Скільки коштує поїхати потягом з Тернополя в інші обласні центри та як платити менше? (ГРАФІКА)

Скільки коштує поїхати потягом з Тернополя в інші обласні центри та як платити менше? (ГРАФІКА)
  • Як відомо, потяг – один з найдоступніших та найдешевших видів транспорту.
  • Подорожувати ним можна практично у всі обласні центри України. А скільки ж це вартуватиме?
  • Нагадаємо, з 21 жовтня почнуть діяти нові правила поїздок потягом. Розповідаємо, що зміниться.

Ми переглянули на сайті з продажу квитків онлайн вартість поїздок потягом у всі обласні центри в плацкарті та купе на 6 листопада 2021 року, або ж, якщо на задану дату потяга не було, обирали на день раніше.

Найдорожчі напрямки

Найдорожчими виявилися напрямки у два обласних центри: Харків – вартість поїздки у купе 966,44 гривні, а от плацкартних вагонів немає, є люксові – 2385,81 гривня. Суми – вартість поїздки у купе 835,14 гривень, плацкарту немає, а люкс вартує 2053,10 гривень.

Найдорожче поїхати плацкартними вагонами у віддалених напрямках, наприклад, до Києва (280,93 гривні), Дніпра (271,25 гривень), Волновахи (обрали як місто, що знаходиться неподалік окупованого Донецька) (253,23). У топі найдорожчих є і місто Західної України – Ужгород (249,56).

Відео дня

Найдешевші напрямки

Найдешевшими виявилися напрямки в обласні центри, що розташовані неподалік Тернополя. Наприклад, Чернівці (134,37 – плацкарт, 214,74 – купе), Хмельницький (190,92 – плацкарт, 328,42 – купе) та Івано-Франківськ (169,44 – плацкарт, 269,77 – купе).

Поїздка у напрямку Херсону та Миколаєва вартує однакову суму – 220,54 гривень плацкартом та 354,18 гривень  у купе.

А в популярний туристичний напрямок – Львів, поїздка потягом вартуватиме 199,57 гривень плацкартом і 345,97 гривень у купе.

Нові правила поїздок

Також зверніть увагу, що з 21 жовтня почне діяти постанова Кабінету Міністрів України, у якій йдеться, що з 18 років посадка у потяги буде дозволена тільки за наявності сертифіката про вакцинацію або з негативним тестом на COVID-19, який зробили не пізніше, ніж за 72 години до поїздки.

Якщо ви придбали квиток через інтернет та бажаєте його повернути, то можете зробити це на сайті в розділі «Повернення квитків» після реєстрації (у випадку, якщо ви не роздрукували квиток).

Хто не переплачуватиме

Їхати потягом можна і дешевше, та навіть безкоштовно, якщо ви є студентом, пільговиком чи учасником бойових дій. 

Наприклад, якщо ви замовили квиток на тернопільському вокзалі по телефону, при отриманні квитка варто лише назвати своє прізвище, номер посвідчення та пільгу, а студентам – номер студентського квитка. При отримані квитків на касі потрібно мати при собі відповідні документи, які надають вам пільгу, аби касир їх перевірив та впевнився в достовірності. Важливо показати саме оригінал документа, а якщо ви хочете поїхати за талоном, то вирізати їх має право лише касир. Замовити квиток по телефону можна за номером: 47-24-24.

Коли ж ви замовляєте квиток через інтернет, варто вказати номер свого студентського квитка, номер посвідчення та категорію пільги.

Всі категорії пільг є в переліку при виборі квитка.

З практики, пільговики не подорожують, вони їдуть за потребою. 

А як часто ви їздите потягом? Пишіть в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Олександр Смик

    Що  ви таке пишете. Якщо до Черкас є прямий поїзд з Тернополя. Це є поїзд N 96 за маршрутом Львів - Черкаси. З відправленням зі ст. Тернопіль о 16:43 та прибуттям до Черкас о 6:35.
  • Олександра Вода

    Дурдом  веселка , це ще 1000 грн за тест давати то вже краще на таксі  а ті бомжарні вагони нехай пусті їздять

keyboard_arrow_up