АТОвець Микола Сивирин хотів взяти на поруки Михайла Іваненка. Суд відмовив

АТОвець Микола Сивирин хотів взяти на поруки Михайла Іваненка. Суд відмовив

Підозрюваного у вимаганні з погрозою насильства активіста Михайла Іваненка суд залишив під вартою.  

23 березня 2018 року слідчій суддя Тернопільського міськрайонного суду задовольнив клопотання слідчого в ОВС слідчого відділу прокуратури області та продовжив до 27 квітня 2018 року строк тримання під вартою підозрюваного Михайла Іваненка.

Водночас суд відхилив клопотання сторони захисту про передачу підозрюваного на поруки поручителю Сивирину М.А, повідомили у прес-службі Апеляційного суду в області.

- Як вперше обирали міру запобіжного заходу Михайлові - у нас було групове звернення щодо поручительства, загалом його підписали шестеро, - розповів учасник АТО Микола Сивирин. - Тоді суд відхилив наше клопотання. Зараз повторно обирали міру запобіжного захисту – поручителем виступав я.

Відео дня

Пан Сивирин пояснив, щому прийняв таке рішення. 

- Він мій друг, разом починали з Майдану, - каже Микола Сивирин про Михайла Іваненка. - Коли почались перші «заворушки», він брав активну участь у життєдіяльності і захисті міста, а також пильнував за правопорядком. І добре себе проявив. Коли почалась АТО, Міша активно долучався до комплектування матеріальної частини, часто допомагав медикаментами. Знаю, що він був в добровольчому батальйоні в «Айдар», воював на Луганщині. Існує в мене правило: якщо побратими звертаються за допомогою – надавати її незалежно ні від чого. А там вже суд прийме рішення – винен він в інкримінованих йому злочинах, чи ні.

Затримання Михайла – підстава однозначно, переконаний знаний в Тернополі учасник АТО Микола Сивирин. Тому збирається знову, тепер вже під час апеляції, подавати клопотання, аби взяти на поруки Михайла Іваненка. І старатиметься завжди йому допомагати.

- Не мені його звинувачувати в даній ситуації – я ж не суддя, - каже Микола Сивирин. - А у ставленні до мене він завжди був порядним. На даному етапі чим зможу – тим допоможу. І йому, і сім’ї – якщо будуть потребувати допомоги.  

Нагадаємо,  голові Тернопільського осередку “Антикорупційний комітет Майдану” та громадської організації “Наш рідний Тернопіль” Михайлові Іваненкові та ще двом особам досудове слідство оголосило підозру у скоєнні злочину за ч.2 ст.189 КК України. Йдеться про вимагання із погрозою насильства над потерпілим чи його близькими родичами, пошкодження чи знищення майна потерпілого, або майна, що перебуває у його віданні чи під охороною, вчиненому за попередньою змовою групою осіб.

- А саме, що у період із жовтня 2017 року по січень 2018 року він із двома спільниками вимагали у потерпілого Сергія М. 2 500 доларів США за можливість безперешкодно встановити кіоск на ринку “Оріон” у м. Тернополі, хоча підприємець законно отримав усі необхідні документи, - кажуть у прес-службі Апеляційного сдуду. - У разі відмови погрожували насильством його сім’ї, пошкодженням або знищенням його майна.

21 березня 2018 року слідчій суддя Тернопільського міськрайсуду Тернопільської області до 19 квітня 2018 року продовжив строк тримання під вартою з можливістю внесення 1 млн. грн. застави другому підозрюваному в справі, громадському активісту Олексію Станьку.

За третього підозрюваного, адвоката, внесено півмільйона гривень застави.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Сергій

    Які випуски на поруки? Садити виблюдка, вихідця 90их.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up