місць загального користування, підвалів
6. Поточний ремонт конструктивних елементів, інженерних систем і технічних пристроїв будинків та елементів зовнішнього благоустрою, розташованих на прибудинковій території (включаючи ремонт місць загального користування, обслуговування димовентиляційних каналів, ремонту обладнання господарських майданчиків та підготовка житлових будинків до експлуатації в осінньо-зимовий період та інше)
7. Технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем:
 -холодного водопостачання та водовідведення
- в тому числі послуги з періодичної повірки загально будинкових лічильників холодної води,
- гарячого водопостачання та центрального опалення
8. Дератизація, дезінсекція

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Кактус

    шось я сумніваюсь, що людей питатимуть
  • Олег Кубіцький

    Опалювати неутеплений будинок - злочин!
  • Діонісій

    нехай повішають оголошення, коли будуть повідомляти мешканцям про нові тарифи, я лампочки в підїзді міняю сам, бо від жека добитись того не реально, хоч був би вільний час то мозок би помахав добре. останній раз дзвонив в жек минулого року в лютому, кажу лампочки не горять, дайте я сам поміняю їх, кажуть електрик має прийти і замінити, два вечори на площадці на першому поверсі, і перед дверима вхідними, як "в негра в сраці", люди йдуть падають, а світла немає.
  • Анонім

    Я думав що ми вже платимо за новими тарифами )
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up