На Тернопільщині встановили антирекорди з маком та коноплями

На Тернопільщині встановили антирекорди з маком та коноплями
  • Рекордсменкою з вирощування маку виявилася мешканка Зборівського району. На її ділянці виявили понад 2700 рослин. Як пояснила жінка, мак вирощувала для власних потреб.
  • Найбільшу кількість рослин коноплі - понад три тисячі поліцейські  зафіксували на присадибній ділянці мешканки Шумського району.

26 вересня на Тернопільщині завершилися оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «Мак».  В ході відпрацювання поліцейські  виявляли та знищували незаконні посіви маку та конопель, а також притягували до відповідальності осіб, причетних до скоєння кримінальних правопорушень, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області. 

За словами начальника управління протидії наркозлочинності Михайла Димиди, операція тривала упродовж літа і завершилася 26 вересня. Загалом за цей період  співробітники поліції виявили 136 незаконних посівів маку та 25 – коноплі. 

Відео дня

Найбільшу кількість нарковмісних рослин  оперативники зафіксували на Зборівщині – 20, Бережанщині  – 14, Гусятинщині – 13, Кременеччині – 12 та Бучаччині – 11 фактів. У ході відпрацювань вилучено 28799 рослин маку, 3610  –  коноплі.

Рекордсменкою з вирощування маку виявилася мешканка Зборівського району. На її ділянці виявлено понад 2700 рослин. Як пояснила жінка, мак вирощувала для власних потреб.

Найбільшу кількість рослин коноплі - понад три тисячі поліцейські  зафіксували на присадибній ділянці мешканки Шумського району.

В ході оперативно-профілактичних заходів до кримінальної відповідальності притягнуто 74 особи, їм оголошено підозру. Також на порушників складено 25 адміністративних протоколів, з них 13 –  за статтею  106-2 КУпАП (незаконний посів або незаконне вирощування снодійного маку чи конопель) та 12 –  за статтею  106-1 КУпАП (невжиття заходів щодо забезпечення охорони посівів снодійного маку чи конопель, місць їх зберігання та переробки).

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up