На Збаражчині фермеру спалили трактори на 2 мільйона гривень

На Збаражчині фермеру спалили трактори на 2 мільйона гривень
  • У поліції підтвердили, що це підпал і вже порушили кримінальне провадження. Паліям загрожує від 3 до 15 років тюрми. 
  • Камери відеоспостереження зафіксували, як троє в масках зайшли на територію, облили техніку невідомою речовиною і підпалили факелом.

 

Згоріли три трактора на території фермерського господарства у с. Кобилля, що на Збаражчині.

У поліції підтвердили, що це підпал.

Все сталось після опівночі, в ніч з7 на 8 жовтня. Фермер переконаний, що це підпал. Версію підтвердили згодом і в поліції.

Відео дня
  • Попередня версія про підпал підтвердилась, - повідомив начальник відділу комунікації головного управління нацполіції в області Сергій Крета. – На місце виїжджала група швидкого реагування Збаразького відділення поліції. Наразі поліцейські все з’ясовують.

Як стало відомо, пожежу загасили ще до приїзду пожежників. Люди, на щастя, не постраждали.

Скільки саме техніки згоріло – цю інформацію поки що уточнюємо. Однак, в поліції кажуть про два трактора – МТЗ-1523 і МТЗ – 82. За свідченнями експерта з продажу сільгосптехніки, вживана техніка коштує недешево. Скажімо, МТЗ-1523 близько 15 тис. доларів, МТЗ – 82 – 20-25 тис. доларів.

  • Подія внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України, - каже Сергій Крета. – Йдеться про умисне знищення або пошкодження майна. 

Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 15 років. 

Керівник фермерського господарства «Рідна земля» Олександр Бочаров теж переконаний, що техніку умисне підпалили. Сума збитків – близько 2 мільйонів гривень. Хто це зробив  і навіщо, навіть якщо і здогадується, каже, що триває розслідування, тому говорити відкрито про це не може.

  • Це однозначно підпал, - каже Олександр Бочаров. – Камери відеоспостереження зафіксували, як троє в масках зайшли на територію, облили невідомою речовиною і підпалили факелом.

Два трактора згоріли вщент. Третій – частково, каже Олександр Бочаров. Приблизні збитки від пошкодження майна – близько 2 мільйонів гривень. Проте після підпалу роботи не зупинили.

  • Пригнали два нових трактора і працюємо далі, - запевнив фермер.  

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України

Стаття 194. Умисне знищення або пошкодження майна

2. Умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах,  вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загально небезпечним способом, або заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах, або спричинило загибель людей чи інші тяжкі наслідки, -карається позбавленням волі на строк від трьох до п'ятнадцяти років.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Роман

    За 5 килобаксов ти Микола купиш хіба що половину трактора( мтз82 В отличном состоянии) нормальний трактор коштує від 10000 Дол
  • Микола

    Цену завысили в 5-10 раз. Откуда 2 лимона??? Стоимость бэу МТЗ 82 в отличном состоянии 5 килобаксов. Журнашлюхи за лохов украинцев держат?
  • Саша

    На фото Т 40 а не МТЗ 82
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику Від читача 21:33 Сольний концерт YAGODY 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:01 У Тернополі загорівся будинок: подробиці пожежі 15:35 Волейбольний майданчик на Циганці планують ремонтувати: у якому він стані та що мають робити play_circle_filled photo_camera 15:15 Актуальні вакансії роботи у Тернополі станом на 27 березня 14:53 На будівництві Палацу спорту привласнив майже 25 млн грн: слідчі оголосили про підозру 14:30 Лялькарки Кременеччини презентували ексклюзивні вироби 13:50 Чортківські ліцеїстки здобули перемогу на Всеукраїнській олімпіаді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up