Афери із закордонними паспортами по-тернопільськи

Афери із закордонними паспортами по-тернопільськи
  • Хотів надурити слідство і суд та здати недіючий закордонний паспорт. Сам днями чекав на новий.
  • Той, хто «кинув» тернополян на 900 доларів і 18 тис. грн, своєї провини не визнає. Каже, що гроші передав іншим людям, а ті його «кинули», тож вважає себе жертвою.

На Тернопільщині міграційники завадили спробі жителя області ввести в оману правоохоронні органи та суд.

А поліція розшукала шахрая, який на 900 доларів та майже 18 тисяч гривень розвів тернополян, обіцяючи виготовити канадський паспорт.

  • Нещодавно до Управління Державної міграційної служби в Тернопільській області звернувся чоловік, щоб здати на зберігання, відповідно до ухвали суду, паспорт громадянина України для виїзду за кордон, - розповіла головний спеціаліст зі зв’язків з громадськістю та ЗМІ управління міграційної служби в області Ірина Бойко. - Під час перевірки за базою недійсних документів, працівники міграційної служби виявили, що даний паспорт був визнаний втраченим, тобто,  недійсним. І особа вже подала документи на оформлення нового, який мав бути виготовлений за декілька днів.

Перевірте свій документ онлайн

Здаючи завідомо недійсний документ, будучи фігурантом кримінального провадження, чоловік намагався ввести в оману суд та правоохоронні органи.

Відео дня
  • Витративши декілька хвилин свого часу на перевірку документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство, можете вберегтися від шахрайств з підробленими документами, - радить Ірина Бойко. - Це можливо завдяки онлайнсервісу «Перевірка недійсних документів», де кожен може швидко та безкоштовно здійснити перевірку за базою недійсних документів.

А поліція розслідує випадок шахрайства з так званим «канадським паспортом».

Оголошення про послугу з виготовлення канадського паспорта  тернополянин прочитав на одному з сайтів. Не дивлячись на абсурдність і нереальність такої можливості, таки спокусився стати канадцем.  Результат  очікуваний – втрата коштів.

- До співробітників Тернопільського відділу поліції із заявою звернувся житель обласного центру, - повідомив начальник відділу комунікації головного управління нацполіції в області Сергій Крета. - Зі слів чоловіка, житель Вінницької області не виконує умов їхньої домовленості й не повертає значної суми грошей – 900 американських доларів та майже вісімнадцяти тисяч гривень.  Ці кошти мали слугувати гарантією, що тернополянин отримає канадський паспорт.

Обіцяв за невеликі гроші громадянство Канади

Оголошення про виготовлення документа  для безвізового виїзду в Канаду житель Тернополя знайшов на одному із сайтів. Зателефонував за вказаним номером і був приголомшений пропозицією – незнайомець обіцяв за  відносно невеликі гроші громадянство Канади. Засліплений обіцянками тернополянин погодився заплатити за це кошти. Незнайомцеві перерахував  900 американських доларів, майже 18 тисяч гривень і став готуватися до виїзду.

- Чекав, сподівався аж поки не збагнув, що потрапив у тенета пройдисвіта, - каже Сергій Крета. - Поліцейські встановили особу зловмисника. Ним виявився 32-річний житель Вінниччини. Проте чоловік своє провини не визнає. Каже, що гроші передав іншим людям, які займалися виготовленням паспортів, а ті його «кинули», тож вважає себе жертвою.

Кримінальне провадження розпочато за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування. Поліцейські проводяться заходи щодо встановлення інших фактів вчинення злочинних дій підозрюваним.

Довідка

Онлайнсервіс «Перевірка недійсних документів» доступний за посиланням: nd.dmsu.gov.ua.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up