Коли після удару 56-річний чоловік впав на землю, його добивали ногами і залишили посеред вулиці помирати

Коли після удару 56-річний чоловік впав на землю, його добивали ногами і залишили посеред вулиці помирати
  • Через дві години потерпілий помер у лікарні. Підозрюваних розшукали і взяли під варту. 25-річного бережанця розшукали поліцейські, а 41-річний мешканець с. Павлів, який був ініціатором бійки, здався сам.
  • Трагедія сталась у Бережанах на Спаса, 19 серпня 2019 р. Обох «бійців» суд відправив за ґрати, хоча один у суді розповідав, що має на утриманні 15-ти-літнього сина й доньку колишньої дружини від першого шлюбу, а інший говорив про батька-інваліда.

Суд оголосив вирок 25-річному бережанцю та 41-річному мешканцю с. Павлів, які затовкли до смерті свого товариша. Били довго і жорстоко, а потім залишили помирати біля клубу, де й відбувалась бійка.

Побитого чоловіка ввечері перевезли до реанімації Бережанської лікарні, проте від отриманих травм він помер через дві години.

Нагадаємо, 19 серпня близько опівночі до поліцейських Бережанського відділу поліції надійшло повідомлення від медиків місцевої районної лікарні про те, що до реанімаційного відділення доправлено 56-річного жителя райцентру з важкими тілесними ушкодженнями.

Відео дня

Молодший буянив, коли затримували

  • З’ясувалося, що потерпілий напередодні розпивав алкогольні напої в компанії двох місцевих жителів. 25-річний бережанець та 46-річний житель села Павлів  виявилися причетними до скоєння важкого злочину, - розповів тоді начальник поліції Бережанщини Сергій Горяний. — Чоловіка били в область грудної клітки і голову та залишили на місці злочину самого.

Молодшого з підозрюваних поліцейським вдалося розшукати майже одразу. Проте той хуліганив та чинив непокору, - як наслідок, на нього складено два адміністративні протоколи за статтями 173 та 185 КУпАП. До слова, зловмисник уже мав проблеми із законом – був судимий в одній з європейських країн за майнові злочини. В Україні судимостей не мав.

Наступного дня на одній з вулиць райцентру правоохоронці виявили другого з нападників – 46-річного жителя села Павлів. Їм оголосили підозру за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 121 Кримінального кодексу України, - за умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 7 до 10 років. Суд обрав їм міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. У подальшому запобіжний захід не змінювався і застосовувався аж до рішення суду.

19 серпня 2019 року в післяобідню пору доби, перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння поскандалили зі старшим товаришем. За сваркою в хід пішли кулаки. Коли потерпілий впав на землю, добивали ногами по голові і тулубу. А згодом пішли, просто залишивши його на землі. Близько 20 год чоловіка доправили до реанімації, о 22.30 від отриманих тілесних ушкоджень у вигляді закритої черепно-мозкової травми, з масивними внутрішньочерепними підоболонковими крововиливами, наступного набряку речовини головного мозку, його здавлення і дислокації стовбура мозку у великий потиличний отвір, що призвело до порушення життєво важливих функцій організму, його вже не стало.

Обидва визнали свою вину

  • У судовому засіданні обвинувачений  свою вину визнав повністю та відмовився давати суду показання по суті справи, поряд з цим пояснив, що не оспорює та визнає всі без винятку обставини, викладені в обвинувальному акті, — йдеться у матеріалах справи. — Запевнив суд, що не мав умисного наміру позбавляти життя потерпілого, який був його товаришем, щиро кається у вчиненому, просить суд його суворо не карати.

Наймолодший з чоловіків просив суд призначити найменший строк відбування покарання. Та врахувати те, що він добровільно явився до правоохоронних органів після вчинення злочину, увесь час давав визнавальні показання і допомагав слідству, фактично має на утриманні 15-ти-літнього сина й доньку колишньої дружини від першого шлюбу.

Другий з бійців теж визнав провину. Запевняв суд, що не усвідомлював, що внаслідок його дій може настати смерть потерпілого й не бажав цього. Запевнив суд про своє щире каяття і що, усвідомивши наслідки вчиненого, у майбутньому таке не повторить. Просив суд його суворо не карати, призначити покарання мінімальним терміном позбавлення волі. Та врахувати, що у нього є хворий батько - інвалід, який потребує його допомоги.

Чому жінка просила найменше покарання?

Потерпілої у суді не було – ще раніше жінка подала до суду заяву, де просила проводити судовий розгляд без її участі. Претензій морального та матеріального характеру до обвинувачених у неї немає. І наголосила, якщо обидва визнають свою провину, не заперечує, щоб покарання було призначене менше меншого від нижчої межі санкції ч.2 ст. 121 КК України, а саме 5 років позбавлення волі, які обвинувачені, на її думку, повинні відбувати в місцях позбавлення волі.

Обох учасників смертельної бійки суд визнав винними та призначив їм основне покарання у виді позбавлення волі на строк п`ять років. Строк відбуття покарання рахуватимуть від 20 серпня 2019 року, відколи їх взяли під варту.

Апеляція на вирок суду може бути подана протягом тридцяти днів з дня його проголошення до Тернопільського апеляційного суду через Бережанський районний суд Тернопільської області.

Читайте також

56-річного жителя Бережан побили до смерті

 

У Бережанах чоловік побив до смерті товариша по чарці

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога Від читача 14:22 Маленьким тернопільчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up