60-70% нерозкритих шахрайств на Тернопільщині – це оборудки з Ощадбанком

60-70% нерозкритих шахрайств на Тернопільщині – це оборудки з Ощадбанком
  • Зверніть увагу: всі SMS-повідомлення від Ощадбанку надходять за єдиним зразком: відправник повідомлення - Oschadbank,  а в тексті - номер Контакт-центру 0800210800.
  • Номери телефонів, з яких Ощадбанк телефонує клієнтам, такі: 38(044) 363-01-33, 38(044) 364-21-21.

 

Жителі області продовжують віддавати власні заощадження шахраям.

Зловмисники ж використовують старі схеми збагачення. Раніше на гроші розводили псевдобанкіри з ПриватБанку. Зараз у фаворі аферистів – Ощадбанк.

Днями у пастку псевдобанківського працівника потрапила 36-річна мешканка селища Підволочиськ. Невідомий чоловік зателефонував на мобільний жінки та, представившись працівником банку, повідомив, що існує загроза зняття коштів з її банківської картки.

Відео дня
  • Аби її усунути, необхідно назвати номер своєї карти та код доступу, - розповів начальник відділу комунікації головного управління нацполіції в області Сергій Крета. - Жертва з переляку втратити гроші без жодних уточнень вказала всі реквізити. А через декілька хвилин отримала повідомлення про зняття коштів з рахунку. Аферист виманив в жертви понад майже двох тисяч гривень.

Такі злочини дуже важко розкривати, адже злочинці змінюють номери телефонів, каже начальник головного управління нацполіції в області Олександр Богомол.  

Серед старих схем розводу, й надалі люди ведуться на «представників Червоного Хреста», які видурюють гроші, циганів, які заходять до оселі, аби попити води чи перепеленати дитину, натомість виносять гроші, каже очільник поліції.

  • Популярною залишається шахрайська схема, коли пропонують за гарним курсом поміняти гривні на євро, - каже Олександр Богомол. – Ми зайшли в Євросоюз, треба поміняти, забирають гривні, натомість віддають «фантики». Обдурюють людей і на продажу пального. Пропонують за низькими цінами, потенційні покупці перераховують гроші. В результаті – ані грошей, ані пального.

На схему «ваш син у поліції» тернополяни тепер ведуться менше. Якщо раніше у поліції мало не щодня реєстрували подібні повідомлення і громадяни перераховували шахраям тисячі гривень, зараз такі випадки поодинокі.

Проте близько 60-70% нерозкритих шахрайств на Тернопільщині – це оборудки з Ощадбанком. У поліції застерігають мешканців краю бути більш обачними.

На офіційному сайті Ощадбанку теж застерігають власників карток та нагадують, як не стати жертвою шахраїв.

  • Ще раз нагадуємо, співробітники банку ніколи не надсилають SMS-повідомлення і не телефонують клієнту з невідомого номера з метою отримання конфіденційної інформації по платіжній картці та не просять назвати ці дані по телефону, - йдеться в повідомленні. - Користувачі карток мають пам'ятати, що не можна розголошувати конфіденційну інформацію - кодове слово, номер картки, термін її дії, PIN-код, CVC / CVV-код (3 цифри на зворотному боці картки) - ні знайомим, ні стороннім, ні тим більше тим особам, які представляються співробітниками банку.

Всі SMS-повідомлення від Ощадбанку надходять за єдиним зразком: відправник повідомлення - Oschadbank,  а в тексті - номер Контакт-центру 0800210800. Номери телефонів, з яких Ощадбанк телефонує клієнтам, такі: 38(044) 363-01-33, 38(044) 364-21-21, йдеться у повідомленні.

УВАГА! Щоб не стати жертвою шахрайств з картками:

- ніколи не розголошуйте свій пін-код стороннім особам;

- якщо вам дзвонять з банку і просять назвати особисті дані - це привід насторожитися. Аби пересвідчитися чи дійсно вам дзвонить справжній співробітник, запитайте, коли і в яке відділення можна підійти, щоб вирішити проблему особисто, а не телефоном;

- якщо працівник банку або особа, що представилася ним, пропонує вам по телефону допомогти в проведенні якихось дій з картою (наприклад, активувати в банкоматі) - наполягайте на проведенні їх у відділенні банку. Ні за яких умов не виконуйте з банкоматом дії, які вам диктує по телефону незнайомець. Якщо ви підозрюєте шахрайство – блокуйте свій рахунок .

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    "Аферист виманив в жертви понад майже двох тисяч гривень" - це якась така серйозна граматична конструкція, яку більшості простих тернополян своїм розумом не осягнути, не всі ж вчились по п'ять років на журфаку чи на філологічному.
  • Oksana Stelmakh

    Сам ощадбанк добре шахраює продає картки а потім забирає разом з карткою всі кошти
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up