Тернополяни обурюються новими картками на проїзд

Тернополяни обурюються новими картками на проїзд
  • Першу партію карток вже почали отримувати тернополяни.  
  • Люди скаржаться, що технологічних переваг досить мало як на 57 грн, і "Файна карта" зовсім "не файна". 

 - Приніс син зі школи хвалену учнівську соціальну картку, оту що за 57грн.  Ви, як і я, напевно подумали, що за таку вартість виготовлення, там буде купа сучасних примочок - мікрочіп, магнітна стрічка для зчитування усіми можливими пристроями. Вона ж мала б працювати як універсальний платіжний засіб і картка знижок. Насправді - НІ, - скаржиться у Фейсбуці тернополянка Ірина Кельнер. - А може QR-код вестиме на персональну сторінку перевірки балансу по картці? Насправді - НІ. А може на сторінці сервісу буде можливість онлайн поповнення? Насправді - НІ. А як стосовно обіцяного поповнення балансу картки у будь-якому банку? Забудьте! Насправді - Ні!...У цієї дорогоцінної картки функціонал, як у папірця з надрукованим на ньому штрихкодом. 

 

- Переконана, що ситуація із  картками тернополян – це просто спосіб  для місцевої влади ще раз заробити, - обурюється тернополянка Світлана Бойко – Бо, як інакше розуміти те, що вони роблять? Спершу розповідали про встановлення  АСОП (автоматизованої системи оплати проїзду - прим. ред.) в тролейбусах і автобусах, і подальші вигоди від цього. Мовляв, тепер будемо знати, чи прибутковим є транспорт і який насправді пасажиропотік. А на ділі виявилось, вкотре нагнули тернополян. Бо, виходить, місто хвалилося АСОП, а платити за те маємо ми? Адже ми маємо виготовляти картки за свої гроші!

Відео дня

Причому, додає жінка, жодної вигоди людина з карткою у маршрутці чи тролейбусі фактично не отримує.  Єдина вигода – людина не платитиме дорожче за проїзд.

- Виходить, на кому не вдасться заробити на картці, то вдасться заробити на вартості проїзду, - додає тернополянка. – Це завуальоване підняття вартості проїзду. Причому, вже ніхто не обіцяє неймовірних благ – чемних водіїв, чистого транспорту. Тьфу ти!

В ТОВ "Системний звязок", які відповідають за виготовлення карток та на чий рахунок тернополяни перераховують гроші, кажуть, що наразі функціонал картки ще на стадії розробки, і що вона ще не введена остаточно в дію. 

- Карта має чіп та радіомодуль, який записує на неї дані, - розповідає Директор ТОВ "Системний зв'язок Віталій Васильків. - Це частоково офлайн система, щоб не було залежності від зв'язку та максимально пришвидшити розрахунок. Це досить тонкі налаштування, і потрібен деякий час, аби це все впровадити. Наразі поповнення лише готівкою. Після нового року будуть встановлені спеціальні автомати, які прийматимуть оплату карткою, також ми ведемо перемовини з банками. Кількість залишку коштів на картці та термін її дії буде вказаний на квитку, який роздруковуватиметься при розрахунку "Файною картою". 

Щодо вартості запевняють картки, запевняють, що ціна не є завищеною. Мовляв, її цінність саме в тому, що вона є персоніфікованою, тобто робиться під кожну людину конкретно. Тому її друкують малими партіями, і чим менший тираж, тим вища собівартість. Це відрізняє її від неперсоніфікованого проїзного квитка, яку зможе купити будь-хто в пунктах продажу за 20 грн. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (30)
  • S S

  • S S

    І петицію створити влада не дозволяє. От падлю.и нічого не змінилося
  • Петро Беріт

    Тобто нам хочуть натрусити що друк на картці коштує більше 40грн...
  • Sana Go

    Цікаво чи є ще десь в обласних центрах чи інших містах подібне "нововведення" чи як завжди цією новацією лише Тернопіль відзначився? І чи не буде це дискримінацією щодо інших людей які не можуть її отримати бо не прописані тут чи є просто гостями міста. А що коли в Києві теж таке запровадять? Чи буде зручно і не буде образливо гостям та туристам що вони повинні платити за таку "Гостинність"?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up