На Тернопільщині чоловік до смерті побив дружину. Уже другу

На Тернопільщині чоловік до смерті побив дружину. Уже другу

Знаряддям злочину стали ходунки жінки. 

Умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть, інкримінують працівники Теребовлянського відділення поліції №3  жителю Іванівської територіальної громади. Чоловік, 1958 року народження, зізнався у злочині, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

За словами начальника місцевого відділення поліції Андрія Купчака, потерпіла разом із своїм кривдником проживала в цивільному шлюбі. Вони обоє зловживали спиртними напоями та періодично сварилися. Жінка мала проблеми із ногами, а тому пересувалася за допомогою ходунків. 

Говорив, що жінка впала

Ввечері, 11 грудня, вона  на власному подвір'ї втратила свідомість. Співмешканець заніс її до будинку та викликав швидку. Проте лікарі констатували лише смерть. Чоловік сказав, що жінка впала з висоти власного зросту і травмувалася. 

Відео дня

Після проведеної судово-медичної експертизи стало відомо, що потерпілу побили. Знаряддя злочину - її ходунки. 

Співмешканець зізнався у злочині. Він сказав, що побив її під час сварки. У ході перевірки стало відомо, що підозрюваний - уродженець Франківщини і уже відбував покарання в місцях позбавлення волі за вбивство своєї першої дружини. 

Зловмиснику оголосили підозру згідно ч.2 ст. 121 кримінального кодексу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років. Чоловікові обрали запобіжний захід - тримання під вартою. Триває слідство. 

Що кажуть в прокуратурі

Підозрюваного у завданні смертельних ударів жінці у с. Ілавче триматимуть під вартою, повідомляє пресслужба прокуратури Тернопільської області.

Теребовлянський районний суд задоволив клопотання слідчого за погодженням з прокурором про взяття під варту жителя Тернопільської ОТГ, підозрюваному в умисному тяжкому тілесному ушкодженні, що спричинило смерть потерпілої (ч. 2 ст. 121 КК України).

За версією слідства, 11 грудня 2021 року між жителем с. Ілавче Іванівської ОТГ та його співмешканкою виникла суперечка, під час якої підозрюваний кілька разів вдарив жінку по голові металевим предметом, чим спричинив тяжкі тілесні ушкодження від яких настала її смерть.

Прокурор у суді обґрунтував необхідність застосування до підозрюваного запобіжного заходу - тримання під вартою терміном на 60 днів без альтернативи внесення застави.

Читайте також Насильство у сім'ї? 3 грудня у Тернополі відкриють «Гарячу лінію» телефону довіри

Б’є – значить любить? Вони би тішились життю і жили, аби… не їхні чоловіки

Проламав череп дружині держаком від сапи — та була на межі життя та смерті і... пробачила його. Що сказав суд?

Вибив зуба і розсік брову. Кров капала на голову доньки, котру жінка годувала грудьми

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up