Деталі масового отруєння людей на Тернопільщині: пестициди у межах норми

Деталі масового отруєння людей на Тернопільщині: пестициди у межах норми

Фахівці провели спеціальні дослідження щодо виявлення надлишку отруйних речовин на полях поблизу села Іване Пусте на Борщівщині.

Нагадаємо,  20 вересня  до працівників місцевого відділення поліції звернувся фельдшер з повідомленням про ймовірне масове отруєння мешканців даного населеного пункту.

За допомогою до медика звернулося 252 пацієнти. Усі вони зазначали, що їх самопочуття погіршилося після орошення з літака хімікатами насаджень соняшника, які орендує чортківська агрофірма.

На місце події виїжджали поліцейські та працівники Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ України. Експерти взяли на аналіз проби ґрунту та рослин на орошених ділянках для лабораторних досліджень.

Відео дня

Згідно проведених досліджень ґрунту, рослин та найближчих до поля насаджень фруктових дерев, працівники лабораторії встановили, що кількість пестицидів в землі та в соняшнику є в межах норми. Діючу речовину препарату  «Ураган Форте» в зразках фруктових дерев та землі, де вони насаджені, лаборанти не виявили.

За даним фактом проводиться подальша перевірка.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Irina Okun

    Жопа вам усiм.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up