Сирота-студент, який стверджує, що його побила поліція, зараз на реабілітації

Сирота-студент, який стверджує, що його побила поліція, зараз на реабілітації

Андрій Жолобчук продовжує боротись за повноцінне життя. Хлопець ще не ходить, йому все ще важко говорити. Андрію потрібна тривала реабілітація та догляд

  Нагадаємо, 9 серпня Андрій потрапив в нейрохірургію обласної лікарні з важкою травмою голови. Хлопець, як повідомляли медики, знаходився в комі другого ступеня з симптомами, які загрожували життю. Там вдалося стабілізувати стан хлопця, загроза життю минула, проте розлади після травми залишились. Після лікування в обласній лікарні, хлопця перевели в психоневрологічну лікарню на реабілітіцію. А 27 вересня юнака доправили в Більче-Золоте в обласну фізіотерапевтичну лікарню реабілітації.

  Андрій каже, що радий, що його направили в Більче-Золоте, тому що там проживає його прийомний батько з сім’єю. За словами хлопця, батько обіцяв його провідувати.

  Поки хлопець лежав в лікарнях Тернополя, його постійно провідувала Зоя Соя з Великої Березовиці, яка познайомилась з ним випадково. Після того, що з ним сталось, вона підтримувала Андрія. Приносила йому їсти, допомагала погодувати, купляла йому памперси.

Відео дня

- Посадили його, він посидів, постояв... Я говорю: „Ану подивися, як там погода у віконечко”. – „Хороша погода, сонечко світить”. – Я кажу: „Все добре. Але ти хочеш бігати?”. – „Так, хочу”. – „То треба робити, щоб ти ходив.”– „А ти приїдеш до мене?”. – Кажу: „Приїду, але вже нечасто”.

  Як повідомила пані Зоя, у хлопця є ще сестра та брат, проте сестра теж у важкому матеріальному становищі, а брат випиває.

  Навідувалася до хлопця й інша небайдужа тернополянка, яка прочитала статтю про Андрія в газеті «Ріа плюс».

- Він був у жахливому стані, він ні їсти, не міг нічого, - каже пані Тетяна. - А зараз зовсім інший. Я не буду зупинятися, я піду в «Червоний Хрест», треба збирати гроші, відкривати рахунок і лікувати.

 Тим часом прийомний батько Андрія зараз хоче з волонтерами облаштувати хату для хлопця.

  Чоловік каже, що провідав вчора Андрія у Більче-Золотому, купив необхідні ліки. Проте, каже, що для нього важко оплачувати лікування Андрія, оскільки в нього вдома є свій дитячий будинок і кошти, які платять за інших дітей він не може витрачати на Андрія.

 Чоловік говорить, що той, хто хлопця побив, хай і платить за лікування. За словами чоловіка, Андрій буде близько трьох тижнів на реабілітації, проте потрібна людина, яка б сиділа біля хлопця і доглядала його. Прийомний батько вирішує зараз це питання з волонтерами. Після реабілітації чоловік не планує брати Андрія до себе жити. Каже, що хоче спільними зусиллями з небайдужими людьми облаштувати хату для Андрія та його сестри, яку раніше купив для хлопця у Борщівському районі. Зараз умов для проживання там немає.

Очікуємо кометар з прокуратури про те, як просувається справа Андрія.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Uliana Perpeta

    Андрій знаходиться в неврологічного відділенні Борщівської ЦРКЛ, пишіть правдиву  інформацію
  • Василь Корендій

    Очікуйте коментар і не дочекаєтесь, а якщо буде то на зразок козака Гаврилюка: сорочка виявилась слабонька і пірвалась, сам впав і побив лице і телефон, хіба я тому винний? В нас - скалічити життя бідному - за дві секунди, відповідальності - 0. Проте не забувайте за суд Господній!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up