Лікар обласного наркодиспансеру допомагав зловмисникам незаконно утримувати пацієнтів

Лікар обласного наркодиспансеру допомагав зловмисникам незаконно утримувати пацієнтів

На Тернопільщині оголосили про підозру лікарю -наркологу, який діяв у складі організованої групи у псевдореабілітаційному центрі.

Під процесуальним керівництвом прокуратури Тернопільської області оголошено підозру ще двом учасникам організованої злочинної групи, зокрема - лікарю обласного наркодиспансеру, що допомагав зловмисникам у незаконному позбавленні волі осіб, під виглядом надання медичної та психологічної допомоги.

Лікар обласного Тернопільського наркодиспансеру, діючи у складі організованої групи, скеровував хворих після завершення їх лікування у медичному закладі до псевдореабілітаційного центру для нібито психологічної реабілітації та продовження лікування від наркоманії та алкогольної залежності.

Відео дня

Також лікар там оглядав хворих та призначав їм препарати, що викликали сонливість та пригнічували їх волю. Невстановлені поки слідством засоби призначались для унеможливлення втечі з приміщення поблизу Тернополя, де пацієнти утримувались силоміць. 

Нагадаємо, організована група діяла з липня 2017 по червень 2018 року під виглядом реабілітаційного центру наркозалежних і алкозалежних осіб та тих, що страждають від ігроманії .

Переконуючи родичів, що пацієнтам необхідне лікування без спілкування із зовнішнім світом, у хворих забирали мобільні телефони, та фактично зачиняли у приміщенні на кілька місяців, не лікуючи. Під виглядом надання корекційної психологічної допомоги, люди, що не мають жодного стосунку до психології, знущались над потерпілими, принижуючи їх гідність. Були випадки викрадення наркозалежних осіб і людей з алкогольною залежністю з дому та примусової їх доставки до реабілітаційого центру. Родичі пацієнтів платили за псевдолікування від 10 до 30 000 грн у місяць. Встановлено 15 осіб, яких там незаконно позбавили волі. 

 На сьогодні шістьом особам повідомлено про підозру за ч.3 ст.146 КК України (викрадення людей та незаконне позбавлення їх волі, вчинені організованою групою). П’ятьом із них обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою без внесення застави, одній особі – цілодобовий домашній арешт, повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:03 У Тернополі відкрили виставку до річниці першої згадки про місто photo_camera 17:30 Новий закон про мобілізацію: розʼяснення про те, що зміниться 17:05 Скільки коштує орендувати електросамокат у Тернополі: порівняли тарифи та умови photo_camera 16:25 Тернопільска модель, студентка ЗНУ Маріна Міжонова здобула титул Miss Supranational Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 15:55 Президент підписав Закон про мобілізацію 15:40 Тарифи підняли, а людей не спитали! Тернополяни скаржаться на управителів будинків 15:10 Помер український письменник та громадський діяч Дмитро Капранов 14:35 Газопостач на Тернопільщині завищував ціни, тепер має повернути майже півмільйона у бюджет 13:55 У Тернополі організовують перший ековелопробіг 13:15 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera 09:35 У Чорткові з'являться сонячні електростанції за пів мільйона євро 09:00 НБУ підвищив офіційний курс долара 08:00 У Тернополі мають відремонтувати дорожнє покриття на шести вулицях 22:00 У Зарваниці відбудеться Хресна дорога
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up