"Мольфар" обдурив мешканця Тернопільщини на 25 тисяч доларів

"Мольфар" обдурив мешканця Тернопільщини на 25 тисяч доларів
  • Впродовж кількох місяців мешканець Збаразького району вірив у магію "мольфара", який пообіцяв великі гроші.
  • За чаркою чоловік поділився, що в нього дружина трагічно загинула в Італії, а син перебуває на заробітках. 

За словами збаражчанина, влітку минулого року друзі познайомили його з чоловіком, який успадкував від бабці унікальний дар передбачування. Під час розпивання спиртних напоїв господар розповів, що живе сам, бо дружина трагічно загинула в Італії, а син перебуває на заробітках. Після почутого віщун заспокоїв нового знайомого і пообіцяв, що незабаром той отримає солідну суму грошей. 

- Через деякий час дзвонить молодший син з-за кордону і розповідає, що до нього телефонував якийсь адвокат з Італії і хоче мої дані. Син надав йому необхідну інформацію і сказав найти сторінку іноземця у соцмережах. Я знайшов того чоловіка - на сторінці написано було, що він представник юридичної фірми, яка займається проблемами українців в Італії. 

Відео дня

Під час переписки "адвокат" повідомив, що чоловіку виплатять страхівку за смерть дружини, а це близько 250-300 тисяч євро. Для цього потрібно виготовити закордонний паспорт та підготувати пакет документів. Цією новиною житель Збаражчини поділився з "мольфаром". 

 

- Переговорили і він каже, щоб все було напевне, треба з нашого боку гроші залучити, бо гроші притягують гроші. Для цього необхідно десь 20-25 тисяч - 10 відсотків залучити. Я погодився, бо хто ж  відмовиться від більших грошей. Я зняв в банку гроші. 

Для проведення ритуалу притягування грошей ворожбит наказав підготувати свячену воду, ікону Георгія Переможця, гіпс та землю з могили дружини. При зустрічі мольфар збив ящик з дощок під розмір ікони і почав готувати спеціальну суміш. 

- Я все виніс і гроші теж. Він  почав гіпс заміщувати на свяченій воді, якої було 5 літрів. Замісив і спитав, де земля, а я її в хаті лишив. Тому пішов по землю, а гроші залишив біля нього на дворі на столику. Півхвилини мене не було, а коли вийшов, він частину гіпсу залив. Грошей вже не було. Він сказав, що їх уже залив і показав целофан, який виглядав. Землю додав до гіпсу і залив.

Мольфар попередив, не розбивати залиту суміш до тих пір, поки не отримає грошей з Італії. Час йшов, довірливий чоловік уже встиг виготовити документи та відкрити рахунки у банку для зарахування страхівки. Проте поспілкуватися з адвокатом не вдалося - той перестав відповідати у соцмережах. Не зміг зв'язатися він і з віщуном. А після того, як його товариш розповів, що позичив "пророку" півтори тисячі доларів, які той не повернув, вирішив звернутися до поліції. Заніс туди ящик і під час зйомки на відеокамеру розвалили гіпсовий сховок. Там грошей не було - лише ікона та целофан. 

- В Збаразький відділ поліції звернувся чоловік з одного із сіл Збаразького району з проханням встановити особу, яка шахрайським шляхом заволоділа його грошовими коштами в сумі 25 тисяч доларів, - розповідає начальник сектору кримінальної поліції Збаразького ВП Михайло Цвях. -  По даному факту було порушене кримінальне провадження за частиною 4 статті 190 ККУ. 

 

Проведеними оперативно-розшуковими заходами працівники поліції встановили особу шахрая. Ним виявився тридцятидвохрічний житель Львівської області. Його місце перебування встановлюється, повідомляє відділ комунікації поліції
Тернопільської області

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Пчелкина Оля

    Привет всем)) Люди, я нашёл отличный проект по заработку денег на том что вы играете в Камень Ножницы Бумага с реальными игроками. ссылочка http://bit.ly/2GkGl7T

  • Герасимчук Ростислав

    Просто комедія.

    Пчелкина Оля reply Герасимчук Ростислав

    я сам в ахуе
  • Anonymous

    за такі гроші квартиру купити можна
  • Анонім

    Але у нас люди повернуті на всяких ритуалах, забобонах ,але ще, що саме гірше дуже довірлеві до всякого нає....... типу "родич в тюрмі","родич попав в аварію " , "надати реквізити банківської картки " , "зняти порчу" ну і так далі .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up