Подорожі поїздом: скільки вартує поїхати з Тернополя у різні обласні центри

Подорожі поїздом: скільки вартує поїхати з Тернополя у різні обласні центри
  • Весна – гарна пора року, аби спробувати себе в ролі туриста. Подорожувати можна навіть з обмеженим бюджетом і доїхати до бажаного місця відпочинку деяким транспортом можна, зекономивши чималу кількість коштів. А найдешевший вид транспорту, як відомо, – залізничний.
  • У який обласний центр їхати дешевше, а який напрямок виявився найдорожчим, дізнавалися «20 хвилин».

Куди прямого сполучення немає

Станом на 9 березня, у деякі обласні центри з Тернополя прямих напрямків немає. Наприклад, Луганськ та Донецьк, що тимчасово не є під контролем України. Тож пасажирського залізничного сполучення немає, їхати вам доведеться до найближчих міст біля цих обласних центрів, які знаходяться на котрольованій території.

Якщо ви бажаєте подорожувати в Луцьк або Житомир, то вам доведеться зробити пересадку в Козятині, а якщо ціллю вашої мандрівки є Чернігів або Суми, то пересадку варто буде зробити в Києві. Подорожуючи поїздом в Луцьк з Тернополя, вам доведеться пересісти в Козятині і лише потім продовжити подорож, а якщо ви їдете в Рівне, то пересісти доведеться в Підзамчому.

Найдорожчі та найдешевші напрямки

Найдорожчими напрямками з Тернополя є: Київ (446 гривень в купе, та 252 гривні плацкартом), Харків (666 та 261 гривня відповідно), Полтава (620 та 245 гривень), а також Черкаси (489 та 223 гривні).

Відео дня

А найдешевшими напрямками відповідно є ті, які знаходяться близько до Тернополя. Такими обласними центрами є: Ужгород (194 та 158 гривень в купе та плацкарті відповідно, Хмельницький (202 та 135 гривень), а також Івано-Франківськ (176 та 126 гривень) і Рівне (145 та 110 гривень).

Куди їхати найдовше

Обласними центрами, куди потяг з Тернополя їде найдовше виявилися: Дніпро (16 годин 36 хвилин), Волноваха( 25 годин 2 хвилини), Запоріжжя (18 годин 45 хвилин), Сватове (22 години 41 хвилина, проте, щоб туди доїхати, при пересадці потрібно чекати декілька годин в Києві, Харків ( 17 годин 40 хвилин) та Чернігів ( 16 годин 56 хвилин), однак вам  також потрібно буде чекати в Києві декілька годин при пересадці.

Найшвидше потягом ви зможете доїхати в: Львів ( 1 година 49 хвилин), Хмельницький ( 1 година 55 хвилин) та Вінниця ( 3 години 30 хвилин).

Найбільш оптимальні напрямки

Співставивши фактори ціни та часу, найбільш комфортними обласними центрами для поїздки виявилися: Львів, Хмельницький, Вінниця та Івано-Франківськ.

Зауважте, що ціна за квиток може бути меншою, у залежності від того, які пільги вам передбачені для поїздки залізничним транспортом згідно з чинним законодавством.

Детальніше про це в статті: "Як не переплачувати за проїзд поїздом та які категорії громадян можуть їздити безкоштовно"

У таблиці вказані напрямки та ціни для поїздки на 16-20 березня 2020 року.

А в яке місто України ви хотіли би поїхати? Діліться своїми думками в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • ВолодяУкраїна!!!

    Як Українці після придбання квитка в укр залізниці Україною блукали=)

    Ростислав Гарасимчук reply ВолодяУкраїна!!!

    Та тобі тільки в 95 кварталі жарти писати

    ВолодяУкраїна!!! reply Ростислав Гарасимчук

    о ти повернувся шмаркля зелена=)

    Ростислав Гарасимчук reply ВолодяУкраїна!!!

    Згоден
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up