Як придбати ліки у Тернополі дешевше та швидше. У яких аптеках медикаменти можна забронювати

Як придбати ліки у Тернополі дешевше та швидше. У яких аптеках медикаменти можна забронювати
  • Чимало тернополян витрачає багато коштів на ліки, особливо взимку. У різних аптеках міста ціни можуть значно відрізнятися і кожен хоче заощадити.
  • Ми підготували для вас інструкцію, як придбати ліки дешевше та без зайвої витрати нервів, сил та часу.

Часто при купівлі різних медичних засобів доводиться обходити кілька аптек, щоб знайти кращу ціну, або ж потрібний препарат. Для того щоб заощадити свій час, нерви та гроші – можна скористатися спеціальними ресурсами, які дозволяють порівнювати ціни на різні ліки та дають змогу забронювати їх.

Як знайти потрібний препарат

Щоб не обходити кілька аптек в пошуках потрібного препарату, можна перевірити їх наявність за допомогою спеціальних ресурсів. В Україні таких сервісів є кілька, однак не всі з них дозволяють шукати ліки у Тернополі. У нас працюють два ресурси - tabletki.ua та medbrowse.com.ua. У спеціальному полі потрібно ввести назву засобу, а також обрати місто.

Розглянемо на прикладі tabletki.ua. Шукатимемо «Парацетамол».

Відео дня

Для цього ми переходимо на головну сторінку ресурсу і у відповідному полі вводимо назву препарату. Нам одразу буде запропоновано перелік препаратів з такою назвою від різних виробників. Також можна знайти потрібні ліки за міжнародною назвою. Обираємо потрібні ліки зі списку або вводимо свою загальну назву. Після цього ми потрапимо на сторінку повного опису препарату. Можна прочитати інструкцію засобу, його властивості.

Другий розділ – «Ціни в аптеках». Обираючи його, зможемо побачити перелік усіх аптек міста з точними цінами.

Третій розділ не менш корисний – «Аналоги». Ви можете знайти дешевший аналог медичного засобу з такими же складом або з такими ж властивостями.

У розділі «Ціни в аптеках» відображає не тільки список усіх аптек і ціни на ліки, а й інтерактивну карту з цінами. Ви можете знайти де цей препарат взагалі є, і де його можна купити дешевше. Для зручності пошуку можна налаштувати сортування за ціною, об’ємом або кількістю пігулок тощо. Місто «Тернопіль» зазвичай визначається за замовчуванням. Якщо ж ви бачите інше місто – його можна змінити на «Тернопіль» у відповідному полі.

Окрім того, можна побачити час роботи аптеки, щоб дарма не їхати за препаратом, коли аптека уже зачинена.

Тепер розглянемо пошук цього ж препарату на medbrowse.com.ua. Тут все майже так само, як і на попередньому ресурсі, однак дизайн сайту трохи інакший. Ми переходимо на головну сторінку, обираємо місто і вводимо назву препарату. Після цього отримуємо перелік усіх аптек міста з актуальними цінами, де можна придбати ці ліки. Також є і карта, однак вона не настільки зручна, бо там не відображаються ціни на препарат.

Даний ресурс також дозволяє ознайомитися з інструкцією та знайти аналоги.

Як замовити ліки та чи є доставка

У Тернополі є кілька мереж аптек. Замовити ліки додому не можна, однак можна забронювати їх і забрати у зручному відділі. Так ви не тільки зможете гарантовано отримати потрібні ліки, а і заощадити. Для бронювання не потрібно телефонувати в аптеки і витрачати на це багато часу. Все можна зробити за допомогою вищезгаданих ресурсів. Складного немає нічого. Після того як ви оберете препарат, потрібно натиснути кнопку «Забронювати». Далі – як звичайне оформлення товару в інтернет-магазині. Потрібно заповнити спеціальні форми – ваше ім’я та прізвище, телефон, найближчу аптеку мережі до вас, електронну пошту. Оплатити покупку можна в аптеці, коли ви забиратимете замовлення. Зазвичай бронювання діє 24 години з моменту оформлення замовлення. В деяких випадках це більше часу. Інформацію вам відправлять за допомогою СМС чи у месенджер.

Деякі лікарські засоби не є розповсюдженими і їх важко знайти у аптеках. Часто це дорогі лікарські засоби, лікувальна косметика тощо. Тоді можуть допомогти інтернет-аптеки. Замовлення відбувається як звичайного товару в інтернет-магазині. Ліки вам відправлять на обране поштове відділення.

Однак варто зауважити, що відповідно до чинних наказу МОЗ від 19 липня 2005 р. № 360 та Постанові КМУ від 19.03.1994 р. № 172, лікарські засоби та вироби медичного призначення належної якості, відпущені з аптек та їх структурних підрозділів, поверненню не підлягають. Ліки можна повернути лише у тому випадку, якщо вони неналежної якості. Це підтверджує спеціальна експертиза. 

Також ми нагадуємо, що самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Перш ніж вживати будь-які ліки, потрібно порадитися з вашим лікарем!

А ви замовляєте ліки онлайн? Чи багато доводиться витрачати на пігулки? Діліться думками у коментарях! 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Хтось

    А ще би написали про стоматології, наприклад, в яких з них є безконтактні крани на умивальниках. В даний час це дуже актуально.
  • кобра

    Дякую корисно,ще булоб цікаво дізнатись про лаболаторії для забору крові,котрі кращі котрі гірші
  • Ігор

    Дякую за статтю! Вирішив поділитися своїм досвідом використання сайту "Таблетки юа": https://www.youtube.com/watch?v=zpUzb81uixg

  • Igor Novak

    Замовляю по інтернет аптеці ,,ТАБЛЕТКІ,, Дуже зручно,можна з орієнтуватись ціною по всіх аптеках . Різниця в ціні від 10гр- до 150гр.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up