Найрезонансніші вбивства 2021-го. Як бачимо, у всьому винні горілка і… кохання

Найрезонансніші вбивства 2021-го. Як бачимо, у всьому винні горілка і… кохання
  • Ми згадали вбивства, про які говорила не лише вся Тернопільщина, а й далеко за її межами. Та дізнались, у яких справах досі триває слідство, які зараз перебувають на розгляді у судах, а за які злочинців вже покарали. 
  • На Тернопільщині досі нерозкритим залишається єдине вбивство. Що про це відомо, читайте

Вбивств на Тернопільщині побільшало, як і нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті потерпілих. Останніх — майже вдвічі у порівнянні з минулим роком. Всі цьогорічні розкриті, окрім єдиного – вбивства матір’ю своєї дитини, що трапилось у Борщеві. Горе-матір досі не знайшли, злочин не розкрили.  

Ми проаналізували всі вбивства та дізнались, на якому етапі зараз слідство у резонансних справах, а які вже перебувають на розгляді в суді. В деяких вже навіть вироки убивцям є. 

У 22-річної Каті понад 20 поранень 

Двічі утікала від смерті, але… Тіло 22-річної Катерини виявили мешканці під вікнами свого будинку. 

Відео дня

На тілі жінки експерти нарахували понад два десятка поранень. За версією слідства, 19-річний хлопець зарізав дівчину і виніс тіло на балкон, звідки вже зранку скинув на землю. 

Коли Катя була маленькою, разом з подружками потрапила у садок, який на той час не працював. Там почалась пожежа, яка забрала життя двох маленьких подруг. Катя сильно обгоріла, але її життя вдалось врятувати. Через 17 років Катерина Кравчук, а в дівочості Дільна, пішла услід за подругами, залишивши сиротою трирічну донечку. 

Чоловіка затримали. Звуть його Тарасом, і він з Лановеччини. Юнаку лишень 19, проте вже має кримінальний досвід – зараз у Лановецькому суді перебувають на розгляді дві кримінальні справи, юнака обвинувачують у крадіжках. 

Нагадаємо, мешканці побачили тіло під будинком, що на вул. Ломоносова у Тернополі, вранці 6 грудня. 

Підозрюваному обрали міру запобіжного заходу — протягом двох місяці він перебуватиме під вартою. У справі триває слідство. 

Вбивство на Київській: за ногу тягли тіло чоловіка без геніталій

60-річний Дмитро П., якого підозрюють у моторошному вбивстві на Київській, – перебуває під вартою. Заставу чоловікові не призначали. Таку міру запобіжного заходу йому обрав суд.  

Дмитра буквально за руку впіймав двірник, коли той з власницею житла за ногу витягував до смітників тіло чоловіка з відрізаними гені таліями. Катерина, власниця житла, де відбулось вбивство, утекла. Жінку впіймали невдовзі в одному з сіл Тернопільщини. 

Нагадаємо, вбивство сталось у квартирі на першому поверсі багатоповерхівки, що на вул. Київській, 2 вересня. 

Підозрюваний – 60-річний уродженець с. Соколів Чортківського району, але без постійного місця проживання. Односельці шоковані звісткою, що він нібито причетний до вбивства. Років 4 тому його у Тернополі, біля Співочого поля, бачили односельці. Відтоді ніхто його не зустрічав, тому, враховуючи його спосіб життя та не надто міцне здоров’я, люди припустили, що Дмитра давно немає серед живих. Тим паче, що не було його й на похороні матері, яка відійшла у вічність близько двох років тому. 

Дмитро в армії служив в Алжирі, учасник бойових дій. Там йому ноги прострелили. Люди стверджують: він і мухи не образить,  добряк і щирий, дуже спокійний, принаймні був раніше. Колись проживав з жінкою в Тернополі, мали двох дітей, доньку і сина. Зараз дітям років 30-40. Потім чи вона його лишила, люди чули, що нібито виїхала за кордон, він проживав у двокімнатній квартирі в Тернополі, яку отримали від «Оріону». Там було дуже багато боргів, за які квартиру відібрали. Відтоді він бомжував. 

Дізнались ми чимало і про власницю квартири, де сталось вбивство. До речі, сусіди підозрюють, що саме вона причетна до вбивства, а не Дмитро. Катерині (ім’я жінки, нагадаємо, змінене, справжні дані є в ред. – прим. авт.) 51 рік. Від 1988 року зареєстрована у помешканні на Київській, як власниця житла. Тут же прописаний і її 27-річний син, який вже кілька років не проживає разом із матір’ю. 

Помешкання, нарікають сусіди, Катерина давно перетворила на притон. Тут і п’янки-гулянки, бійки і невідомі люди, не надто охайного та здорового вигляду. І боргів, як нам вдалось з’ясувати – поза 70 тисяч гривень.   

Зараз у цій справі триває слідство. Підозрюваний у вбивстві перебуває в СІЗО. Катерина проходить у справі в якості свідка. 

Вбивство в Бережанах: було зламане все, що можна в тілі людини поламати… 

На тілі загиблого не було живого місця. Ушкодження були такими, що вибиті ревнивцем зуби застрягли в трахеї. Били металевою трубою – довго і жорстоко. Фактично, людину закатували. Зламані ребра, вибиті зуби, перелом нижньої щелепи у двох місцях, перелом під’язикової кістки, переломана грудна клітка, велика крововтрата… 

Чи піде співучасницею злочину 25-річна кохана обох чоловіків, яка знала, що цивільний чоловік зник після бійки і мовчала – з’ясує слідство. 

Нагадаємо, У Бережанах на смітнику с. Шибалин 8 листопада знайшли тіло молодого чоловіка зі слідами насильницької смерті. Як вдалось дізнатись від місцевих, тут замішане кохання, і мова йде про любовний трикутник. Більше того, у вбивстві запідозрили колишнього чоловіка цивільної дружини загиблого. 

Тіло, як згодом повідомив експерт, пролежало там не менше 3-4 тижнів. Воно було загорнуто у простирадла і ковдру. Загиблому на вигляд було років 30. 

— У нього було зламане все, що можна в тілі людини поламати, — розповів начальник ГУ НП в області Олександр Богомол. — Фактично, людину закатували. 

Відомості про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України. 

Згодом правоохоронці вийшли і на слід ймовірного вбивці. Чоловік нещодавно повернувся із заробітків з-за кордону, і, щоб не утік туди знову, ніхто кілька діб не поширював інформацію, що тіло знайшли. За попередньою інформацією, причетним до вбивства виявився колишній чоловік  цивільної дружини загиблого. До речі, жінці 25, і в неї вже є маленька дитина. Про зникнення цивільного чоловіка вона до поліції не повідомляла, в розшук не подавала ні вона, ні мати загиблого, яка проживає на Зборівщині, адже ще раніше вона була позбавлена батьківських прав на сина. 

За попередньою версією слідства, бійка між чоловіками почалась ще в одному з помешкань у Бережанах. Переросла фактично у катування. Аби приховати тіло, ревнивець вивіз забитого до смерті конкурента на сміттярку і покинув там, навіть не прикопавши. 

Коли до нього прийшли з обшуком, ймовірний убивця навіть не знав, що тіло суперника вже знайшли. Невдовзі суд обрав для підозрюваного міру запобіжного заходу – перебування під вартою без права внесення застави. 

Як вдалось з’ясувати «20 хвилин», обоє чоловіків майже однолітки. У підозрюваного вже були раніше проблеми із законом – його звинувачували у крадіжці. Обоє офіційно не працювали. Родом підозрюваний з Бережан, убитий – з колишнього Зборівського району. Причина конфлікту і бійки – колишня дружина одного, і цивільна убитого. 

За АТОвця Пекельного, який убив нападника, повстала вся Україна

Справа АТОвця Андрія Пекельного, яка набула неабиякого резонансу не лише на Тернопільщині, а й у всій Україні, може найближчим часом мати новий поворот. 

Кримінальне провадження щодо чоловіка, який, захищаючись, убив одного з нападників, нагадаємо, нещодавно закрили слідчі столичної поліції.  

Батько загиблого Володимира Воробця звернувся до Генпрокурора, аби провели перевірку і, якщо виявили порушення, відновили розслідування та довели справу до суду. Щоб дізнатись  правду про обставини трагедії, мотиви злочину, а також дізнатись правду. Нагадаємо, гірка біда у двох родинах та сусідні села Глещава та Іванівці, мешканці яких кажуть, що життя вже ніколи не буде таким, як раніше. Воно змінилось у сам Великдень, опівночі у величне свято, і закінчилось трагічно: непорозуміння між молодими людьми завершилось загибеллю 23-річного Володимира Воробця і кримінальною справою для АТОвця, 24-річного ветерана Андрія Пекельного. 

Умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони інкримінували ветерану-АТОвцю Андрію Пекельному. Хлопець, захищаючись від нападу шістьох напідпитку ровесників, ножем травмував одного з них. Потерпілий, відбігши на метрів триста, помер від втрати крові.

За словами начальника місцевого відділення поліції Андрія Купчака, компанія з шести осіб приїхала в сусіднє село на дискотеку з Іванівки. В клубі підозрюваний зробив їм зауваження. Це не сподобалося хлопцям і вони вирішили розібратися з місцевим жителем. Останній, аби уникнути бійки, втік додому та закрився. Проте компанія з шести осіб прийшла вночі на його подвір'я. Вони вирвали дверні ручки та вибили двері. На момент хуліганства в будинку разом з хлопцем була мама. Він злякався за неї.

Про непроханих гостей повідомив на лінію "102" і після цього одразу вийшов до дебоширів з ножем. Проте, коли почалася штовханина, юнак випадково вдарив ножем одного з нападників. Поранення виявилося летальним.  

Підозрюваний у скоєному зізнався. Суд обрав йому запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт. 

Хвиля обурення і щодо підозри у «вбивстві», і домашньому арешті сколихнула не лише Тернопільщину, а й всю Україну. Люди здебільшого підтримали Андрія, вимагаючи покарати ще й інших, які разом із загиблим Володимиром штурмували Андрієву оселю. А той лише захищався. Нарікань у бік поліції було чимало – головні претензії були щодо кваліфікації справи. Здебільшого, у коментарях, люди не добирали слів і не стримували емоції. 

Невдовзі справу забрали до Києва – слідство проводили силовики Головного слідчого управління. А не так давно її закрили. 

Фельдшерку Ірину затовк до смерті чоловік

У лікарні померла 49— річна фельдшерка з с. Плотича Ірина Грундовська. 8 березня жінка могла б святкувати своє 50— річчя, але їй назавжди залишиться 49. Саме її на Різдвяні свята сильно побив чоловік Володимир.

Жінку госпіталізували. Її стан медики характеризували, як дуже важкий. Чоловік у скоєному зізнався. Поліцейські затримали його згідно зі статтею 208 КПК. Вирішується питання про оголошення затриманому підозри, згідно з ч. 1 статті 121 ККУ та обрання міри запобіжного заходу.

Коли дружина померла, статтю перекваліфікували – з ч. 1 на ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України. Тобто, не нанесення тяжких тілесних ушкоджень, але тепер – які призвели до смерті потерпілої. 

Люди у селі кажуть, що Ірина була надзвичайна і абсолютно неконфліктна людина. А років два тому її всім світом рятували у столиці, бо жінка мала серйозні проблеми з серцем. Колеги кажуть, що Ірина і як медик, і як людина була надзвичайною. І все це з великої букви. За 20 років роботи на неї не було жодної скарги. Грамотна як медик. І людяна…

Проблеми у цій сім’ї були, кажуть люди у селі. І тягнулись вони роками. Чоловік Володимир запивав і в той період дуже сильно бив дружину. Доки можна було замальовувати синці – Ірина це робила. А як була дуже потовчена, просила відгули. Бо їй соромно було виходити на люди. На роботі її шкодували і відпускали на кілька днів, аби оговталась.

Не раз Ірина казала подрузі: «Він мене колись заб’є». Але ніхто й припустити не міг, що Різдвяні свята так трагічно закінчаться…

Чоловік Ірини місцевий, з Плотичі. Коли одружився, прийшов жити до батьківської хати Ірини – у зяті. Років 6 тому подружжя офіційно розлучилось. Чоловік пробував в сестри своєї жити, але там не склалось, і Володя повернувся. Іра його настільки боялась, не могла пів слова сказати наперекір. Через то мусила терпіти – він прожив там понад 10 років, прописаний і третина належить йому. Час від часу їздив на заробітки до Києва. Коли його не було – Іра цвіла. Була доглянута, мала гарний настрій і було видно, що добре виспалась. Тільки з’являвся, —  знову вимучена жінка, побите лице і пригнічений стан.

Коли побиту жінку привезли в лікарню, це була не голова, а місиво, пригадують колеги. Весь час вона не приходила до тями. По обіді 12 січня серце зупинилось. У подружжя залишився 20-річний син Петро. 

Зараз справа у суді. 

У день народження донечки ховали маму Ганну

19 червня на Теребовлянщині чоловік убив дружину, а потім підірвав себе. У подружжя залишилася маленька донечка. 

Убиту звали Ганна Шманько-Яненко. У страшному злочині запідозрили її чоловіка —30-річного Романа. Вночі з 18 на 19 червня між подружжям виник конфлікт.

Чоловік нібито завдав жінці удар праскою, а пізніше задушив шнуром. Згодом на присадибній ділянці підірвав себе гранатою.

В одну ніч маленька Алла втратила і маму, і тата. Через день після загибелі батьків  дівчинці виповнилося три рочки. Але замість веселощів, у родині величезна біда.  У цей день поховали вбиту Анну Яненко.

Справу закрили у зв’язку зі смертю обвинуваченого. 

Вбивство біля АТБ. Чи справді убивав підозрюваний?

Подія, яка трапилось під ранок 30 травня у Тернополі, сколихнула місто. Неподалік супермаркету АТБ, що на проспекті Злуки,45, знайшли мертвим 25-річного чоловіка. У липні Павло Гоцко мав святкувати день народження. Не судилося…

Покійний навчався у кооперативному коледжі. Довгий час працював у Португалії разом із двоюрідною сестрою. Нещодавно молодик повернувся у рідний Тернопіль.

Швагро Тарас Фучило каже, що рідні одразу припускали, що Павла вбили.

– Паша вийшов із товаришем з магазину. У Романа впав навушник, неподалік стояла компанія молодиків, почали сміятися. Почалася штовханина. Павло заступився за друга. Вони накинулися на Павла, дуже сумніваємося, що нападник був один, тому що він був кремезний, навряд один зміг би його вирубити, – припускає пан Тарас. – Це було не просто вбивство, а жорстоке вбивство! Ми будемо наполягати, аби причетних до смерті Павла покарали.

Підозрюваного Михайла С. взяли під варту. За версією слідства, приблизно о 4 год. 50 хв. він разом із двома знайомими перебували неподалік супермаркету «АТБ», що на проспекті Злуки у Тернополі.У цей час між ними та потерпілим Павлом і двома його друзями виник конфлікт, під час якого Михайло С. умисно наніс декілька ударів кулаками в голову потерпілому, спричинивши йому тяжкі тілесні ушкодження, від яких 26-річний юнак помер на місці події.

Матір підозрюваного пані Надія стверджує, що у смерті Павла винен не її син. 

– В ту злощасну ніч з Михайлом було ще двоє друзів, – розповідає жінка. – Вони гуляли і йшли до нічного клубу. Там між ними і зав’язалась суперечка з іншою компанією. Почалась бійка. Билися всі, але чомусь в ізоляторі лише мій син. В перший день в інтернеті вже з’явилося відео з тієї бійки. Там видно, як на землі лежить Павло, і йому ще завдають удари, але не мій син. Можна розгледіти, що удар був саме в шию. А, як стало відомо із заключення судмедексперта, смерть настала через крововилив, через травму шиї. А у особи, яка нанесла удари, була характерна ознака – перебинтована рука. Цей хлопець був з компанії Павла.

Слідство у справі триває. 

Довідка

На Тернопільщині у 2020 році трапилось 10 вбивств і 5 випадків нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті постраждалих. Всі ці злочини розкриті.

У 2021 році на Тернопільщині сталось 12 вбивств, 11 з них розкриті. І 9 випадків нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті. Всі ці злочини розкриті.

Читайте також 

Справу Пекельного можуть відновити? Батько загиблого вимагає правди і суду

Було зламане все, що можна в тілі людини поламати… Подробиці вбивства від правоохоронців і що з'ясували ми

Резонансне вбивство на Київській: чи справді лише ветеран війни Дмитро убивав?

Вбивство на Київській: під ранок тіло оголеного чоловіка без геніталій за ногу тягнули до смітників (фото 18+)

Двічі тікала від смерті: у вбитої на Лозовецькій Катерини лишилася 3-річна донька

Фельдшерку з Тернопільщини рятували всім світом через проблеми з серцем, а життя забрав рідний чоловік

Найстрашніші вбивства на Тернопільщині за останні 5 років. Як покарали винних?

Самозахист чи вбивство: подробиці Великодньої трагедії на Теребовлянщині

«Це вбивство»: рідні 25-річного Павла розказали, що трапилося біля АТБ. Чи є вже підозрювані?

  У день народження донечки ховають маму. Історія медсестри з Теребовлі, яку вбив чоловік

Анна, Анжела й Оксана: їх чоловіки так любили, що убили. ТОП резонансних злочинів проти жінок

Ціна життя – 5 тисяч гривень. Трагедія родини з Гримайлова: що із кривдником, який убив батька

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Mykhailo Kryvokulskyi

    Шавна редакція!а у вас немає більш приємних новин для мешканців міста ????хоча би на свята!!!!(((((

    Spole SPole reply Mykhailo Kryvokulskyi

    Ihor Bidovanets Як ПТНХ?😂

    Mykhailo Kryvokulskyi reply Mykhailo Kryvokulskyi

    Тата Морозова нажаль це наша реальність!(

    Тата Морозова reply Mykhailo Kryvokulskyi

    Mykhailo Kryvokulskyi є. Щодня гинуть захисники. Але для настрою поїсти-випити норм.

    Ihor Bidovanets reply Mykhailo Kryvokulskyi

    Mykhailo Kryvokulskyi  , Надал буде вічним війтом Тернополя! :)

keyboard_arrow_up