Реконструкція Дальнього пляжу, ремонт Гаївського та тотальне озеленення: що планує міськрада на 2021-22 роки

Реконструкція Дальнього пляжу, ремонт Гаївського та тотальне озеленення: що планує міськрада на 2021-22 роки
  • Проєкт програми розвитку Тернопільської міської територіальної громади на 2021-22 роки затвердили на засіданні міськвиконкому 18 грудня.
  • Що планують зробити у Тернополі за кошти платників податків - читайте у матеріалі.

Про те, як буде змінюватись Тернопіль впродовж наступних три роки розповіла начальник управління економіки, промисловості та праці міської ради Тетяна Корчак. Загалом міська рада продовжить реалізовувати розпочаті у попередні роки пріоритетні напрямки розвитку. 

До 2023 року в Тернополі планують втілити такі проекти:  облаштування індустріального парку, збільшення кількості електронних послуг,  збільшення кількості робочих місць, іноземних інвестицій та інші. 

У напрямку розвитку туристичної галузі, за словами Тетяни Корчак, планують і далі розвивати мережу та елементи туристичної інфраструктури, зелений туризм з використанням потенціалу сільських місцевостей, створення мобільного туристичного додатку. 

Відео дня

- Ці та інші заходи мають призвести до збільшення туристичного потоку на 9, 5 відсотків, - сказала пані Корчак. 

У сфері житлово-комунального господарства планують проведення капітального поточного ремонту мереж, капітальний ремонт житлового фонду, покращення житлових прав окремих категорій громадян, зменшення споживання енергоносіїв, скорочення витрат тепла та води. 

- В галузі транспорту основним пріоритетом є створення єдиної транспортної компанії, - зазначила Тетяна Корчак. - В рамках цього напрямку передбачено оновлення парку комунального громадського транспорту з врахуванням потреб маломобільних груп населення, придбання транспорту - до 50 одиниць, продовження впровадження безготівкового розрахунку за паркування, оновлення водної інфраструктури.

Окрім того, у ці роки можливо побудують нові тролейбусні лінії, зокрема по вул. Морозенка-Текстильна. 

Як зазначила чиновниця, у місті планують провести впорядкування об`єктів зовнішньої реклами та енергетичних носіїв, розвиток велоінфраструктури, зокрема розширити мережу велопарковок та велопрокатів за реалізації проєту "Файний ровер".

- Маємо надію також, що звернення до народних депутатів та Тернопільської ОДА дозволять нам здійснити реконструкцію Гаївського мосту, - сказала пані Корчак. - Також ми плануємо провести ремонт фонтанів до двох одиниць в кожному році. Встановити дитячі та спортивні майданчики до 15 одиниць щорічно та оновити в парках атракціони, облаштувати зупинки громадського транспорту та покращити асфальтно-бетонне покриття не тільки в місті, а й в населених пунктах, що приєднались до громади. 

Окрім того, в проекті йдеться про реконструкцію Дальнього пляжу, збільшення кількості зелених насаджень та вдосконалити систему відеоспостережень у місті. Усі плани узгоджено із фінансовим управлінням міськради, щодо передбачених коштів на реалізацію проектів.

Як вважаєте, чи вдасться міській владі реалізувати задумане? Відповідь залишайте в коментарях. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Алла

    Уже парк національного відродження поновили. З трьох гектарів парку залишилась для для людей, а комусь кишені тиснуть і Бога не бояться. А де наша совість, де душа самі розпалюють ворожнечу між людьми.  Скажіть у місті немає земель які треба окультурити, чому лізуть у ті парки які вже дивним давно існують, створить щось своє нове, щоб ви запамятались громадянам як справжні господарі на своїй землі, щоб вас поважали люди за працю , а не деребан парківі земель. Усі парки що є у місті нам залишились у спадок ще від СССР, 28 років вже можуть бути нові парки, а чомусь все менше і старих стає. Чим ми будемо дихати, як си будемо жити, а ніяк, і багаті і бідні хворіють, залік один на всіх зелене планета, натуральна їжа, меншезла більше любові і все буде у нас добре, але ми цього не хочемо розуміти...

    .
  • Ната Ли

    І де ті закуплені автобуси,на які не могли водіїв понабирати??Так ніхто і не хоче йти працювати водієм???
  • Anonymous

    Під озелененням мається на увазі, що до влади у місті прийде Зекоманда?
  • Serhii Jyluk

    так озеленюють, що ні парків нічого не буде, будуть одні багатоповерхівки
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:23 Бучацькі поліцейські 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up