З 1 вересня в Україні зросте мінімальна зарплата: графік підвищення

З 1 вересня в Україні зросте мінімальна зарплата: графік підвищення

На виконання завдання Президента уряд визначив графік підвищення мінімальної заробітної плати в Україні.

Президент Володимир Зеленський поставив завдання Кабінету Міністрів підвищити рівень мінімальної заробітної плати в Україні.

«Українці заслуговують на гідну зарплату. Знаю, це нелегко – взяти й підвищити. Однак ми й не шукали легких рішень, коли прийшли до влади», – зазначив Глава держави, даючи завдання.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль і міністр фінансів Сергій Марченко опрацювали це питання, зробивши відповідні розрахунки. Сьогодні очільник уряду доповів про попередній графік, за яким підвищуватимуть мінімальну заробітну плату.

Відео дня

Графік підвищення мінімальної зарплати

Так, з 1 вересня цього року її буде збільшено до 5 тис. грн,
з 1 січня наступного року – до 6 тис. грн,
 з 1 липня 2021-го – до 6,5 тис. грн.

«Виглядає цілком реалістично. Радий, що це можливо реалізувати за рік. Добробут українців – головний показник нашої ефективності», – наголосив Президент.

Нагадаємо, з 1 січня 2020 мінімальна зарплата в Україні становить 4723 грн.

Також уряд планує підвищити зарплати медикам з 1 вересня.

З 1 вересня, допоки не буде відпрацьована нова система нарахування зарплат у межах медичної реформи з 2021 року, медичним працівникам буде підвищено заробітну плату. Доплати торкнуться лікарів, медсестер і санітарі, які працюють у закладах вторинної ланки (надають спеціалізовану медичну допомогу).


На підвищення зарплат готові виділяти понад 2 млрд грн щомісяця.

Отже, Лікарі почнуть отримувати доплати у розмірі 70% від посадового окладу, визначеного за 14 тарифним розрядом; Середній медичний персонал — у розмірі 50% від мінімальної заробітної плати; Молодший медичний персонал — у розмірі 25% від мінімальної заробітної плати.

«Тарифна ставка лікаря-хірурга сьогодні – 5 тисяч 87 гривень. З надбавками середня зарплата становить близько семи тисяч гривень. Після підняття з вересня вона буде приблизно 10 тисяч 500 гривень. В разі узгодженої формули підвищення середня зарплата середнього медперсоналу підніметься до понад 7 тис. грн, а молодшого – наближатиметься до 6 тис. грн.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (46)
  • Оля Томин

    Іздіваються нат тим народом а опалюваний сизон починається
  • Оля Томин

    Дайте людям з вересня 6тис щоб люди могли елементарне придбати бараболю буряк моркву капусту цукор мука олія щоб виживати
  • Рь

    Нарешті після підвищення зарплати....куплю машину і візьму нерухомість в кредит.народ ми ростем озерніться невже не замітно.

    Igor Novak reply Рь

    хА,хА,хА . Круто . з 4. 723 ,аж до 5000 тис . (((А доллар росте,ціни ростуть ,як з цим бути?. (((ще лікарям не виплатили мінімалки за декілька місяців ,не говорячи про обіцяних 200-300% ,хто рятує хворих від Ковід 19.
  • Володимир Лозинський

    ЗАПРОШУЮ ВСІХ ПАТРІОТІВ НА mech.ovh
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up