Їй - 45, йому - 29. Він ударив її по обличчю. Вона рубонула ножем в серце: кривава драма в Кобиловолоках

Їй - 45, йому - 29. Він ударив її по обличчю. Вона рубонула ножем в серце: кривава драма в Кобиловолоках
Подвір'я, де сталось убивство
  • У чоловіка медики констатували, окрім проникаючого ножового поранення грудної клітки, травмування легені та міжреберної артерії.
  • Жінці загрожує обмеження або позбавлення волі на строк до п'яти років.

Вони жили межа в межу. Спочатку приховували свої стосунки і не демонстрували на люди. Разом їздили на заробітки, почали жити разом. Сусіди побалакали – та й замовкли. Їй - 45. Йому 29, і він майже ровесник її сина.

Він ударив її по обличчю. Вона, захищаючись, рубонула ножем в серце. Він за кілька годин помер у лікарні. Вона – постане перед судом. За вбивство співмешканця, який суттєво молодший за кохану, їй світить до 5 років обмеження або позбавлення волі…

Трагедія сталась у с. Кобиловолоки, Теребовлянcького району, 3 грудня 2017 р.

Відео дня

45-річна Світлана, яка вдарила співмешканця ножем у відповідь на насильство з його боку, постане перед судом.

За тиждень до вбивства повернулись із заробітків

  • Теребовлянською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ст.116 КК України стосовно жительки одного із сіл Теребовлянського району Тернопільської області, - повідомляє прес-слубжа прокуратури області. - Встановлено, що мешканка одного із сіл Теребовлянського району 3 грудня 2017 року, перебуваючи у стані сильного душевного хвилювання через насильство зі сторони свого співмешканця, умисно завдала йому удари ножем в ліву частину грудей. Цим спричинила останньому тілесні ушкодження.

Як стало нам відомо, Світлана розлучена, у неї двоє дітей. Вони вже дорослі і мають власні сім’ї. За тиждень до нещастя, за словами старшого слідчого-криміналіста Андрія Івасишина, обоє повернулися із заробіток. І пішли в гості до батьків чоловіка.

Там чоловік трохи випив, а коли цивільне подружжя повернулося додому, він почав кричати, а потім вдарив жінку в обличчя. Остання, намагаючись захиститися, схопила зі столу кухонний ніж та вдарила ним кривдника в ліву верхню частину грудей. Побачивши, що накоїла, вона побігла до батьків чоловіка, розповіла, що трапилося і попросила викликати швидку.

  • Пораненого тоді забрала бригада екстреної медичної допомоги, - розповів начальник відділу комунікації головного управління нацполіції в області Сергій Крета. - У чоловіка медики констатували, окрім проникаючого ножового поранення грудної клітки, травмування легені та міжреберної артерії. Врятувати життя чоловіка не вдалося.

Сварок ніхто не чув-не бачив

Жінка тоді у скоєному зізналася. Її затримали та оголосили підозру, відповідно до ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України – умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого. Невдозі статтю перекваліфікували на 116-ту – умисне вбивство, вчинене у стані сильного душевного хвилювання.  

Доки тривало слідство, село гуділо, як вулик. Тепер рідко хто згадує, що трапилось в перший місяць зими у їхньому селі. І то – хіба у приватних розмовах.

Про Світлану Р. односельці й слова поганого не говорять. Пригадують, як навчалась в іншому місті, потім вийшла заміж, народила дітей. Приїжджала до батьків в Кобиловолоки. За Сергія – теж тільки добре. Не пив, не буянив. Про порушення громадського спокою до сільради ніхто не повідомляв, каже голова Кобиловолоцької сільради Ігор Титан.

  • Що й них там відбувалось – не знаю, ніхто сварок не чув-не бачив, - каже Ігор Титан. – Сергій спиртним не зловживав. Зараз у селі живуть його батьки і бабуся. Брат працює в іншому місці, приїжджає на вихідні до батьків. Світлана теж ніколи  не скаржилась на побої співмешканця.  

У селі часом таки згадають про гучне вбивство. Світлану не засуджують, але й Сергія шкодують. І, наче виправдовують обох: «Бив – треба було макогоном пригріти. Навіщо ж одразу за ножа…»

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України

Стаття 116. Умисне вбивство, вчинене в стані сильного душевного хвилювання

Умисне вбивство, вчинене в стані сильного душевного хвилювання, що раптово виникло внаслідок протизаконного насильства, систематичного знущання або тяжкої образи з боку потерпілого, - карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up