Хто отримає допомогу у разі посилених карантинних обмежень: усі програми підтримки

Хто отримає допомогу у разі посилених карантинних обмежень: усі програми підтримки

Верховна Рада схвалила законопроєкти, розроблені Урядом за ініціативою Президента України. 

У разі запровадження жорсткого карантину, як повідомляє "Урядовий портал", будуть діяти наступні програми підтримки:

  • Одноразова матеріальна допомога застрахованим особам у розмірі 8 тис. грн. Допомога може надаватися найманим працівникам, які втратили частину заробітної платні внаслідок посилення карантинних обмежень, та фізичним особам-підприємцям, які втратили частину доходу через заборону на повноцінне функціонування.
  • Одноразова матеріальна допомога юридичним особам з метою збереження робочих місць. Наприклад, якщо підприємець-юридична особа вимушено скорочує тривалість робочого часу працівника через посилений карантин, то він зможе отримати одноразову допомогу на одного такого працівника до 8 тис. грн.
  • Одноразова компенсація витрат юридичних осіб, понесених на сплату ЄСВ. Відповідна допомога надається тим бізнесам, чия діяльність буде призупинена у випадку посилення карантинних заходів. Сума одноразової компенсації буде розраховуватися як середнє значення сплачених сум ЄСВ за десять місяців.
  • Запровадження податкових канікул для 200 тисяч ФОПів першої групи, що звільняє їх від нарахування та сплати єдиного податку та єдиного внеску з грудня 2020 року до травня 2021 року.
  • Списання податкового боргу платникам податків у разі, якщо сукупний розмір боргу за усіма податками й зборами не перевищує 3060 грн та він непогашений станом на 1 листопада 2020 року.
  • Відтермінування на строк до одного року сплату податкових боргів громадян та самозайнятих осіб на суму до 6800 грн, які виникли до 1 грудня 2020 року.
  • Списання пені та штрафні санкції з податкових боргів, якщо вони будуть погашені протягом шести місяців після набуття чинності цього документу.
  • Збільшення втричі (з 1 020 грн до 3 060 грн) порогу податкового боргу, щодо якого податкова не вчинятиме заходи стягнення.

Звільнення від оподаткування матеріальної допомоги, яку громадяни та бізнес отримуватимуть від держави у зв'язку з посиленим карантином — матеріальна допомога не буде оподатковуватися ПДФО та податком на прибуток.

“Ми вдячні Президенту та народним депутатам за конструктив та злагодженість дій. Представлені та схвалені програми підтримки - це ті інструменти, якими люди та бізнес зможуть  скористатися у разі запровадження  жорстких карантинних обмежень. Доступ до цих програм буде максимально спрощеним”, -  прокоментував Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко. 

Відео дня

Нагадаємо, в Україні до Нового року вводити жорсткий карантин МОЗ не планує. Та в січні-лютому прогнозується пік захворюваності коронавірусом та грипом, тож локдаун можуть ввести на два-три тижні з початку січня. Про це заявив очільник МОЗ Максим Степанов.

При цьому, громадський транспорт, включаючи поїзди та літаки, відміняти не будуть навіть при жорсткому карантині.

Про наступні жорсткі обмеження висловився і Президент Зеленський. Він зауважив, що зовсім уникнути карантину буде дуже складно, і є ймовірність його запровадження у січні. Про його введення громадянам буде повідомлено заздалегідь.

«Я доручив уряду наступного тижня повідомити вам – завчасно, детально, чітко: коли буде локдаун. Який його чіткий формат? Вичерпний перелік усіх карантинних заходів. Тож ні для кого це не буде сюрпризом, це я обіцяю. І не за тиждень, як передбачено законом, уряд повідомить, а набагато раніше», – сказав Володимир Зеленський.

Він наголосив, що у разі посилення карантинних обмежень державний кордон для громадян України залишиться відкритим і для виїзду, і для в’їзду.

«Ймовірний локдаун у січні не означає, що вам треба скасовувати заплановану відпустку, здавати авіаквитки», – додав Президент.

Про усі обмеження, погоджені з владою на місцях, в уряді пообіцяли повідомити 9 грудня.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 млн грн 09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області Від читача 10:01 Набір до патрульної поліції Тернопільської області триває 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up