Як вилікувати застуду і не витратити всі гроші, розповіла фармацевт

Як вилікувати застуду і не витратити всі гроші, розповіла фармацевт
  • Біль у горлі, нежить, висока температура, - восени стартував сезон застуди.
  • У скільки обійдеться набір ліків від застуди, з'ясовувала журналістка "20 хвилин".

Фармацевт Марія у аптеці на Бродівській розповіла, що ліки від застуди за призначенням медиків рідко хто купує.

- Тернополяни користуються порадами знайомих чи купують ліки, які побачили у рекламі, - каже фармацевт. - Популярністю користуються дорогі препарати. Мало хто розуміє, що є дешеві вітчизняні аналоги.

Відео дня

Орієнтовна вартість звичайного набору ліків від застуди іноземного виробництва обійдеться тернополянину приблизно у 250-300 гривень. А набір таблеток вітчизняного виробництва коштує приблизно 60 гривень.

Наприклад, парацетамол, яким можна збивати температуру вище 38 градусів, використовується в більшості розрекламованих жарознижувальних препаратах, але коштує при цьому набагато дешевше, пояснює фармацевт.

Ліки іноземного виробництва, наприклад, знеболювальний і жарознижувальний засіб іноземного виробництва "Гриппостад" вартує 75 гривень, а його вітчизняний аналог "Парацетамол" - 6 гривень за пластинку.

  - Люди думають, що дорожче - то краще, - каже пані Марія. - Але насправді переплачують за підсолоджувачі та ароматизатори.

Краплі від носа українського виробництва "Носоль" коштують 32 гривні, "Нафтизін" - 16 гривень, а імпортні назальні препарати для лікування нежиті - від 40 гривень. Наприклад, "Еквазолін" - 54 гривні чи "Нокспрей" 47 гривень.

Часто тернополяни купують "Піносол", який коштує 67 гривень та "Делуфен" - 120 гривень, - каже фармацевт.

Іноземні та вітчизняні засоби від кашлю та болю в горлі найбільше відрізняються у ціні.

- Український "Септифрил" коштує лише 7 гривень, "Амброксол" - 14 гривень, "Бронхомакс" - 30 гривень. А от імпортні ліки від болю в горлі дешевше 40 гривень не знайти, - каже пані Марія. Користуються попитом "Хелпекс" - 55 гривень, "Мілістан" - 92 гривні. 

Якщо підрахувати, то набір найдешевших ліків від простуди обійдеться тернополянам у 29 гривень - "Септифрил", "Нафтизін" та "Парацетамол".

Також для підвищення імунітету можна приймати настоянку ехінацеї, яка коштує 12 гривень, радить пані Марія. А сироп від кашлю іноземного виробництва, наприклад, "Лазолван" за 63 гривні можна замінити на "Пертусин" за 18 гривень.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Дмитрий Шевелёв

    Хіба Нафтизін аналог Евказоліна чи Делуфена?????????????? Но-соль-це розчин натрію хлориду для промивки.....Фармацевт нехай вивчить діючі речовини
  • Світлана

    Погоджуюсь, що аналоги імпортних препаратів можна знайти, і не завжди вони гірші за якістю. Але те, що пропонує пані Марія це не порівнюється, як можна порівняти Лазолван з Пертусином, це зовсім різні діючі речовини і до речі не завжди ліки на рослинній основі кращі.
  • Ксюша Медвідь

    Достатньо згадати ,що нафтизин викликає звикання і підвищує внутрішньо-черепний тиск. А так і правда септефрил є одним з найбільш кращих і дешевих препаратів для лікування горла.
  • Наталя

    Не потрібно порівнювати препарати і яких інші по дії та ефективності  діючі речовини
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up