Ціни ростуть: яка вартість овочів та фруктів у Тернополі. Дивіться графіки

Ціни ростуть: яка вартість овочів та фруктів у Тернополі. Дивіться графіки

Через ситуацію, яка склалась в країні, тернополяни спостерігають за зростанням цін на товари та послуги. Ми дізналися, скільки коштують овочі та фрукти на ринках міста. Як змінилися ціни та чого чекати найближчим часом – про це у матеріалі.

Журналіст «20 хвилин» побував на Центральному та Овочевому ринку міста. Ціни майже не відрізняються. Як ми помітили, дефіциту овочів та фруктів немає. Продавці розповідають – наразі є поставки з південних регіонів. Частина продукції місцева. Однак кажуть, що деякі товари будуть дорогі.

– Дефіциту немає, продукти доставляють, хоча не без проблем. Через дефіцит пального є проблеми з транспортуванням. Як буде далі – важко сказати. Багато овочів та фруктів везли з Херсонщини. Тому деякі товари можуть дорожчати. Кавуни та дині везли з півдня. Цього року вони будуть дорожчі, бо частина територій окупована і фермери засадили лише частину полів, – розповідає підприємець пан Олег. – Так само і помідори, огірки, морква, картопля, капуста. Фактично всі українські товари можуть трохи здорожчати.

Як змінилися ціни

На деякі товари овочі та фрукти ціни зросли. Ми порівняли ціни станом на 22 квітня та 17 травня. Деякі ранні овочі, які малт б дешевшати, подорожчали. Буряк коштував 18 гривень. Тепер – 24.  

Відео дня

Молода капуста була по 40–45 гривень, тепер ціна зросла до 50 гривень. Редиска була по 65 грн, а стала по 80.

Подорожчала жовта цибуля. Наприкінці квітня вона була по 16–18 грн, тепер 20–24 грн.

Огірки та помідори дешевшають. Зараз кілограм огірків можна придбати за 55–65 грн, помідори – 60–85 грн.

Картоплю можна придбати за 5–7 грн/кг. Ціна на неї не змінилась. Дешевше купувати сітками – так продають по 4–5 грн. Якщо ж купувати кілька кілограмів – ціна буде 7–10 грн.

Дорожчають і деякі фрукти. Виноград був в середньому по 55 грн, тепер ціни до ходять до 100 грн. Продавці пояснюють – це імпортна продукція, тому такі ціни. Коли з’явиться український виноград, вартість буде меншою.

Значно подорожчали банани. Наразі їх можна купити по 45–60 грн за кілограм. До початку війни їх продавали по 26––30 грн.

На прилавках з’явилась полуниця. Ціни від 85 до 110 гривень за кілограм.

– Полуниця з Закарпаття. Ціни на неї приблизно такі ж, як і минулого року, – розповіла одна з продавчинь.

Ми продовжуємо стежити за динамікою цін на товари у Тернополі.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Nadezda Yavorska

    Де ті гроші брати на такі ціни???!! З пенсіі мінімалки!!! Ще супсидіі не дали щоб за комуналку заплатити!!!
  • Ян Балога

    Тут взагалі немає про що говорити, всі хочуть нажитись на війні. А про ціни на ринку взагалі можна книжку написати бо то тільки ч нас так може бути і нікому немає до того діла . Просто хочу закликати всіх Тернополян бо максимуму бойкотувати і не купляти в тих тіпа «бізнесменів» нічого і це буде правильно. Слава Україні
  • Галина Едельвейс

    Поки не буде контроль цін, то буде такий безлад. Продають як собі хочуть. І відмазка, дорожча закупка. Чому в одному магазині помідори дешевші, а в іншому дорожчі на 20-25 грн? Чи цибуля в різних магазинах різна ціна. Та просто під час воєнного часу хочуть не погано заробити. Поки держава не зробить контроль, і не виставить границю цін, то буде бардак і будуть наживатися на людях.
  • Новини Тернополя - 20 хвилин

keyboard_arrow_up