Куди скаржитися тернополянам, які потерпіли від свавілля поліцейських

Куди скаржитися тернополянам,  які потерпіли від свавілля поліцейських

Головний спеціаліст Володимир Гапій та старший інспектор з особливих доручень Ірина Ніколаєва працюють на Тернопільщині. Вони - поліцейські-омбудсмени - працівники відділу уповноважених Голови з питань контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності управління забезпечення прав людини Національної поліції України.

Чужі серед своїх – так називають тих, хто є поліцейським, і покликаний захищати права людей від тих же поліцейських. Інституція поліцейських омбудсменів запрацювала за ініціативи керівництва Національної поліції влітку 2016 року. Сьогодні в кожному регіоні є посадові особи, які працюють у сфері стосунків між людьми та поліцейськими, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області. 

У поліцейських омбудсменів широкий спектр повноважень. Робота спрямована на Європейську конвенцію з прав людини: попередження випадків катування, незаконне затримання, незаконне утримання, норми утримання людини в ізоляторі тимчасового тримання, нереагування на звернення та скарги громадян.

Серед основних функцій: вивчення та аналіз проблемних питань у діяльності органів і підрозділів поліції стосовно дотримання прав і свобод людини;  подання керівництву поліції пропозицій щодо вдосконалення нормативно-правової бази відповідно до вимог міжнародних та національних договорів у галузі прав і свобод людини, а також рішень Європейського суду з прав людини; організація та проведення навчально-освітніх заходів з питань забезпечення прав і свобод людини, а також науково-методичного супроводження діяльності поліції щодо забезпечення прав і свобод людини; проведення перевірок дотримання прав і свобод людини в діяльності підрозділів ГУНП; інспектування ізоляторів тимчасового тримання, надання керівництву поліції пропозицій щодо заходів реагування у разі виявлення порушень законодавства;  участь у незалежних службових розслідуваннях порушень прав і свобод людини; розгляд звернень громадян, що належать до компетенції управління, з питань, пов’язаних з порушенням прав і свобод людини в діяльності органів і підрозділів поліції.

Відео дня

Поліцейські-омбудсмени просять тих,  хто потерпів чи терпить від свавілля поліцейських, звертатися за адресами у Тернополі: вул. Галицька, 40, або у Києві:  вул. Інститутська, 29/3.

Свої повідомлення можете надсилати на електронні адреси: [email protected][email protected][email protected].

Телефонувати за номерами: 096-694-88-29, 097-747-96-79, (044) 2547587.

Приймають громадян у Тернополі по вулиці Галицькій, 40 у вівторок  з 14:00 – 18:00 та четвер 9:00 – 13:00.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Володя Україна !!!

    Прекрасно коли є люди які можуть допомогти у прикрих ситуаціях щодо непорозумінь бажаю вам успіху !!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up