Солодкий подарунок: дешевше купити готовий чи зробити самостійно? Експеримент "20 хвилин"

Солодкий подарунок: дешевше купити готовий чи зробити самостійно? Експеримент "20 хвилин"
  • На прилавках продуктових магазинів та супермаркетів вже красуються кольорові пакунки з солодощами.
  • Традиційно тернополяни купують такі набори до новорічно-різдвяних свят. На носі день святого Миколая, що також є причиною для придбання солодкого подарунка.

Журналістка “20 хвилин” перевірила, які цукерки приховані всередині розмальованих коробочок і наскільки дешевшим вийде такий набір, якщо купляти солодощі вроздріб.

Вибір святкових подарунок найрізноманітніший. Від “ялиночок” до “казкових будиночків”. Ціни в середньому від 50 до 200 гривень. Вони залежать від ваги і вмісту.

 

Відео дня

 

Наприклад, цукерковий набір “Портфельчик радості”” вагою 431 грам коштує 94 гривні.  У найдорожчому подарунку “Годівниця для птахів” за 219 гривень - 949 грам солодощів. У найдешевшому “Казковий будиночок” за 39,99 грн - 255 грам цукерок.

Для експерименту ми обрали два подарункових набори різних виробників, які придбали в одному із супермаркетів. У наборі “Хатинка-свинка”: шоколадна фігурка Дід Мороз з молочного шоколаду, дві шоколадні цукерки “Ko-Ko Choko” , дві глазуровані “Candy Nut”, вафелька “Сливки-ленивки”, по дві цукерки “Ромашка”, “Sorento”, “De Luxe”, по три цукерки “Шоколапки” і “Jollies”, карамельки з порошковою начинкою “Fizzy Boom” та з фруктово-ягідною начинкою, чотири желейних “Шалена бджілка” і два льодяники з йогуртовими смаками “Lolli pops”. Вага “Хатинки-свинки” 348 грам і коштує вона 64 гривні.

Якою ж буде ціна солодощів, якщо самостійно купувати таку кількість тих же цукерок у тому ж магазині?

Цукерки “Fizzy Boom”, Jollies”, “Шоколапки”, “Sorento” та шоколадного Діда Мороза ми купляли в іншому магазині і заплатили 18,70 грн. Вартість інших солодощів - 15,40 грн. Загальна витрачена сума - 34 гривні 10 копійок.

До складу набору “Святкуй яскраво” входять глазуровані цукерки: по-одній “Прометей” і “О’damer”, по-дві “Пташиного молока”, “Крем-брюле”, “Deka Della”, “Melodi milk”, два комбіновані з желе “Аркадія”, два грильяжних “Тузя”, грильяжно-желейні “BiFest”, по три “Cranberrino”, “Sungrizzy”, “Sharzan” та чотири цукерки з комбінованим корпусом “Дай п’ять” з різними фруктовими смаками. Ціна пакунку - 68, 99 грн. Купуючи ті ж солодощі вроздріб, ми заплатили приблизно 38 гривень.

Щоб зробити власноруч коробку з солодощами, бракує, звісно, самої коробки. Її можна придбати на ринку від 10 до 15 грн. За словами продавців, якщо для старших дітей, то можна брати й святкові пакетики.

- Багато людей купує пакетики, - каже продавець Тетяна. - Бо ж тоді у коробку можна насипати тих, цукерок, які любите. У цих готових і карамельки, і “дюшеси” можуть попастися. А так - купити гарних шоколадних цукерок і всі будуть задоволені.

Отже, на першому пакунку зекономили 29,90 грн, на другому - 31 гривню. Зрозуміло, що скласти подарунок самому вийде дешевше. Звісно, доведеться побігати по магазинчиках, шукаючи потрібні цукерки. І не забудьте про паперову коробочку - в середньому 10 грн. Залишається 20 гривень різниці і тільки вам вирішувати - чи суттєва така економія.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • наталія

    це ж треба бути такою свинею щоб такі подарунки виготовляти. одне слово "параша". оце так гідність у мільйонера... щоб з  жебраків не зідрати парашенко  був би не парашенко
  • ігор

    собі в набір кладеш ті цукерки які смачні саме тобі
  • Ольга Сидорук

    самому.по крайній мірі ти знаєш що в той пакуночок збираєш
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінничині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up