Суд у справі активістів, яких підозрюють у привласненні грошей на потреби ЗСУ. Що відомо?

Суд у справі активістів, яких підозрюють у привласненні грошей на потреби ЗСУ. Що відомо?
  • 11 травня працівники карного розшуку Нацполіції Тернопільської області затримали двох братів з міста Ланівці - Івана та Андрія Козаків, яких підозрюють у злочинному присвоєнні мільйонів, зібраних на потреби військових Збройних Сил. 
  • Просто зараз триває засідання суду, на якому вирішується доля благодійників. 
  • Ми повідомляємо подробиці.

Нагадаємо, що за процесуального керівництва прокурорів Тернопільської обласної прокуратури про підозру у використанні благодійних пожертв громадян на потреби Збройних Сил України для особистого збагачення під час воєнного стану (ч. 3 ст. 201-2 ККУ) було повідомлено двом братам  з Тернопільщини. Вони використали понад 2 млн грн пожертв на ЗСУ для себе. 

Про це проінформувала пресслужба Тернопільської обласної прокуратури.

Відео дня
Фото Андрія Козака з Фейсбуку

Прокурорами і слідчими встановлено, що підозрювані за зібрані на підтримку Збройних Сил України добровільні пожертви громадян придбали для особистого використання автомобілі Land Rover - Range Rover та Audi - Q5, а також мобільні телефони Apple IPhone 13 Pro Max та інші матеріальні цінності  на загальну суму понад 2 мільйони гривень.

Просто зараз триває засідання суду, на якому вирішують міру запобіжного заходу. Спершу розглядали питання щодо Івана Козака, тоді - щодо Андрія.

Прокурор просив про тримання під вартою з альтернативою застави не менше 1 мільйона гривень. 

Згодом одного з підозрюваних - Івана Козака, суд взяв під варту на 58 днів з альтернативою застави, точна сума якої складає 1 млн 17 тисяч 210 гривень.

Іван Козак у залі суду. Фото взяте у виданні "Терен"

Підозрюваного забрали в ізолятор просто із зали суду. Клопотання задоволено частково, бо суд застосував запобіжний захід на 58 днів, а не на 60, як клопотав прокурор.

У справі щодо іншого підозрюваного - Андрія Козака, суд прийняв рішення про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою із визначенням застави в розмірі 1 млн 116 тис. 450 гривень.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (74)
  • Gennazavr Zavadskyi

    мені соромно бо сам перекидав йому чималі суми. сподіваюсь кошти таки дійдуть до ЗСУ
  • Людмила Грищишина

    Довічне
  • Оксана Федорко

    Цей таке прізвище Козак - зрадник , світ валиться .
  • Оксана Федорко

    Ой хлопці як ви небоїтесь Бога таке робити , так гарно рекламував ті машини і приладдядля на ЗСУ і люди вірили кидали гроші , я сама кидала останні сиділи без копійки і людей знайомих за кордону запрошувала до збору .люди добрі що твориться хтось би останнє віддав хлопці життя віддають , а такі сволочі заробляють  і ще зараза має жінку і маленьку дитину .тільки сука руку відрвбати щоб більше нехотів .Напередові ні бо ще своїх розстріляє зрадник

keyboard_arrow_up