З 24 січня пенсіонери зможуть придбати ліки за "ковідну 1000"

З 24 січня пенсіонери зможуть придбати ліки за "ковідну 1000"

На 1000 грн від єПідтримки можна буде придбати ліки уже відсьогодні, 24 січня. Скористатись послугою можуть українці, які досягли 60 років. 

Наразі вже всі банки готові технічно до запуску цього оновлення. Сьогодні провели брифінг спільно з Мінекономіки, повідомив Михайло Федоров на своїй сторінці у Фейсбук.

Як це працюватиме?

Банки перевірятимуть вік людини у момент проведення платежу. Коли саме ви оформили картку — не важливо, головне, щоб на момент купівлі ліків вам вже виповнилося 60 років. Нагадаю, що головною умовою участі у програмі єПідтримка є «зелений» COVID-сертифікат у Дії. Витратити 1 000 грн можна впродовж 4 місяців.

Відео дня

Загалом за час проєкту було подано 7,2 заявок, оформлено 8,4 млн карток та витрачено 1,5 млрд гривень. Найбільше витрачали кошти на книги, кіно та квитки на внутрішні перевезення.

Нагадаємо, президент поставив уряду завдання розробити програму виплати 1 тис. грн неповнолітнім, які вакцинувалися від COVID-19. На сьогодні в Україні дозволена вакцинація дітей старше 12 років. Але на першому етапі гроші зможуть отримати вакциновані підлітки у віці від 14 до 17 років. Стало відомо, на що діти зможуть витратити "ковідну тисячу". Перелік сфер

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Володимир Макара

    А як же пенсіонери, які не мають ще 60+ років?
  • Олександр Кіяшко

    Сьогодні отримав....
  • Mykola Skuridin

    Всеяк завжди, дзонив в аптеку- ні, неможна!!

keyboard_arrow_up