Курс валют на 15 серпня

Курс валют на 15 серпня

 Долар коливається у вузькому діапазоні, повідомляє РБК-Україна.

Національний банк України (НБУ) на 15 серпня 2019 року встановив офіційний курс на рівні 25,24 гривень за долар, що на 10 копійок більше в порівнянні з попереднім банківським днем.

Офіційний курс гривні до долара на 15 серпня встановлено на такому рівні: 2524.9317 гривень за 100 доларів (+10,3157 гривень).

Національний банк України продовжить політику плаваючого курсу гривні, оскільки в довгостроковій перспективі вона найбільш ефективна. Про це заявив заступник директора департаменту монетарної політики та економічного аналізу НБУ Володимир Лепушинський, повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу регулятора у Facebook.

Відео дня

Як зазначив Лепушинський, фіксація обмінного курсу, навіть тимчасова, належить до категорії простих та швидких рішень, проте явно не відноситься до найбільш результативних у тривалій перспективі.

"Порушення своїх же принципів для Національного банку - це червона лінія, яку він не має наміру перетинати", - додав він.

Лепушинський нагадав, що у липні 2019 року обмінний курс гривні до долара пробив чергову "психологічну межу" 25 грн/долар, що в черговий раз зламало сезонний тренд девальвації гривні. Ті, хто "традиційно" очікував знецінення гривні, починаючи з другої половини літа, помилилися.

"Достатньо голосно зазвучали заклики окремих експертів до Національного банку збільшити обсяги купівлі валюти і зупинити ревальвацію. На їх думку, таке стрімке посилення національної валюти шкодить економіці, а дії НБУ, який не перешкоджав посиленню гривні, є незрозумілими", - написав співробітник НБУ.

Однак штучне утримання обмінного курсу від ревальвації через повний викуп валюти Національним банком суперечить наміру знизити інфляцію до цілі в 5%. Навмисна протидія зміцненню гривні за сприятливої ситуації на валютному ринку унеможливить зниження інфляційних очікувань, заявив вні.

"Однакова ймовірність зміни обмінного курсу в обидві сторони (як девальвації, так і ревальвації) - необхідна умова зміцнення довіри до гривні та зниження рівня доларизації економіки", - додав Лепушинський.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up