В Україні підвищили пенсії: стало відомо, кому і на скільки

В Україні підвищили пенсії: стало відомо, кому і на скільки
  • Починаючи з 1 липня в Україні збільшився розмір прожиткового мінімуму для всіх категорій громадян.
  • У зв'язку з цим переглянуті 50 видів соціальної допомоги і компенсацій, зокрема - підвищені пенсії.

Прожитковий мінімум з 1 липня виріс на 77 грн і становить 1777 грн на одну людину.

Крім того, прожитковий мінімум для дітей до 6 років виріс на 67 грн - до 1559 грн, для дітей віком від 6 до 18 років на 84 грн - до 1944 грн. Для працездатних осіб на 79 грн - до 1841 грн, для осіб, які втратили працездатність, на 62 грн - до 1435 грн.

У зв'язку із зростанням соціальних стандартів з 1 липня виростуть і пенсії. За даними Міністерства соціальної політики, підвищення пенсій отримають 700 тис. пенсіонерів, які отримують мінімальну пенсію.

Відео дня

Прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, збільшується на 62 грн, відповідно пенсії таким громадянам будуть збільшені з 1373 грн до 1435 грн.

1 грудня планується ще одне підвищення - до 1497 грн.

Надбавку також отримають пенсіонери, які отримують понад 0 мінімальних пенсій. Зараз їм виплачують не більше 13 730 грн, а з 1 липня почнуть платити не більше 14 340 грн.

А в наступному, 2019 році, пенсії в Україні можуть вирости приблизно на 15-20%.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • олег

    шуму від підвищення -більше ніж самого підвищення
  • fatima

    Для мене порошенко був і залишився ган. ...доном використаним,на другий строк ган...дона не беруть а тим більше як він першиго не відпрауював нормально.а зараз що вони зробили з тої незалежної України.Кожен раз коли ми кричимо слава україну ми знаємо що не може бути ніяка слава такій державі де за роки незалежності розікрали і розтягнули все що було.Хто це зробив пута чи медведєв.Встид і позор декларують міліони грабують народ.Ви не згадуйте про спартанців ви допоможіть вижити тим людям які залищилися бо скоро здохнуть з голоду.А жінки солдатіків які воюють скоро будуть змушені запрошувати хлопів під перину щоб їх гріли бо газ дорого,а пі.ьку будуть мити вологими салфетками.Жид парайло звертаюся до тебе шановний вже зає.ало те твоє життя по новому скоро ти вилетеш як гі.но зі сра.ки вилітає.І будемо тебе шукати на Панамі.Згадаймо що Небесна сотня це не сотня героїв а сотня обдурених і до такої степені одурманених людей які добровільно пішли на смерть і навіть ніхто не наказаний за це,і після їх смерті стало жити куди гірше.Тільки в Україні може бути спереду зализався ззаду обіс.ався зробили 2 майдани а толку ніякого.Скоро будемо ходити тільки з факелами до степана бандери бо там не потрібно грошей.До церкви з чим підеш з вивернутими кишенями ..навіть нема чим за коляду заплатити.Стидно за таку країну і таких правителів.Куля в лоб гроші накрала і поцілуйте його в сра..у і так кожного.А тсн вражає.чим ви вражаєте морозите всяку хр.нь.
  • fatima

    Порошенко г...Ан..Дон соси залупу
  • Анна Палажченко

    Оце так підвищення  щоб вамтак підвищували зарплату
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:01 На війні загинув захисник з Почаївської громади Віталій Сімора, якого вважали зниклим безвісти photo_camera 20:01 Тернопільські поліцейські отримали нові авто 19:04 У кого можуть вилучити авто, за новим законом про мобілізацію 18:03 У Тернополі відкрили виставку до річниці першої згадки про місто photo_camera Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 17:30 Новий закон про мобілізацію: розʼяснення про те, що зміниться 17:05 Скільки коштує орендувати електросамокат у Тернополі: порівняли тарифи та умови photo_camera 16:25 Тернопільська модель, студентка ЗУНУ Маріна Міжонова здобула титул Miss Supranational 15:55 Президент підписав Закон про мобілізацію 15:40 Тарифи підняли, а людей не спитали! Тернополяни скаржаться на управителів будинків 15:10 Помер український письменник та громадський діяч Дмитро Капранов 14:35 Газопостач на Тернопільщині завищував ціни, тепер має повернути майже півмільйона у бюджет 13:55 У Тернополі організовують перший ековелопробіг 13:15 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera 09:35 У Чорткові з'являться сонячні електростанції за пів мільйона євро
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up