На бруківці біля парку міськраду "кинули" більш як на мільйон

На бруківці біля парку міськраду "кинули" більш як на мільйон
Так мав виглядати вхід до парку

Головний інженер піде до суду відповідати за службову недбалість. Півмільйона в міськбюджет вже повернув. Ще накладено арешт на майно підозрюваного на суму понад 800 тисяч гривень.

У Тернополі службовець товариства, що вкладало бруківку у місті, завищуючи ціну матеріалів, постане перед судом.

Йдеться про так звану «вишивану» бруківку, якою застелили вхід до парку ім. Т. Шевченка, навпроти облдержадміністрації.

  • Тернопільською місцевою прокуратурою закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні про заподіяння мільйонних збитків місцевому бюджету під час виконання робіт з вкладання бруківки в окремих частинах міста Тернополя, - повідомили у прес-службі прокуратури області.

Нагадаємо, капітальний ремонт входу у парк ім. Т. Шевченка біля пам’ятника Степану Бандері в Тернополі розпочали у березні цього року. Згідно з технічною документацією, на цьому об’єкті запланували зняти старі плити і постелити бруківку у вигляді вишиванки, облаштувати газони. Врешті вийшла дуже бідненька «вишиванка». Про це детальніше читайте «То така вишиванка, як я балерина»
Тернопільською місцевою прокуратурою спільно із працівниками Управління Служби безпеки України в Тернопільській області виявлено, що представниками місцевого товариства, всупереч норм чинного законодавства, в акти виконаних робіт з вкладення бруківки, що упродовж 2015-2017 рр. виконувались за кошти міської ради, вносились завищені відомості щодо вартості закуплених матеріалів, а саме піску та щебеню різних фракцій.

Відео дня

Загальна сума збитків, спричинених бюджету Тернопільської міської ради, складає 1 мільйон 125 тисяч гривень.

  • Головному інженеру підприємства, який одночасно є засновником товариства, повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України - службова недбалість, тобто неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам, - кажуть у прес-службі прокуратури області.

В ході розслідування місцевому бюджету відшкодовано півмільйона гривень. На іншу частину встановленої шкоди прокурором заявлено цивільний позов. Окрім того, з метою забезпечення позову накладено арешт на майно підозрюваного на суму понад 800 тисяч гривень.

Читайте також Скільки відмили на «вишиваній» бруківці біля ОДА, перевіряє поліція
 

Юридична довідка

Стаття 367. Службова недбалість

Ч. 2. Службова недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян, або державним чи громадським інтересам, або інтересам окремих юридичних осіб, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, -

карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від ста до двохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Алла Чемна

  • Алла Чемна

    Усією бруківкою міста Тернополя "займається" дружина мера пані Олена Богданівна http://www.gazeta1.com/statti/druzhyna-ta-donka-mera-ternopolya-staly-miljoneramy/

  • Герасимчук Ростислав

    А є фото "недбалого" службовця в вишиванці?
  • Совість

    Чому спочатку була кваліфікація по статті Стаття 190. Шахрайство, а тепер зявилась Стаття 367. Службова недбалість ? Відмазуєте свого? Отримає умовний термін!? Він ж усе повернув ... От козли! Що нова поліція, що старі менти нічого не змінюється. Невже ви думаєте що він випадково завищив вартість будівельних матеріалів?!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up