“На море не поїду, бо віддали всі гроші на репетитора”. Скільки коштують додаткові заняття у Тернополі

“На море не поїду, бо віддали всі гроші на репетитора”. Скільки коштують додаткові заняття у Тернополі
  • Година додаткових занять з репетитором обійдеться нині у 100 - 300 гривень.
  • Журналістка “20 хвилин” промоніторила оголошення в інтернеті та поспілкувалась із тернопільськими школярами, щоб дізнатися, скільки зараз коштують послуги репетитора в місті.

Вартість занять залежить від кваліфікації викладача, базових знань клієнта, місця, частоти та інтенсивності навчання.

Одинадцятикласник Сергій Хоміцький розповідає, що в тиждень на додаткові заняття із трьох навчальних предметів він витрачає тисячу гривень.

 - Одне заняття із мови, математики чи біології коштує 200 гривень за годину уроку, - розповідає хлопець. - Ці предмети мені потрібно добре знати, бо вступатиму в медичний університет, хочу потрапити на державну форму навчання. Відповідно, мені треба успішно здати ЗНО, а для цього лише шкільного навантаження мало. Коштів на ЗНО витратили дуже багато, на море цього року не поїду, бо все віддав на репетитора. 

Відео дня

Хлопець каже, що розпочав він готуватись до зовнішнього незалежного оцінювання ще з початку десятого класу.

Мама одинадцятикласниці пані Галина каже, що репетитори сильно б'ють по сімейному бюджету. 

  - Це величезні витрати, - каже пані Галина. - Обмежуємо себе у багатьох років, щоб оплачувати якісні заняття в репетиторів. 

В інтернеті, газетах та на дошках оголошень в під’їздах можна знайти безліч інформації про репетиторство. За заняття, які тривають годину, школярам доведеться заплатити від 70 до 300 гривень.

Ціни за одне заняття з англійської мови сягають від 80 до 200 гривень. Викладачі вишів просять за свої освітні послуги більше. Репетитори з української мови беруть 100 - 200 гривень за годину. Репетиторство з математики коштує від 100 гривень і вище. Вчителі хімії просять за заняття від 80 гривень до 150 гривень за годину, так само вартує і репетиторство із біології та географії. А от із фізики - від 70 до 160 гривень.

Зазначимо, репетитори практикують заняття навіть через скайп. Кажуть, вони такі ж ефективні, як і не дистанційні. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (36)
  • марина

    Но вы понимаете, учитель в сельской школе, где 3 ученика в классе, получает зарплату 8-9 тыс в мес чистыми, и работает, заметьте, с 9-12 часов И нет там не продленке, ни всякой другой чепухи , АА учитель в городской школе имеет зп 3700 в месяц, и 35 учеников в классе, ну не в силах она всем объяснить, ко всем подход найти Сначала минут 15-20 идёт на утихомиривание гурьбы, 10 мир на написание дом задания на доске, ну, и сколько времени остаётся:45-20-10=15 мир Что за такое время можно объяснить в городской школе 35 ученикам??????
  • Николай Завирохин

    а на уроках вчитись не пробували? не в смартфоні сидіти, а вчитись?

    Анонім reply Николай Завирохин

    До чого тут смртфони ,якщо все залежить від вчителя як він подасть дітям матеріал . Коли я вчився в школі то не було ні смартфонів ну і мобілок теж не було , а вчитель з математики був останьою сволотою .Не один раз принижував дітей і називав їх хер знати як . То як ви думаєте захоче дитина після таки принижень вчити цей предмет .
  • Ivanna Ignatenko

    Репетитор це просто компенсація батьків, для не мотивованого навчанням, учня. За роки просижування в школі дитина не здатна освоїти матеріал, то за гроші це вдасться?! А вища освіта потрібна дитині яка не тягне шкільну програму? Я двічі успішно здавала ЗНО, без репетитора.  
    Бо було бажання вчитись і не було звязків і зайвих коштів.

    Ivanna Ignatenko reply Ivanna Ignatenko

    Місце навчання не має ніякого значення. Діти в селах ще більш мотивовані, і нічим не гірші, а навпаки ще встигають і вдома працювати фізично. Сама така ж, в 7 класі з сільської школи перейшла в районну гімназію. Я не відчула ніякої різниці в своїх знаннях і знаннях інших учнів. Така ж істрія і в ВУЗі. ЗНО одне з найкращих досягнень нашої освіти.

    марина reply Ivanna Ignatenko

    Вммысле?? Президентский ребёнок ты что плетеш? Там в сельской школе, что б выдорогие мои знали, на село 450 домов сельская школа , в которой учится 2 ученика в первом классе,3 ученика во втором классе, 4 ученика в четвёртом классе ...Дальше перечислять? ??  Там не занятия в сельской школе, а  инд роепетиторство !!Их в облисполкоме так и называют - президентские дети А подарки, на каждый праздник по 6 шт на кажд ребенка получают, от головы сель совета, депутата районой, обласной рады, сельсклй рады, орендаря поля,Будущего орендаря поля ААА поступают в вузы и на работы ,наете они как,?? президеские дети, а они с областн радды берут доводку " дитя гор" Она то и даёт, как депутатское посвидчення, на ве льготы и зелёный свет Неверите- проверьте, я не вру

    Анонім reply Ivanna Ignatenko

    В чому ЗНО найкраще досягнення освіти ? Може в тому ,що інститути роблять ставку на шкільні предмети ,а при цьому не враховують навички дитини до тієї чи іншої спеціальності . Запамятайте не за допомогою шкільних предметах стають спеціалістами . ЗНО це саме гірше ,що могли придумати наші так звані посадовці з міністерства освіти . ЗНО діти здають вже не один рік ,а де ж ті , що понаписували ЗНО на 200 балів ,закінчили вуз і вийшли з нулячими знаннями з того інституту . Ось ті талановиті діти які пролетіли на ЗНО ,не вступили у наші вузи зараз себе реалізовують за кордоном розробляючи програми ,техніку ,а ми потім за великі бабки купляємо техніку у них .

    Елена Зазуляк reply Ivanna Ignatenko

    Ivanna Ignatenko Знайома поступила по ЗНО у віці 40 років в університет у Львові. З високим балом. Без репетиторів. Щодня була присутня на роботі. Я без помилок, сидячи на роботі, у віці під 50 написала всеукраїнський диктант. Заради цікавості. Ми не відправляли свої результати. Так само написала моя колега у віці під 30. Вона вчилася без хабарів і репетиторів у свій час, родом із села.

    David Starr reply Елена Зазуляк

    Гуманітарку скласти багато розуму не треба, а от із природничими науками поскладніше буде.

    Анонім reply Ivanna Ignatenko

    Якщо дитина розумна в плані моделювання ,конструювання ,і взагалі з малих років щось проектує виготовляє якісь речі ,але в школі дитина не сприймає той матеріал ,що дають ,а їй силою то все то пихають  це ,що нормально ? Щодо вищої освіти то  для такої дитини про ,яку я написав вище ця освіта буде зайвою оскільки в такому вигляді як зараз подають цю так звану вищу освіту це просто п......ц -3 роки шкільних предметів і 2 роки теорії на молекулярному рівні . Ось і думайте чи потрібна така офіційна освіта талановитим дітям, які самі розвиваються без чиєїсь допомоги .

    Ivanna Ignatenko reply Ivanna Ignatenko

    Марианна Хара є така істина навчити не можна, можна навчитись. Один і той же вчитель вчить весь клас, одна дитина здібна і зрозуміє, інший сидітиме і плюватиме в стелю, бо йому воно не треба. Трагедія нашої освіти то культ відмінника, дитина б'ється над тим щоб мати оцінку, а не знання. Я так сиділа 4 роки в математичному класі, і незнала з тої математики нічого(пішла туди, бо інший клас був англ. а я вчила до цього німецьку), але були гуманітарні дисципліни з яких були найвищі бали. Вони мені і згодились. Нащо витрачати енергію на те що не потрібно, краще мати профіль з певного класу старшої школи і на це спрямовувати дітей. Бо швець, жнець і на дуді грець ніде підтвердження в реальному житті не мають.

    Анонім reply Ivanna Ignatenko

    А де ви бачили щоб в школі давали знання там шлаку більше ніж істинного зерна.Навіть та сама математика її треба давати в перемішку із практичними задачами і багато чого розраховувати в компютерних програмах ,а не так як зараз херачать із року в рік по програмі 80-х років . Були б практичні задачі то дітям було б цікаво ,а так рішають ті приклади ,а до чого воно хер його знає .

    Марианна Хара reply Ivanna Ignatenko

    Ivanna Ignatenko Буває так, що вчитель погано пояснює. В нас одна казала, без репетиторів зно не здасте, а я здала.

    Анонім reply Марианна Хара

    Якщо він погано пояснює значить він х..... виконує свою роботу і таких треба гнати з школи щоб дітям не відбивали охоту до предмету . Я знаю практичний приклад дитина до 10 класу знала математику добре в 10 класі інший вчитель і все охоту до математики відбили повністю .Тепер ця дитина навіть про математику не хоче згадувати ,а батьки то орієнтували дитину на технічний вуз ,а тепер готують у гуманітарний .Ось така х..... малята.
  • Марічка Стаднік

    Я вчитель-філолог, працюю в школі 6 років, вважаю, що репетитори - це марна трата батьківських грошей. Якби діти під час навчання в школі вчилися систематично, то усі здавали б зно позитивно. Є батьки, які шукають терміново репетитора для свого чада, коли дитина в 11 класі, ну це ж смішно...

    Yosyp Hurzhanskyy reply Марічка Стаднік

    Марічка Стаднік репетитор - ремень!!!

    Марианна Хара reply Марічка Стаднік

    Марічка Стаднік З математики може треба чи з англійської. А так можна самому взятися і зробити. Я склала історію 163, українську мову 179. Хоча нас залякували вчителі деякі.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up